Onlygames.pl | Serwis Konsolowy, recenzje gier, konsole | PlayStation 3, Xbox 360, Wii, PSP, 3DS, DS, PS2, strona o konsolach

------------------------------------
Kana OnlyGamespl na YouTube:

Zdjęć w galerii: 13936
Ilo wiadomości: 8315
Ilo artykułw: 1798
Pozna Game Arena 2016 & Warsaw Games Week 2016 - wideo-relacja z imprez | Przedstawiamy Wam wideo-relację z dwóch najwaniejszych tegorocznych imprez growych. Sprawdźcie koniecznie.
Uncharted 4: Kres Złodzieja - recenzja [PS4] Murawany kandydat do tytułu "Gry Roku 2016"? Sprawdźcie w naszej wideo-recenzji.
Castlevania: Symphony of the Night - Strefa Retro [PSone, Sega Saturn] Kiedyś niedoceniona, a po latach uznana za jedną z najlepszych produkcji 32-bitowej ery. Czy słusznie?
Nintendo Wii - poradnik kolekcjonera | W kolejnym "Poradniku kolekcjonera" gościmy Nintendo Wii. Kompletny poradnik opisujący Wam który model konsoli wybrać i jakimi akcesoriami warto się zainteresować.
PES 2017 - recenzja [PS4, Xbox One] Czy tegoroczna edycja Pro Evolution Soccer wróciła wreszcie w pełni na właściwe tory? Sprawdźcie w naszej wideo-recenzji.
Game Boy Advance - poradnik kolekcjonera | Który model konsoli jest najlepszy? Jakich gier szukać? Na te i inne pytania dotyczące GBA odpowiadamy w kolejnym poradniku.
PlayStation 4 PRO - recenzja [PS4] Przed Wami szczegółowy test PS4 PRO - najnowszej konsoli Sony. Warto kupić? Czy warto przesiąść się ze starej PS4? I jak moc PS4 Pro przekłada się na gry?
PlayStation 4 PRO - unboxing | Rozpakowanie nowiutkiego zestawu z PS4 PRO (konsola debiutowała w naszym kraju 10 listopada). Zobaczcie jak prezentuje się sprzęt (wg Sony) dla "profesjonalnych" (?) graczy...
Liczba artykuw: 955
Sortuj:


Tomb Raider - recenzja

PlayStation 3Xbox 360PC
Recenzje

[17.03.2013] Minął spory szmat czasu odkąd Panna Croft splądrowała swój ostatni grobowiec . Pod nieobecność królowej gier przygodowych wiele się zmieniło, a co najważniejsze jej koronny gatunek został opanowany przez Nathana Drake’a i Uncharted. W tym roku jednak kultowa pani archeolog powraca wspierana przez ekipę Square Enix, aby przywrócić porządek w swoim królestwie i ściągnąć z tronu sztandarową serię Naughty Dog.


Dead Space 3 - recenzja

PlayStation 3Xbox 360PC
Recenzje

[09.03.2013] Gdybym miał wskazać trzy najlepsze marki, jakie wyrosły na konsolach odchodzącej powoli generacji, bez wahania wymieniłbym wśród nich Dead Space. Zespół Visceral Games pierwszą częścią może i nie zrewolucjonizował gatunku survival-horroru, ale na pewno zaproponował coś świeżego, co doskonale przyjęło się wśród wszystkich fanów walki o przetrwanie. „Dwójka” była jeszcze lepsza, w wielu plebiscytach ochrzczono ją nawet najlepszą grą 2011 roku. Teoretycznie więc Dead Space 3 był skazany na sukces, chociaż jak to często w takich przypadkach bywa, pojawiły się ze strony developerów niepokojące głosy. Zapowiedź większego postawienia na szeroko pojętą „akcję” była dla fanów żółtym światłem ostrzegawczym, a kolejne materiały sugerowały, że możemy powoli żegnać się z atmosferą osamotnienia i strachu, jaką pamiętaliśmy z oryginału.


DmC: Devil May Cry - recenzja

PlayStation 3Xbox 360PC
Recenzje
[07.03.2013] Oddanie tak ważnej serii jak Devil May Cry w ręce nowego developera było ryzykownym posunięciem ze strony Capcomu. Z drugiej strony, marka wpadła w ręce utalentowanego studia, mającego na swoim koncie Heavenly Sword czy Enslaved, więc dawało to trochę nadziei na udaną produkcję. Ja w nich wierzyłem, bo dotychczasowe osiągnięcia wskazywały na to, że źle nie będzie. I rzeczywiście – jest dobrze, choć na pewno nieco inaczej niż do tej pory.


