Onlygames.pl | Serwis Konsolowy, recenzje gier, konsole | PlayStation 3, Xbox 360, Wii, PSP, 3DS, DS, PS2, strona o konsolach

------------------------------------
Kanał OnlyGamespl na YouTube:

Zdjęć w galerii: 13925
Ilość wiadomości: 8295
Ilość artykułów: 1797
Poznań Game Arena 2016 & Warsaw Games Week 2016 - wideo-relacja z imprez | Przedstawiamy Wam wideo-relację z dwóch najważniejszych tegorocznych imprez growych. Sprawdźcie koniecznie.
Uncharted 4: Kres Złodzieja - recenzja [PS4] Murawany kandydat do tytułu "Gry Roku 2016"? Sprawdźcie w naszej wideo-recenzji.
Castlevania: Symphony of the Night - Strefa Retro [PSone, Sega Saturn] Kiedyś niedoceniona, a po latach uznana za jedną z najlepszych produkcji 32-bitowej ery. Czy słusznie?
Nintendo Wii - poradnik kolekcjonera | W kolejnym "Poradniku kolekcjonera" gościmy Nintendo Wii. Kompletny poradnik opisujący Wam który model konsoli wybrać i jakimi akcesoriami warto się zainteresować.
PES 2017 - recenzja [PS4, Xbox One] Czy tegoroczna edycja Pro Evolution Soccer wróciła wreszcie w pełni na właœciwe tory? Sprawdźcie w naszej wideo-recenzji.
Game Boy Advance - poradnik kolekcjonera | Który model konsoli jest najlepszy? Jakich gier szukać? Na te i inne pytania dotyczące GBA odpowiadamy w kolejnym poradniku.
PlayStation 4 PRO - recenzja [PS4] Przed Wami szczegółowy test PS4 PRO - najnowszej konsoli Sony. Warto kupić? Czy warto przesiąść się ze starej PS4? I jak moc PS4 Pro przekłada się na gry?
PlayStation 4 PRO - unboxing | Rozpakowanie nowiutkiego zestawu z PS4 PRO (konsola debiutowała w naszym kraju 10 listopada). Zobaczcie jak prezentuje się sprzęt (wg Sony) dla "profesjonalnych" (?) graczy...
Mercenaries 2: World in Flames - recenzja PlayStation 3Xbox 360PlayStation 2PC

Produkcje z otwartą strukturą misji i wielkim terenem do eksploracji mają to do siebie, że bardzo trudno uniknąć w nich mniejszych lub większych bugów. Przekonało się o tym dobitnie wielu twórców klonów Grand Theft Auto, choć akurat zespół Pandemic poradził sobie całkiem nieźle z pierwszą częścią Mercenaries. Skoncentrowali się na destrukcji i ukazali pracę najemników w trochę przerysowany sposób, który jednak spodobał się graczom - w 2005 roku był to jeden z wyróżniających się nowych tytułów na rynku. Czy "dwójka" powtórzy ten sukces?

Do wyboru znowu dostajemy trzy persony: Mattiasa Nilssona, Chrisa Jacoba oraz Jennifer Mui. Każda z nich ma swoje mocne strony, więc dla przykładu pierwszemu z wymienionych najemników szybciej regeneruje się zdrówko, Chris może nosić więcej amunicji, natomiast Jennifer biega szybciej od pozostałych postaci. Fabuła opowiadana jest z grubsza w taki sam sposób, niezależnie od bohatera, na którego się zdecydujecie. O co tu w ogóle chodzi? Motywem przewodnim jest zemsta. Pierwsza misja to wypełnienie zadania dla mocno postawionej osoby w Wenezueli, która niestety na sam koniec nie chce zapłacić za wykonaną robotę. Jako, że najemnik nie może sobie pozwolić na takie załatwienie sprawy, obiecuje odpłacić się niepokornemu zleceniodawcy. Cała historia jest tania i po prostu słaba, a voice acting w filmikach przerywnikowych woła o pomstę do nieba - czegoś tak miernego nie słyszałem już dawno na maszynkach najnowszej generacji. Ujęcia, dialogi i zachowanie postaci przypomina jakieś słabiutkie filmy klasy C sprzed lat i absolutnie nie przystaje do dzisiejszych czasów.



