Onlygames.pl | Serwis Konsolowy, recenzje gier, konsole | PlayStation 3, Xbox 360, Wii, PSP, 3DS, DS, PS2, strona o konsolach

------------------------------------
Kana OnlyGamespl na YouTube:

Zdjęć w galerii: 13936
Ilo wiadomości: 8315
Ilo artykułw: 1798
Pozna Game Arena 2016 & Warsaw Games Week 2016 - wideo-relacja z imprez | Przedstawiamy Wam wideo-relację z dwóch najwaniejszych tegorocznych imprez growych. Sprawdźcie koniecznie.
Uncharted 4: Kres Złodzieja - recenzja [PS4] Murawany kandydat do tytułu "Gry Roku 2016"? Sprawdźcie w naszej wideo-recenzji.
Castlevania: Symphony of the Night - Strefa Retro [PSone, Sega Saturn] Kiedyś niedoceniona, a po latach uznana za jedną z najlepszych produkcji 32-bitowej ery. Czy słusznie?
Nintendo Wii - poradnik kolekcjonera | W kolejnym "Poradniku kolekcjonera" gościmy Nintendo Wii. Kompletny poradnik opisujący Wam który model konsoli wybrać i jakimi akcesoriami warto się zainteresować.
PES 2017 - recenzja [PS4, Xbox One] Czy tegoroczna edycja Pro Evolution Soccer wróciła wreszcie w pełni na właściwe tory? Sprawdźcie w naszej wideo-recenzji.
Game Boy Advance - poradnik kolekcjonera | Który model konsoli jest najlepszy? Jakich gier szukać? Na te i inne pytania dotyczące GBA odpowiadamy w kolejnym poradniku.
PlayStation 4 PRO - recenzja [PS4] Przed Wami szczegółowy test PS4 PRO - najnowszej konsoli Sony. Warto kupić? Czy warto przesiąść się ze starej PS4? I jak moc PS4 Pro przekłada się na gry?
PlayStation 4 PRO - unboxing | Rozpakowanie nowiutkiego zestawu z PS4 PRO (konsola debiutowała w naszym kraju 10 listopada). Zobaczcie jak prezentuje się sprzęt (wg Sony) dla "profesjonalnych" (?) graczy...
Liczba artykuw: 955
Sortuj:


PES 2013 - recenzja

PlayStation 3Xbox 360PC
Recenzje
[07.10.2012] PES od kilku lat błądzi, a Konami utraciło prowadzenie na rzecz Electronic Arts. Można to chyba uznać za fakt dokonany, mimo że przecież Pro Evo cały czas ma wiernych fanów, którzy nigdy się z tym stwierdzeniem nie zgodzą. Tym niemniej najnowsza część pokazuje, że Japończycy wreszcie wychodzą na prostą. Pytanie tylko, czy nie za późno – w końcu za rok PES ma hulać już na nowym FOX Engine. Na razie mamy jednak końcówkę 2012 roku i wszyscy fani serii mają powód do świętowania.
[09.09.2012] Cofnijmy się mniej więcej do połowy ubiegłego roku. Przypominam – był to okres kilku miesięcy po premierze 3DS-a. Nintendo miało wówczas spore kłopoty; okazało się bowiem, że najnowszy handheld nie sprzedaje się tak dobrze, jak tego oczekiwano. Więcej – sprzedaż była po prostu słaba. Prawdopodobnie to wtedy ktoś uzmysłowił oficjelom kilka prostych faktów. Po pierwsze, cena konsoli była zbyt wysoka. Po drugie, brakowało porządnych gier z Marianem w roli głównej. W końcu nie od dziś wiadomo, że wąsaty hydraulik sprzeda dla Wielkiego N każdy sprzęt. Decydenci w Nintendo uznali zatem, że obniżą cenę konsoli, a przy okazji zaleją rynek grami z udziałem Mario. Efekt? W odstępie zaledwie dziewięciu miesięcy dostaliśmy już cztery tytuły z tą postacią w tytule. Najpierw był udany, choć niezbyt odkrywczy Super Mario 3D Land, dalej mieliśmy wtórne Mario Kart 7 oraz Mario Tennis Open, natomiast apogeum żerowania na popularności tej maskotki możecie obserwować właśnie wraz z najnowszym New Super Mario Bros. 2. Czas chyba, żeby ktoś inny poszedł do oficjeli Big N i powiedział tylko jedno właściwe dla całej sytuacji słowo: WYSTARCZY!


