Onlygames.pl | Serwis Konsolowy, recenzje gier, konsole | PlayStation 3, Xbox 360, Wii, PSP, 3DS, DS, PS2, strona o konsolach

------------------------------------
Kana OnlyGamespl na YouTube:

Zdjęć w galerii: 13936
Ilo wiadomości: 8315
Ilo artykułw: 1798
Pozna Game Arena 2016 & Warsaw Games Week 2016 - wideo-relacja z imprez | Przedstawiamy Wam wideo-relację z dwóch najwaniejszych tegorocznych imprez growych. Sprawdźcie koniecznie.
Uncharted 4: Kres Złodzieja - recenzja [PS4] Murawany kandydat do tytułu "Gry Roku 2016"? Sprawdźcie w naszej wideo-recenzji.
Castlevania: Symphony of the Night - Strefa Retro [PSone, Sega Saturn] Kiedyś niedoceniona, a po latach uznana za jedną z najlepszych produkcji 32-bitowej ery. Czy słusznie?
Nintendo Wii - poradnik kolekcjonera | W kolejnym "Poradniku kolekcjonera" gościmy Nintendo Wii. Kompletny poradnik opisujący Wam który model konsoli wybrać i jakimi akcesoriami warto się zainteresować.
PES 2017 - recenzja [PS4, Xbox One] Czy tegoroczna edycja Pro Evolution Soccer wróciła wreszcie w pełni na właściwe tory? Sprawdźcie w naszej wideo-recenzji.
Game Boy Advance - poradnik kolekcjonera | Który model konsoli jest najlepszy? Jakich gier szukać? Na te i inne pytania dotyczące GBA odpowiadamy w kolejnym poradniku.
PlayStation 4 PRO - recenzja [PS4] Przed Wami szczegółowy test PS4 PRO - najnowszej konsoli Sony. Warto kupić? Czy warto przesiąść się ze starej PS4? I jak moc PS4 Pro przekłada się na gry?
PlayStation 4 PRO - unboxing | Rozpakowanie nowiutkiego zestawu z PS4 PRO (konsola debiutowała w naszym kraju 10 listopada). Zobaczcie jak prezentuje się sprzęt (wg Sony) dla "profesjonalnych" (?) graczy...
Liczba artykuw: 955
Sortuj:


Far Cry 4 - recenzja

PlayStation 3Xbox 360PCPlayStation 4Xbox One
Recenzje

[11.01.2015] Far Cry 3 to dla mnie najlepsza gra roku 2012 i jedna z najlepszych na poprzedniej generacji konsol. Produkcja Ubisoftu miała wszystko – wielką, świetnie zaprojektowaną mapę, różnorodne zadania oraz masę nowości w stosunku do poprzedniej części. Była na swój sposób rewolucyjna i wprowadziła powiew świeżości w gatunku FPS-ów, który był wówczas zdominowany przez klony Call of Duty. Far Cry 4 już tak odkrywczy nie jest – to bardziej kalka „trójki” z drobnymi usprawnieniami. Sami musicie odpowiedzieć sobie na pytanie, czy to dla Was minus czy wręcz przeciwnie. Najważniejsze, że rozgrywka nie zestarzała się przez minione dwa lata i dalej wciąga jak narkotyk.


LittleBigPlanet 3 - recenzja

PlayStation 3PlayStation 4
Recenzje
[19.12.2014] Nie ukrywam, że po premierze LittleBigPlanet 2 miałem poważne wątpliwości co do przyszłości tej serii. Studio Media Molecule zapewniło nam wtedy tyle nowości i tak rozbudowany edytor poziomów, że sens tworzenia kolejnej części wydawał się dyskusyjny. „Trójka” jednak powstała, choć Sony oddało ją w ręce innego developera (Sumo Digital), który wcześniej zajmował się kieszonkowymi odsłonami LBP. Na największą nowość kreowane były nowe szmacianki – trójka różniących się umiejętnościami bohaterów mających towarzyszyć tym razem Sackboyowi. Czy wprowadzone dodatki usprawiedliwiają wydanie kolejnej części i czy warto popędzić po nią do sklepu? Za chwilę się dowiecie.


Assassins Creed Unity - recenzja

PlayStation 4Xbox One
Recenzje
[14.12.2014] Ubisoft od kilku ładnych lat obiecuje graczom rewolucję w serii Assassins Creed. Co ciekawe, każdego roku miłośnicy wirtualnych zabójców przyklaskują francuskiemu deweloperowi mówiąc „bierzemy to w ciemno!”. Przyznaję, nie jestem święty i również  się do nich zaliczam. Tegoroczne przechwałki twórców nadmuchały moje serce hypem do tego stopnia, że po kilku godzinach spędzonych z grą po prostu pękło. Bo choć zapowiadana rewolucja została wreszcie wcielona w życie, to niestety tylko w sensie fabularnym.