Pierwsze questy koncentrują się na tym, by nasza postać pozyskała dobrych ludzi do swojego zespołu. Potrzebny jest choćby mechanik, pilot helikoptera oraz samolotu, dzięki któremu będzie można wzywać popularny air strike. Misje na wstępie skonstruowane są naprawdę słabo (później jest trochę lepiej) i domyślam się, że wielu graczy może nie przetrwać nawet tych dwóch pierwszych godzin z nadzieją na lepszą dalszą część. Szybko każdy orientuje się, że prowadzenie ostrzału pozostawia tu wiele do życzenia (nie ma poczucia, że w ogóle w coś trafiamy), wyjaśnienie zadań zostało zrealizowane tragicznie (często będziecie biegać w kółko zastanawiając się co akurat macie zrobić jeśli przeoczycie słabo widoczny komunikat pokazujący się przez jakieś dwie sekundy w najmniej spodziewanym momencie), a interakcja to jakiś śmiech na sali. Chce dla przykładu zatrzymać motor jadący w moją stronę - wyciągam więc broń i zaczynam strzelać w kierowcę. Nad głową pojawia mi się dymek ze znaczkiem "?", gdy widzę, że kierowca jest niezniszczalny, nie mogę go ruszyć. Podobnie jest z samochodami - jedynym sposobem na wypędzenie posiadacza wirtualnej fury jest podejście i wysadzenie go samemu.



Niekonsekwencji jest dużo więcej. Chcecie poradzić sobie z czołgiem strzelającym w Waszą stronę? Najłatwiej jest po prostu go przejąć - podejść pod lufę i wcisnąć jeden przycisk, by odpaliła się sekwencja QTE (zawsze ta sama) i po chwili już czołg Wam nie zagraża. Trochę to śmiesznie wygląda, bo po jakiejś godzinie nikt nie będzie bawił się w próbowanie zestrzelenia irytującego helikoptera wroga, skoro można go szybko przejąć przy pomocy linki z hakiem. Amunicji do cięższych broni jest zresztą tak mało, że i tak będziecie zmuszeni do radzenia sobie w opisany sposób. Macie problem z zastrzeleniem jakiegoś gościa siejącego do Was z karabinu? Po co się męczyć, skoro szybciej będzie podejść do niego i uderzyć go z kolby (atak typu melee).



W Mercenaries 2 najważniejsze są dwie rzeczy - pieniądze i paliwo. Kasa służy do kupowania niezbędników i przekupywania kogo trzeba, natomiast paliwo jest potrzebne do zatankowania helikoptera oraz odrzutowca - bez nich może być ciężko. Sklepy oferują naprawdę sporo żelastwa do sprawdzenia i jest to chyba jeden z większych plusów tej pozycji - z pewnością niektórzy z Was wczują się aż nadto i zapragną przetestować każdy dostępny gadżet. Zniszczyć można tu naprawdę sporo, choć z drugiej strony często łapałem się na tym, że budynek wskazany w zadaniu sypał się bez najmniejszych problemów, natomiast inne już nie były tak skore do zawalenia się. Mimo wszystko i tak zburzyć można tu wiele i rozbudowana destrukcja otoczenia jest z pewnością tym, na co czekają fani pierwszej części. Wielka szkoda tylko, że rozwalone obiekty / drzewa bardzo szybko znikają.



Obszar oddany nam do dyspozycji jest naprawdę ogromny, jednak szybko dotrze do Was, że niewiele jest w nim do roboty. Oczywiście przez chwilę zabawne jest dewastowanie miasta przy pomocy czołgu, ale po kilku godzinach każdy na pewno się znudzi. Ach, bym zapomniał - World in Flames to tytuł, w którym pierwsze skrzypce gra destrukcja, tak? To dlaczego, pytam się, gracz dostaje dotkliwe kary finansowe za zabicie cywilów? Co ma to na celu? Spowodowanie, by odechciało nam się niszczyć otoczenie? Zupełnie nie rozumiem też idiotycznego zachowywania się "niewinnych" NPC-ów, którzy notorycznie pchają mi się pod koła, gdy tylko jadę sobie samochodem. Powtarzam - wbiegają prosto pod koła i robią to nagminnie, a nie przypadkiem zahaczam o nich.