Sleeping Dogs - recenzja

PlayStation 3Xbox 360PC
Recenzje
[28.08.2012] Kiedyś gier z otwartym światem w stylu GTA mieliśmy na pęczki. Dzisiaj mało który wydawca chce się porywać na teren opanowany przez Rockstar - wielu już bowiem przekonało się, że nie jest to takie proste zadanie. Trzeba zapewnić wielki świat (najlepiej jak najmniej zabugowany), zróżnicowane zadania i wyróżnić się czymś z natłoku innych tytułów. O Sleeping Dogs wcale nie mówiło się głośno przed premierą. Ludzie ze Square Enix zorganizowali jedynie skromną akcję marketingową, ale dzięki temu nikt nie oczekiwał gry zrywającej kask razem z głową. Finalna wersja jest jednak na tyle dobra, że można tu chyba mówić o jednej z największych (i najmilszych) niespodzianek w tym roku.


DIRT Showdown - recenzja

PlayStation 3Xbox 360PC
Recenzje

[15.08.2012] Wiele osób czeka na powrót Codemasters do klasycznych rajdów w stylu dawnych części serii Colin Mcrae Rally. DiRT, który ze wspomnianej przed chwilą marki się wywodzi, w ostatnich latach jednak coraz bardziej rajdów w stylu WRC odchodzi – jest coraz bardziej nastawiony na arcade’owe zawody na punkty, w których coraz więcej konkurencji odbiega od klasycznych wyścigów. Wydany właśnie Showdown to spin-off idący w stronę właśnie specyficznych wyzwań, które z wyścigami mają niewiele wspólnego. Bardziej liczy się tu efekciarstwo, rozwałka na torze, a także konkurencje polegające na wykonywaniu różnego rodzaju tricków na trasie, czy na potrącaniu ustawionych na placu „pachołków”. Czy na tego typu odłam znajdzie się wystarczająco dużo chętnych? Czas pokaże. Na razie jednak przyjrzyjmy się, czy w ogóle warto się tym tytułem zainteresować.


LEGO Batman 2: DC Super Heroes - recenzja

PlayStation 3Xbox 360PC
Recenzje

[25.07.2012] Tytuły z żywymi klockami od wielu lat hurtem zasilają sklepowe półki i o dziwo, pomimo swojej niemal niezmiennej rozgrywki ciągle przyciągają do ekranów nie tylko najmłodszych graczy. Podczas gdy fenomen ten powoli zaczyna wchodzić do podręczników filozofów, kolejne hity z wielkiego ekranu trafiają do barwnego świata LEGO. Kilka miesięcy po drugiej odsłonie przygód Pottera ekipa Traveller’s Tales przygotowała kolejny zestaw klockowych ludzików, tym razem wyjętych z kart komiksów. Czy LEGO Batman 2 jest tak super, jak jego bohaterowie?


WipEout 2048 - recenzja

PS Vita
Recenzje
[18.07.2012] Seria WipEout jest z marką PlayStation od samego początku. Pierwsza część pokazała na co stać PSX-a, a wszystkie kolejne potwierdzały najwyższą jakość flagowej serii wewnętrznych studiów Sony. Na PSP futurystyczne wyścigi również były wyznacznikiem możliwości tego handhelda i oczywiście nie inaczej jest w przypadku najnowszej odsłony dla PS Vita. WipEout 2048 nie cierpi wprawdzie na nadmiar oryginalnych patentów, ale jest tym, czym był zawsze – ekscytującym racerem, który po siedemnastu latach od debiutu oryginału dalej nie traci nic ze swojej miodności. Pamiętajcie jednak, aby nie oczekiwać tutaj innowacyjności, bo możecie się zawieść.