Grand Theft Auto V - recenzja

PlayStation 4Xbox One
Recenzje

[08.12.2014] Trzeba uczciwie przyznać, że nie był to najlepszy rok w historii naszej branży. Cały czas mamy do czynienia z  okresem przejściowym – stara generacja konsol nie dostaje już ekskluzywnych blockbusterów, a nowa bardzo powoli się rozkręca. Jeśli jednym z najbardziej oczekiwanych (oraz jak pokazały wyniki sprzedaży po premierze – rozchwytywanych) tytułów na next-genach jest konwersja rocznego GTA 5 to chyba coś tu jest nie tak… Zostawmy jednak te dywagacje. Piąta odsłona Grand Theft Auto to jeden z najlepszych tytułów poprzedniej generacji. Czy na next-genach jest w stanie błyszczeć równie mocno?


Sunset Overdrive - recenzja

Xbox One
Recenzje

[19.11.2014] Lubię gry, które mają do siebie dystans. W przeciwieństwie do wielu innych produkcji, w których autorzy starają się silić na pseudo-epickie fabuły i na siłę tłumaczyć dziwne rozwiązania w rozgrywce, Sunset Overdrive co chwilę puszcza oko w kierunku gracza. Gra niejako wie, że… jest grą i korzysta z tego. Przyjemnie mnie zaskoczyła, bo pierwsze zwiastuny wypuszczane przez wydawcę bardziej zniechęcały niż zachęcały. Na szczęście przez ostatnie miesiące wykluło się z tego projektu coś naprawdę interesującego.
[16.11.2014] Jaka gra niezmiennie kojarzy się z Xboxem? Oczywiście Halo! Żaden inny tytuł nie wzbudza tylu emocji oraz starć grup jego zwolenników i przeciwników. Exclusive, który na początku miał być RTS-em w stylu Myth projektowanym na Maca, później zapowiadano go na PS2, aż w końcu wylądował na Xboxie po tym, jak w 2000 roku Microsoft wykupił studio Bungie. Developerzy stworzyli trylogię, po czym odłączyli się od giganta z Redmond. Obecnie (począwszy od czwartej części) serią kieruje już ktoś inny (343 Industries), jednak fanom to kompletnie nie przeszkadza, bo nowy zespół świetnie wywiązuje się ze swego zadania. Jako, że od premiery pierwszej części minęło już ponad 13 lat, Microsoft postanowił wydać Halo: The Master Chief Collection – składankę przygotowaną zarówno z myślą o największych fanach cyklu, jak i zupełnie nowych graczach, którzy z serią wcześniej nie mieli do czynienia, a przed premierą „piątki” chcieliby się z nią zapoznać. Mamy tu zbiór czterech pełnoprawnych odsłon serii, tylko czy przetrwały one (zwłaszcza Halo 1 i 2) próbę czasu? Sprawdźmy.
[04.11.2014] Gdy po raz pierwszy zapowiedziano Hyrule Warriors byłem zdziwiony, że twórcy nie użyli w tytule „Zeldy” – dość powiedzieć, że to w dotychczasowej serii Nintendo pierwszy taki spin-off. Po ograniu wzdłuż u wszerz tej produkcji wszystko stało się jasne. Zeldy mamy tu 5%, a pozostałość to tak naprawdę słynne Dynasty Warriors. Wydawca postąpił więc uczciwie, bo nie naraża fanów na niechcianą pomyłkę. Nie oszukujmy się, to kompletnie odmienne od siebie style rozgrywki.


Obcy: Izolacja - recenzja

PlayStation 3Xbox 360PCPlayStation 4Xbox One
Recenzje

[30.10.2014] Nowa produkcja twórców kultowej serii Total War jest totalnym zaprzeczeniem wspołczesnych gier mainstreamowych. Deweloperzy z Creative Assembly postanowili obrać zupełnie inną ścieżkę i stworzyć tytuł bardziej nawiązujący cechami do produkcji z połowy lat dziewięćdziesiątych niż tych wydawanych współcześnie. W dzisiejszych czasach pośród panujących obecnie trendów, recepta na udany bestseller okazuje się niezwykle prosta. Wystarczy solidna marka, kolejna cyfra przy tytule oraz masa uproszczeń, spłycających gameplay i sukces murowany… Tymczasem twórcy nie poszli w kompromisy, dostarczając produkt wymagający, wypełniony niesamowitym klimatem rodem ze szlagierowego klasyka „Obcy: Ósmy pasażer Nostromo” w reżyserii Ridleya Scotta.


FIFA 15 - recenzja

PCPlayStation 4Xbox One
Recenzje
[23.10.2014] Jak co roku większość graczy oczekuje na kolejne wydanie kopanki od EA z nadzieją, że lista zmian będzie dłuższa. Czasem przesadny entuzjazm wydaje się być dla nas zgubny - w zamian otrzymujemy jedynie zaktualizowane składy. Pomimo tego, wciąż rośnie popularność tej serii z odsłony na odsłonę, bijąc przy tym nowe rekordy sprzedaży. Nic w tym dziwnego, w końcu w naszym kraju (i nie tylko) jest to sport numer jeden. Szkoda jedynie, że nasze orły nie błyszczą na boiskowej murawie, nie odnosząc przy tym od wielu lat żadnych poważnych sukcesów. Co innego jeśli chodzi o e-sport - rywalizują tam gracze z całego świata na turniejach w FIFA i nasi rodacy mają czym się pochwalić. Za to chwała im się należy.