Far Cry 3 - recenzja

PlayStation 3Xbox 360PC
Recenzje
[17.02.2013] FPS-y od jakiegoś czasu utknęły w miejscu. Ogromne sukcesy Call of Duty spowodowały, że kolejni wydawcy i developerzy chcieli urwać coś dla siebie z wielkiego tortu, przez co innowacje były spychane na dalszy plan. Każdy chciał mieć klona COD, co już mnie osobiście zaczęło przyprawiać o mdłości. Najnowszy rozczarowujący Medal of Honor tylko potwierdził, że chyba najwyższa pora na coś nowego, bo nieudolne powielanie schematów nikomu nie wychodzi na dobre. W zalewie kolejnych tasiemców pojawił się długo oczekiwany Far Cry 3, który mi osobiście przywrócił wiarę w shootery. Wreszcie doczekaliśmy się czegoś, co odbiega od Call of Duty niemal w każdym możliwym aspekcie.


Sports Champions 2 - recenzja

PlayStation 3
Recenzje
[05.01.2013] Sukces sprzedażowy PlayStation Move to dla mnie coś nie do końca zrozumiałego. Rozumiem, że posiadacze PS3 w większości nie mieli wcześniej do czynienia z Wii i było/jest to dla nich coś nowego, ale biorąc pod uwagę listę wartościowych, ekskluzywnych tytułów, działania Sony nie są godne pochwały. Potencjał był oczywiście spory. Move działa przecież w większości bardzo dobrze, ale co z tego, skoro niewiele gier to pokazuje? Pomińmy już opcjonalną obsługę w dużych produkcjach jak Killzone czy Resistance, ale wartościowych, ekskluzywnych dla Move pozycji ukazało się naprawdę niewiele. Właściwie to można powiedzieć, że pojawiły się trzy godne uwagi gry: Sports Champions, Medieval Moves: Deadmund’s Quest oraz The Sorcery, przy czym żadna z nich nie powaliła nas na kolana. Były po prostu dobre, czego nie można powiedzieć o wielu innych crapach, które zalały rynek.
[03.01.2013] Prezentujemy Wam wideo-recenzję New Super Mario Bros. U, czyli najważniejszej gry towarzyszącej premierze nowej konsoli od Nintendo, czyli Wii U. Tradycyjnie już, jeśli bardziej preferujecie formę "pisaną", poniżej znajdziecie także to samo co w filmie, ale właśnie w formie tekstu do czytania. Jeśli już obejrzycie/przeczytacie artykuł, na samym dole znajdziecie jeszcze plusy i minusy a także oceny cząstkowe oraz ostateczną notę. Miłego oglądania/czytania.
[30.11.2012] Przed Wami wideo-recenzja PlayStation All-Stars Battle Royale, która ukazała się na PlayStation 3 oraz PS Vita. Zachęcamy do oglądania, a jeśli ktoś z Was nie toleruje takiej formy recenzji, dalej znajdziecie to samo w formie pisanej. Na samym dole artykułu możecie z kolei zapoznać się z ocenami cząstkowymi, plusami i minusami. Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Wam miłego oglądania/lektury.


Call of Duty: Black Ops II - recenzja

PlayStation 3Xbox 360PC
Recenzje
[22.11.2012] Call of Duty to seria, która ma chyba tyle samo zwolenników co przeciwników. Ci drudzy zarzucają jej przede wszystkim wtórność w stosunku do poprzednich odsłon i jest w tym sporo racji. Trzeba jednak przyznać twórcom (których wydawca notabene często zmienia), że wykonują swoją robotę bardzo dobrze. W której innej strzelaninie zobaczycie tak efektowne akcje? W której skrypty są zrealizowane tak dobrze? Która zapewni Wam taką intensywność przez całą kampanię? Wielu developerów próbowało już pójść w kierunku obranym przez autorów COD-a, ale nikomu jak dotąd nie udało się go przewyższyć. Ja szanuję tę serię, bo mimo że wtórna, to zapewnia przewidywalny zastrzyk adrenaliny co roku i nie schodzi poniżej pewnego, wysokiego poziomu. A że praktycznie wcale się nie zmienia? Hamburgera też można zjeść od czasu do czasu ze smakiem.


007 Legends - recenzja

PlayStation 3Xbox 360PCWii U
Recenzje
[09.11.2012] W ostatnich latach James Bond nie ma szczęścia do „egranizacji” swoich przygód. Activision mające prawa do licencji Agenta 007 strzela kolejnymi tytułami, którym daleko jest do świetności Goldeneye z Nintendo 64. Wiadomo jednak, że skoro pojawia się nowa, kinowa część perypetii Bonda, do sklepów musi wpaść również gra. W ten oto sposób dostaliśmy 007 Legends.