Max Payne 3 - recenzja

PlayStation 3Xbox 360PC
Recenzje
[17.06.2012] Czy wyrazisty bohater może pociągnąć całą grę mimo kilku słabszych elementów w rozgrywce? Oczywiście. Najlepszy przykład to właśnie Max Payne 3, w którym Rockstar wiązał duże nadzieje na ten rok. Twórcy w trakcie developingu byli na rozstaju dróg i można było usłyszeć o tym, że w pewnym momencie mocno przeprojektowali swój tytuł, bo wczesna wersja nie spełniała oczekiwań. Wyraźnie jednak widać, że nie należy oceniać książki po okładce, bowiem finalna wersja jaka wylądowała w sklepach spokojnie udźwignęła ciężar swojej marki. Postanowiono na ciekawą historię, świetnego protagonistę i na akcję z domieszką bulle time, którą tak dobrze wspominamy sprzed lat. Ludzie z R* znowu nie zawiedli.

[23.05.2012] 3DS nie cierpi na nadmiar unikalnych exclusive’ów od developerów third-party, dlatego z Resident Evil: Revelations wszyscy pokładali spore nadzieje. Wiadomo, że marka ta gwarantuje wysoką jakość, choć trzeba też przyznać, że zdarzały się odłamy serii, które pozostawiały bardzo wiele do życzenia (choćby wydany na 3DS-a kilka miesięcy wcześniej RE: Mercenaries 3D, który był zwykłym wyciągaczem kasy). Capcom zapewniał jednak, że traktuje Revelations bardzo poważnie i jest to wysokobudżetowy tytuł, który równie dobrze mógłby zostać ochrzczony jako Resident Evil 6. Po ukończeniu kampanii wiem już, że warto było czekać i postaram się Wam opisać dlaczego.
[14.05.2012] Wiedźmin 2 miał przed sobą ciężką drogę. Po tym, co stało się z pierwszą częścią, która przecież również zmierzała na Xboxa 360 byłem pełen obaw o „dwójkę”. Tak naprawdę dopiero informacja o przekazaniu gry do tłoczni trochę mnie uspokoiła, choć dalej wielką niewiadomą było to jak wypadnie finalna wersja. Kod preview cierpiał na chrupanie animacji i przydługie doczytywanie danych, zatem liczyłem, że w sklepowej wersji zostaną te problemy wyeliminowane. Poza tym chciałem zobaczyć na własne oczy jak CD Projekt RED zoptymalizuje swój tytuł, aby działał i wyglądał godnie na siedmioletniej już przecież konsoli.


Silent Hill: Downpour - recenzja

PlayStation 3Xbox 360
Recenzje
[29.04.2012] Seria Silent Hill już dawno przestała być kojarzona z jednym developerem. Trudno o jakąkolwiek ciągłość jeśli wydawca zmienia twórców jak rękawiczki, ale tak właśnie jest w tym przypadku. Być może oficjele z Konami twierdzą, że w ten sposób zawsze będziemy mogli liczyć na świeże spojrzenie na tę markę, aczkolwiek moim zdaniem takie wachlowanie studiami developerskimi to lekka przesada. Wiadomo, że pod koniec procesu tworzenia gry autorzy dostrzegają już, co mogliby poprawić w sequelu, ale już w przypadku aktualnego projektu nie starczy im czasu. Przez tak częste zamiany developerzy nie mają jednak szansy na stworzenie lepszego sequela i poprawę tego, na co narzekali fani. Poprzednie części z konsol stacjonarnych tworzyli Double-Helix (Homecoming), Climax (Shattered Memories), a tym razem prace powierzono firmie Vatra Games, która jest częścią Kuju Entertainment. Jest to o tyle dziwne, że wspomniane studio miało na swoim koncie jedynie Rush’n Attack: Ex-Patriot – średnią gierkę z XBLA/PSN, wydaną na początku 2011 roku.