DriveClub - recenzja

PlayStation 4
Recenzje
[22.10.2014] DriveClub miał być tytułem startowym, który pokaże na co stać PlayStation 4 i przekona nas do kupna tej konsoli. Spóźnił się okrągły rok, ale szczerze mówiąc dalej wygląda tak, jakby twórcom zabrakło czasu na ostatnie szlify. Po raz kolejny okazuje się, że ciągłe przekładanie daty premiery i przetasowania w zespole deweloperskim nie są bez wpływu na finalną wersję produktu. Jakby tego było mało, popremierowe problemy z serwerami coraz bardziej potwierdzają tezę mówiącą, że w dniu ukazania się gry na rynku nie warto jej kupować.


Śródziemie: Cień Mordoru - recenzja

PlayStation 3Xbox 360PCPlayStation 4Xbox One
Recenzje
[21.10.2014] Śródziemie: Cień Mordoru to kawał świetnie zrealizowanej gry skazywanej przez niejednego na porażkę. Dowód na to, że gra na licencji nie zawsze musi okazać się niewypałem. Warto sięgnąć po ten tytuł nawet, gdy nie jest się zagorzałym fanem Tolkiena i świata fantasy. Zapraszam do mojej recenzji.


Forza Horizon 2 - recenzja

Xbox One
Recenzje

[29.09.2014] Cały czas mam wątpliwości czy dobrym pomysłem było tworzenie takiej marki jak Forza Horizon. Nie chodzi mi bynajmniej o to, że nie doceniam jej jakości – chodzi mi o samą nazwę dla gry. Laicy, osoby niezwiązane z grami, nie wiedzą czym jest ten odłam, traktują serię Horizon jak kolejną część głównej serii Forza Motorsport. A to przecież poważny błąd, bo to dwie zupełnie różne produkcje. Motorsport stawia na realizm i wyścigi po zamkniętych torach, natomiast Horizon na nieskrępowaną zręcznościową rozgrywkę w otwartym świecie, która z rzeczywistością ma niewiele wspólnego. Pomijając jednak dywagacje na temat nazewnictwa, cieszę się, że obie serie są kontynuowane. Obie są świetne i w swojej kategorii po prostu rządzą!

[22.09.2014] Ilość czy jakość? Pytanie, które twórcy stawiają sobie od początku istnienia gier video. Nie da się ukryć, że Forza Motosport 5 jest pod wieloma względami „mniejsza” niż część czwarta. Widać to bardzo pod względem odwzorowania modeli samochodów – jest ich niemalże o 2/3 mniej niż w poprzedniej odsłonie serii. Turn 10 już dawno przestało się jednak ścigać z Polyphony Digital na liczby i skupia się na dokładnym przygotowaniu poszczególnych składników swojego tytułu. Czy jednak na dostarczenie piątej części serii dostali wystarczającą ilość czasu? Można w to wątpić.


Diablo III: Reaper of Souls Ultimate Evil Edition - recenzja

PlayStation 3Xbox 360PCPlayStation 4Xbox One
Recenzje
[27.08.2014] Diablo 3: Reaper of Souls Ultimate Evil Edition czyli dopakowane Diablo 3 z PS3 i PC trafia na konsole nowej generacji. Czy król wraca na tron? Czy kanapowy Diablo daje fun z gry? Blizzard to nie jest zwykła firma. To synonim jakości. Wydają grę raz na parę lat, ale każda z nich staje się hitem. Uzależnili od swoich produkcji miliony ludzi na całym świecie, a w Azji StarCraft to sport narodowy. Czy Ci Panowie mogli zepsuć dopakowaną wersję Diablo na PS4? Oczywiście, że nie!


Mario Kart 8 - recenzja

Wii U
Recenzje

[26.08.2014] Z Mario Kart zetknął się chyba każdy gracz konsolowy – nieważne czy miał do czynienia na dłużej z konsolami Nintendo czy nie. Marka jest rozpoznawalna na całym świecie – każda kolejna odsłona zapewnia podobny, wysoki poziom kanapowego multiplayera. Naturalnie nie mogło jej zabraknąć także na Wii U – firma hydraulika wytoczyła swój hit akurat teraz, gdy nowa maszynka nie sprzedaje się najlepiej. Czy najnowsza odsłona wyścigów kartów maskotek Big N zmieni ten stan rzeczy? Zobaczymy, ale na pewno tak dobre produkcje nie zaszkodzą żadnej platformie. Wręcz przeciwnie.
‹  Poprzednia
Nastpna  ›
Strona: [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  ...  /  64
  więcej recenzji

Interesują cię inne formy reklamy? Sprawdź TUTAJ.





Strony zaprzyjanione

- ZOBACZ TUTAJ              
Kana³ RSS
Materiay zawarte w serwisie onlygames.pl s objte prawem autorskim i nie mog byw caoci
lub we fragmentach kopiowane, powielane oraz rozprowadzanie bez zgody ich autorw!