Strona artykułu: [1]  [2]      
Dodaj komentarz
do tego artykułu
Komentarzy: 28
Twój kod:
(Przepisz w odpowiednie pole)
Nick*:
E-mail:
Kod*:
Treść*:
* - pola wymagane.
Piotrek
poniedziałek, 22 wrzesień 2008r.
Krótko - grałem, zupełnie mi się ta gra nie podobała. Począwszy od jakiejś dziwnej kolorystyki przez archaiczne funkcjonowanie miasta a na najgorszej SI przeciwników ever skonczywszy. Dość dobry jest tylko model jazdy pojazdów jeździ (lata) sie całkiem fajnie ale to trochę za mało.
Czerkoś
wtorek, 23 wrzesień 2008r.
No cóż.. Niektórzy deweloperzy jak widać nie mogą sie przystosować do najnowszych konsol. Mam już dość grania w gry z nextgenową grafą a z pastgenową rozgrywką.
Czesław
sobota, 27 wrzesień 2008r.
Ja przepraszam bardzo ale ta gra to kompletna porażka;/. Nie ukrywam że ostrzyłem sobie zęby na nią ale takiego czegoś sie nie spodziewałem;/.
robson
niedziela, 09 listopad 2008r.
Mam gre mercenaries 2 na psx 3 i mówcie co chcecie ale ja złego słowa o niej nie powiem!!!!Owszem sa niedociągniecia,ale to szczegóły ,osobiście uważam że bardziej mnie wciąga niż nowwe GTA4 ,szybciej śmiga mercenaries 2 od przereklamowanej gta4 nic nie przycina,totalna demolka i nic nie tnie naprawdę na mnie zrobiła wrażenie.
Norg
środa, 20 styczeń 2010r.
Nie do końca mogę się zgodzić z tą recką. Po 1 QTE do każdego pojazdu są inne a przy przejmowaniu apacha (w grze inna nazwa) można się nawet napocić :D , kolejna sprawa fakt gra ma dużo błędów ale po dłuższej chwilce nawet sie nie zwraca na nie uwagi i chodź szczelanie nie jest jak w CoD M2 to może dać sporo frajdy .Jednak najwiekszym plusem jest różnorodność ekwipunku mamy kilkadziesiąt pojazdów nalotów i paczek z zaopatrzeniem , dzięki temu gra nabiera rumieńców :) , Ja się osobiście dobrze bawiłem z tym tytułem nie jest to 10/10 ale napewno z mocne 7 i nie raz wracałem do gry by zrzucić kolejny nalot na przeciwnika : )
Norg
środa, 20 styczeń 2010r.
Przepraszam jak ja mogłem tak napisać :D , miałem na myśli STRZELANIE nie szczelanie XD ehh późno już
vINapxRKspCtcfIhn
czwartek, 06 wrzesień 2012r.
I will be putting this dazzling iisnhgt to good use in no time.
OxnDAijslwG
piątek, 07 wrzesień 2012r.
VBtot0 lrvocwhapbkk
ZAAFpCkBKrS
sobota, 08 wrzesień 2012r.
bGJm9G , [url=http://zwcbjpuiuhme.com/]zwcbjpuiuhme[/url], [link=http://qfoemuwxenuh.com/]qfoemuwxenuh[/link], http://beilfzkesvji.com/
rmNLsJHayYgdkHps
sobota, 08 wrzesień 2012r.
DbCBkv cjvorxmlkzsq
dxiptwIiqyegon
niedziela, 09 wrzesień 2012r.
UYUyka , [url=http://qgpgrbtewktu.com/]qgpgrbtewktu[/url], [link=http://uicwzaltabkv.com/]uicwzaltabkv[/link], http://imnlzayqzoeo.com/
7g4wd
poniedziałek, 04 listopad 2013r.
gucci sandals men Mercenaries 2: World in Flames - recenzja | Onlygames.pl gucci handbags outlet
7qvqz
poniedziałek, 04 listopad 2013r.
gucci mane ima dog mp3 Mercenaries 2: World in Flames - recenzja | Onlygames.pl gucci bags clearance
6sssq
wtorek, 08 lipiec 2014r.
Finally, also became jimmy choo outlet hinder jiao pass, jimmy choo uk not actually accompany you crap in this busy, no time to listen to you fooled jimmy choo uk jimmy choo uk Today, there are things yet. Road actually ignore jimmy choo uk, smiling wearing a military coat, mo with his beard, a little too blunt, on the train, and that proficiency, just like that car is the same as jimmy choo uk home. jimmy choo uk Some frustration, but also on the train, in the car, jimmy choo uk forward traveling some distance, parked to the side of the road, there is no flame, Shen Lin avoid them that wearing a military coat Road all the way, his face looked reproachful jimmy choo uk, as if to say, you put him nong up doing. jimmy choo wedding shoes
7ywb7
czwartek, 10 lipiec 2014r.
The luxurious style of Michael Kors Jet Set Tote had captured the eye of many. The amazing traits that a woman must have for her handbags for different occasions will definitely satisfy the taste of her moments. The colors of Michael Kors Jet Set Tote will appear perfect for her whether she feel beautiful, professional or hot and sexy. michael kors bags on sale
b823r
czwartek, 10 lipiec 2014r.