FIFA 13 - recenzja

PlayStation 3Xbox 360PC
Recenzje

[09.11.2012] Jak co roku wychodzi nowa FIFA i zespół Electronic Arts stara się przekonać nas, że dopiero tegoroczna edycja jest „kompletna” i zawiera wszystko, co poważna gra piłkarska zawierać powinna. Co roku zadaję też sobie pytanie, dlaczego tych wszystkich rewelacji i super-nowości nie wprowadzono już wcześniej. Że niby dopiero teraz twórców olśniło? Cóż, niektórzy mają taką teorię, że EA ma rozplanowane setki pomysłów na kolejne wersje swojej serii, tylko stara się nam je dozować, aby cały czas były widoczne zauważalne dodatki i innowacje. Coś w tym pewnie jest.


Resident Evil 6 - recenzja

PlayStation 3Xbox 360PC
Recenzje

[02.11.2012] Z długoletnimi seriami przeważnie jest taki problem, że twórcy niechętnie wprowadzają nowości. Każde rozwiązanie jest tu ryzykowne – sprawdzone schematy będą krytykowane przez tych, którzy narzekają na wtórność; z kolei innowacje często są wytykane jako niepotrzebne przez największych fanów. Pamiętam jak Capcom dostarczył Resident Evil 5 – wówczas to zapewniano nas, że kolejna część będzie na swój sposób rewolucyjna, że „piątka” jest ostatnim tytułem bazującym na schemacie znanym z RE4.


XCOM: Enemy Unknown - recenzja

PlayStation 3Xbox 360PC
Recenzje
[1.11.2012] XCOM to strategia turowa osadzona w świecie Sci-Fi, a naszym zadaniem jest obrona Ziemi przed inwazją z obcymi.  Jesteśmy dowódcą projektu XCOM, gdzie zakładamy główną bazę w wybranym przez nas miejscu, werbujemy żołnierzy, badamy najnowsze technologie i oczywiście zarządzamy naszą grupą uderzeniową podczas akcji – mamy więc dwie płaszczyzny rozgrywki: ekonomiczna i walka. Nie jest to ani kontynuacja czy reedycja HD starego tytułu lecz gra zrobiona według zamysłów twórców z założeniami pierwowzoru. Czy takie rozwiązanie wyszło na dobre grze?


Forza Horizon - recenzja

Xbox 360
Recenzje

[24.10.2012] Powiem szczerze – nie czekałem na Forza Horizon. Oddanie serii w ręce mało znanego studia Playground Games nie napawało optymizmem, a prezentacje gry podczas E3 nie powodowały szybszego bicia serca. Wprawdzie czujne oko nad projektem cały czas miało Turn 10, ale każdy zdawał sobie sprawę, że twórcy dotychczasowych części najpewniej dłubią już nad odsłoną dedykowaną kolejnej konsoli Microsoftu. Tym większe było moje zdziwienie, gdy lekko od niechcenia odpaliłem pełną wersję Horizon. Szczęka po raz pierwszy od wielu miesięcy zaczęła mi opadać… Czyżby wreszcie ukazał się racer, na którego czekałem od dawna? Jak ja uwielbiam takie niespodzianki!
[15.10.2012] Marka LittleBigPlanet jest eksploatowana na wszelkie możliwe sposoby. Dwie części platformówki na PS3, edycja na PSP, zbliżające się LBP Karting i teraz właśnie LBP Vita. Poczciwe szmacianki zdobyły serca fanów PlayStation i nie ma co się dziwić. Ludzie z Media Molecule zaprezentowali niekonwencjonalne podejście do gatunku platformerów, a przy okazji dostarczyli potężne narzędzie w postaci edytora poziomów, dzięki któremu żywotność tych produkcji wydłużyli niemal w nieskończoność.


Transformers: Fall of Cybertron - recenzja

PlayStation 3Xbox 360PC
Recenzje

[12.10.2012] Jesteście fanami Autobotów czy Decepticonów? A może w ogóle nie macie pojęcia o czym piszę? Cóż, w takim przypadku chyba Transformers: Fall of Cybertron nie jest grą dla Was. Bardzo wskazane jest, aby gracz przynajmniej pobieżnie znał to uniwersum i lubił klimat serwowany przez twórców. W innym przypadku na pewno nie doceni smaczków i drobnych szczegółów, które wylewają się na każdym kroku.
‹  Poprzednia
Nastpna  ›
Strona:  ...  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  ...  /  64
  więcej recenzji

Interesują cię inne formy reklamy? Sprawdź TUTAJ.





Strony zaprzyjanione

- ZOBACZ TUTAJ              
Kana³ RSS
Materiay zawarte w serwisie onlygames.pl s objte prawem autorskim i nie mog byw caoci
lub we fragmentach kopiowane, powielane oraz rozprowadzanie bez zgody ich autorw!