Blades Of Time - recenzja

PlayStation 3Xbox 360PC
Recenzje
[27.04.2012] Rosjanie to dziwny naród. I nie chodzi mi o ich talent do wlewania w siebie hektolitrów wódki, czy zamiłowanie do bójek na weselach. Mam na myśli umiejętność wymyślania genialnych pomysłów, a później niszczenia ich poprzez swoją nieudolność. Blades Of Time, kontynuacja X-Blades jest jedną z owych zmarnowanych idei…


Ridge Racer Unbounded - recenzja

PlayStation 3Xbox 360PC
Recenzje
[20.04.2012] Do czego to dochodzi… Wielkie koszty tworzenia gier doprowadzają do tego, że jedna porażka finansowa może poważnie nadszarpnąć budżet wydawcy, a przy okazji doprowadzić do zamknięcia zasłużonego studia deweloperskiego. Dlatego też giganci wydawniczy nie chcą już sobie pozwalać na dostarczanie na rynek zupełnie nowych marek. Lepiej wziąć znany tytuł i zupełnie nową produkcję wypuścić jako niby odłam uznanej serii.


Rayman: Origins - recenzja

PS Vita
Recenzje
[06.04.2012] Rayman: Origins to jedna z najlepszych platformówek ubiegłego roku – w opinii wielu najlepsza. Dobrze więc, że Ubisoft zdecydował się ją przenieść także na PS Vita. W końcu wielu posiadaczy (lub przyszłych posiadaczy) tej maszynki nie ma dostępu do konsol stacjonarnych. Duży ekran nowego handhelda idealnie sprawdza się w takich pozycjach z oprawą 2D, a nowe funkcje zapewnią użytkownikom Vity przyzwoity poziom rywalizacji. Niestety, nie obeszło się także bez cięć.


Mass Effect 3 - recenzja

PlayStation 3Xbox 360PC
Recenzje
[27.03.2012] Dawno temu w odległej galaktyce… Wiem, miało być o Mass Effect, ale przyznacie, że jeśli porównywać tą serię do czegoś innego, to pierwszą rzeczą, jaka przychodzi na myśl są właśnie Gwiezdne Wojny Gorge’a Lucasa. „Trójka” dla nas, graczy ma być czymś na wzór tego, czym dla kino-maniaków jest „Powrót Jedi”. Ma ona głęboko wbić się w pamięć wszystkich swoich miłośników, w epicki sposób pokazać ostatnią przygodę komandora Sheparda i definitywnie zamknąć wątki z poprzednich części. Czy ostatnia część kosmicznej sagi rzeczywiście będzie stanowić godne zakończenie całej serii i czy tym razem Shepard wie, na co się porywa?!
[14.03.2012] Everybody’s Golf, czyli w wolnym tłumaczeniu „golf dla każdego”. Trzeba przyznać, że akurat w przypadku tej serii jest to szczera prawda. Nieważne czy jedynie tolerujecie ten sport czy jesteście jego fanami – wystarczy kilka minut, by się wgryźć i mieć trudno odłożyć konsolę na półkę. Prawda jest jednak taka, że ta marka pamięta jeszcze czasy PSone i przez ostatnie kilkanaście lat niewiele się w niej zmieniło. Czy wersja na PS Vitę przyniosła ze sobą coś nowego, czy mamy do czynienia z kolejnym odcinaniem kuponów?
‹  Poprzednia
Nastpna  ›
Strona:  ...  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  ...  /  64
  więcej recenzji

Interesują cię inne formy reklamy? Sprawdź TUTAJ.





Strony zaprzyjanione

- ZOBACZ TUTAJ              
Kana³ RSS
Materiay zawarte w serwisie onlygames.pl s objte prawem autorskim i nie mog byw caoci
lub we fragmentach kopiowane, powielane oraz rozprowadzanie bez zgody ich autorw!