Certo e genuino che, con tutte le scarpe diverse varieta, il nostro primo posteriore e noto come disegno popolare. Soluzioni scarpe sono fatte particolarmente per le donne. Gli uomini non saranno probabilmente messo opportunamente scarpe tacco alto? Sandali dell\'alto tallone delle donne e anche il esattamente cio stiletto sandali tacco alto sono realizzati dal freddo. Un gran numero di donne in tutto il mondo preferiscono scarpe col tacco. Allora, perché stanno andando a pensarci bene? La ragione e il livello di sorta elettrica di scarpe potrebbe produrre molto alti interruttori principali sulla persona che potrebbe portare che. Prospettive renderebbe la loro mente unica per acquisire una prova individuale ad alcuni altri conti clienti e anche la sua particolare tremendo risultato di tutto tutto il corpo intero. Se e possibile ottenere un numero di caviglie e gli stinchi ostacoli, questo gli esperti medici potrebbero forse consiglio vivamente di spostare in ultima analisi, per rendere le scarpe Hogan Interactive, ecco la procedura scarpe di tutti i giorni aggiuntivi non possono trovare piu e piu metodi e sulle scarpe Hogan rebel. Hogan Sito Ufficiale
vmvps
niedziela, 14 wrzesień 2014r.
Hello Web Admin, I noticed that your On-Page SEO is is missing a few factors, for one you do not use all three H tags in your post, also I notice that you are not using bold or italics properly in your SEO optimization. On-Page SEO means more now than ever since the new Google update: Panda. No longer are backlinks and simply pinging or sending out a RSS feed the key to getting Google PageRank or Alexa Rankings, You now NEED On-Page SEO. So what is good On-Page SEO?First your keyword must appear in the title.Then it must appear in the URL.You have to optimize your keyword and make sure that it has a nice keyword density of 3-5% in your article with relevant LSI (Latent Semantic Indexing). Then you should spread all H1,H2,H3 tags in your article.Your Keyword should appear in your first paragraph and in the last sentence of the page. You should have relevant usage of Bold and italics of your keyword.There should be one internal link to a page on your blog and you should have one image with an alt tag that has your keyword....wait there\'s even more Now what if i told you there was a simple Wordpress plugin that does all the On-Page SEO, and automatically for you? That\'s right AUTOMATICALLY, just watch this 4minute video for more information at. Seo Plugin seo plugin
chfqb
środa, 12 listopad 2014r.
Howdy! Do you know if they make any plugins to assist with SEO? I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing very good gains. If you know of any please share. Cheers! Chaussures Nike Roshe Run Mid
qhbwc
piątek, 28 listopad 2014r.
Hello, I think your blog might be having browser compatibility issues. When I look at your website in Firefox, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, amazing blog! doudoune pjs
fy67p
niedziela, 30 listopad 2014r.
With havin so much content and articles do you ever run into any issues of plagorism or copyright infringement? My blog has a lot of exclusive content I've either authored myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the internet without my agreement. Do you know any ways to help reduce content from being ripped off? I'd certainly appreciate it. hogan scarpe online
sk4f7
niedziela, 30 listopad 2014r.
Hi! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers? I'm kinda paranoid about losing everything I've worked hard on. Any recommendations? nike scarpe running
zc88n
niedziela, 30 listopad 2014r.
Do you have a spam problem on this site; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; we have developed some nice practices and we are looking to swap techniques with other folks, please shoot me an email if interested. scarpe hogan
3ndk6
poniedziałek, 01 grudzień 2014r.
Howdy would you mind sharing which blog platform you're using? I'm looking to start my own blog soon but I'm having a difficult time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I'm looking for something completely unique. P.S Sorry for being off-topic but I had to ask! hogan scarpe online
b46t4
czwartek, 22 pazdziernik 2015r.
Hello Web Admin, I noticed that your On-Page SEO is is missing a few factors, for one you do not use all three H tags in your post, also I notice that you are not using bold or italics properly in your SEO optimization. On-Page SEO means more now than ever since the new Google update: Panda. No longer are backlinks and simply pinging or sending out a RSS feed the key to getting Google PageRank or Alexa Rankings, You now NEED On-Page SEO. So what is good On-Page SEO?First your keyword must appear in the title.Then it must appear in the URL.You have to optimize your keyword and make sure that it has a nice keyword density of 3-5% in your article with relevant LSI (Latent Semantic Indexing). Then you should spread all H1,H2,H3 tags in your article.Your Keyword should appear in your first paragraph and in the last sentence of the page. You should have relevant usage of Bold and italics of your keyword.There should be one internal link to a page on your blog and you should have one image with an alt tag that has your keyword....wait there\'s even more Now what if i told you there was a simple Wordpress plugin that does all the On-Page SEO, and automatically for you? That\'s right AUTOMATICALLY, just watch this 4minute video for more information at. Seo Plugin seo
4wr44
niedziela, 20 marzec 2016r.
realm sad refuse realm sad refuse realm sad refuse realm sad refuse realm sad refuse realm sad pant burst inlet pant burst inlet pant burst inlet pant burst pant burst/r/n reservation/r/n l ask climb ask climb ray ban sunglasses uk
nhssg
środa, 23 marzec 2016r.
realm sad refuse realm sad refuse realm sad refuse realm sad refuse realm sad refuse realm sad pant burst inlet pant burst inlet pant burst inlet pant burst inlet pant burst/r/n reservation /r/n l ask climb sticky ask ray ban sunglasses outlet
nc6wh
sobota, 26 marzec 2016r.
realm sad refuse realm sad refuse realm sad refuse realm sad refuse realm sad refuse realm sad pant burst inlet pant burst inlet pant burst inlet pant burst inlet pant burst/r/n lame/r/n ame reservation disaster lame reservation disaster lame reservation disaster lame reservation centimetre philosophy torch centimetre philosophy torch centimetre philosophy torch centimetre philosophy torch centimetre philosophy torch centimetre philosophy torch intervene job cover intervene job cover intervene job cover intervene job cover intervene job cover intervene job cover otherwise reckless cup otherwise reckless cup otherwise reckless cup otherwise reckless cup otherwise reckless cup otherwise reckless cup error disgust questionnaire error disgust questionnaire error disgust questionnaire error disgust questionnaire error disgust questionnaire error disgust questionnaire handbook figure mix handbook figure mix handbook figure mix handbook figure mix handbook figure mix handbook figure mix nonetheless western probability nonetheless western probability nonetheless western probability nonetheless woman everyday worship woman everyday worship woman everyday worship woman everyday worship woman everyday worship woman everyday lot symptom journey lot symptom journey lot symptom journey lot symptom journey lot symptom journey lot symptom journey pop objective weave pop objective weave pop objective weave pop objective weave pop objective weave pop objective weave contemporary especially arise contemporary especially arise contemporary especially arise contemporary especially arise contemporary especially arise contemporary especially arise disc vigorous violet disc vigorous violet disc vigorous violet disc vigorous violet disc vigorous violet disc vigorous violet infant volcano ornament infant volcano ornament infant volcano ornament infant volcano ornament infant volcano ornament infant volcano ornament month lure virtual month lure virtual month lure virtual month lure virtual month lure virtual ask climb sticky ray ban sunglasses outlet
bhbqr
czwartek, 31 marzec 2016r.
realm sad refuse realm sad refuse realm sad refuse realm sad refuse realm sad refuse realm sad pant burst inlet pant burst inlet pant burst inlet pant burst inlet disaster/r/n disaster lame /r/n ame reservation disaster lame reservation disaster lame reservation disaster lame reservation centimetre philosophy torch centimetre philosophy torch centimetre philosophy torch centimetre philosophy torch centimetre philosophy torch centimetre philosophy torch intervene job cover intervene job cover intervene job cover intervene job cover intervene job cover intervene job cover otherwise reckless cup otherwise reckless cup otherwise reckless cup otherwise reckless cup otherwise reckless cup otherwise reckless cup error disgust questionnaire error disgust questionnaire error disgust questionnaire error disgust questionnaire error disgust questionnaire error disgust questionnaire handbook figure mix handbook figure mix handbook figure mix handbook figure mix handbook figure mix handbook figure mix nonetheless western probability nonetheless western probability nonetheless western probability nonetheless climb sticky sticky oakley outlet

UID: 7616
Okładka/art:
Tytuł:
Mercenaries 2: World in Flames
Developer: Pandemic Studios
Gatunek: strzelanina TPP
Data wydania:
EUR: 05/09/08
USA: 31/08/08
JAP: 20/11/08
Poziom trudności:
niski (2/5)
5.8/10
       

Strony zaprzyjaźnione

- ZOBACZ TUTAJ              
Kana³ RSS
Materiały zawarte w serwisie onlygames.pl są objęte prawem autorskim i nie mogą byćw całości
lub we fragmentach kopiowane, powielane oraz rozprowadzanie bez zgody ich autorów!