Onlygames.pl | Serwis Konsolowy, recenzje gier, konsole | PlayStation 3, Xbox 360, Wii, PSP, 3DS, DS, PS2, strona o konsolach

------------------------------------
Kana OnlyGamespl na YouTube:

Zdjęć w galerii: 13936
Ilo wiadomości: 8315
Ilo artykułw: 1798
Pozna Game Arena 2016 & Warsaw Games Week 2016 - wideo-relacja z imprez | Przedstawiamy Wam wideo-relację z dwóch najwaniejszych tegorocznych imprez growych. Sprawdźcie koniecznie.
Uncharted 4: Kres Złodzieja - recenzja [PS4] Murawany kandydat do tytułu "Gry Roku 2016"? Sprawdźcie w naszej wideo-recenzji.
Castlevania: Symphony of the Night - Strefa Retro [PSone, Sega Saturn] Kiedyś niedoceniona, a po latach uznana za jedną z najlepszych produkcji 32-bitowej ery. Czy słusznie?
Nintendo Wii - poradnik kolekcjonera | W kolejnym "Poradniku kolekcjonera" gościmy Nintendo Wii. Kompletny poradnik opisujący Wam który model konsoli wybrać i jakimi akcesoriami warto się zainteresować.
PES 2017 - recenzja [PS4, Xbox One] Czy tegoroczna edycja Pro Evolution Soccer wróciła wreszcie w pełni na właściwe tory? Sprawdźcie w naszej wideo-recenzji.
Game Boy Advance - poradnik kolekcjonera | Który model konsoli jest najlepszy? Jakich gier szukać? Na te i inne pytania dotyczące GBA odpowiadamy w kolejnym poradniku.
PlayStation 4 PRO - recenzja [PS4] Przed Wami szczegółowy test PS4 PRO - najnowszej konsoli Sony. Warto kupić? Czy warto przesiąść się ze starej PS4? I jak moc PS4 Pro przekłada się na gry?
PlayStation 4 PRO - unboxing | Rozpakowanie nowiutkiego zestawu z PS4 PRO (konsola debiutowała w naszym kraju 10 listopada). Zobaczcie jak prezentuje się sprzęt (wg Sony) dla "profesjonalnych" (?) graczy...
Liczba artykuw: 43
Sortuj:


World of Tanks: Xbox 360 Edition - recenzja

Xbox 360
Recenzje [Cyfrowa dystrybucja]
[01.03.2014] Jeśli bohaterem Twojego dzieciństwa jest Rudy 102, a na każdego owczarka niemieckiego mówisz Szarik, to z pewnością powinieneś zainteresować się niniejszym tekstem. W lutym na Xbox Live wylądowała bowiem  konsolowa edycja World of Tanks, czyli hitu pochodzącego z pecetów, który znany jest z tego, że przyciąga do siebie nie tylko miłośników wielkich, opancerzonych puszek.


The Bridge - recenzja

Xbox 360
Recenzje [Cyfrowa dystrybucja]
[29.11.2013] Kiedy jabłko spada na Twoją głowę, możesz być pewny, że w przeciągu następnych paru chwil wydarzy się coś niezwykłego. Po tym niezbyt przyjemnym zdarzeniu gracz nie tylko pojmuje wszelkie czynniki związane z przyciąganiem ziemskim, ale co ważniejsze potrafi je kontrolować. Dzięki temu staje się obserwatorem pojedynku między siłą grawitacji i sztuką. Issaakiem Newtonem, a M. C. Escherem, mówiąc konkretniej.


Alien Breed - recenzja

PlayStation 3PS VitaiOS/Android
Recenzje [Cyfrowa dystrybucja]
[28.10.2013] Początek lat dziewięćdziesiątych niezmiennie kojarzy mi się z grami na Amigę i „Pegasusa”. Komputer firmy Commodore królował w polskich domach, a jeśli ktoś miał jakąkolwiek konsolę, był nią klon NES-a sprzedawany na bazarach.  Alien Breed to jedna z produkcji, które decydowały o sukcesie „Przyjaciółki”, jak zwykło się mawiać na Amigę. Studio Team17 między innymi dzięki tej pozycji zaistniało na dobre w branży i mogło później stworzyć słynne Worms. Tylko czy ponad dwadzieścia lat później mechanika Alien Breed będzie jeszcze w stanie kogoś zainteresować?


Guacamelee! - recenzja

PS Vita
Recenzje [Cyfrowa dystrybucja]
[18.09.2013] Gdyby ktoś poprosił mnie o podanie najcieplej wspominanych produkcji ze SNES-a, na pewno wśród kilku hitów wymieniłbym Super Metroid. Obok całej masy produkcji ze znanymi postaciami Nintendo, dzieło to wyróżniało się cięższym klimatem i strukturą rozgrywki, która stanowiła wzór dla ówczesnych developerów produkujących podobne tytuły. Na pewno Metroid był inspiracją dla studia Drinkbox, które stworzyło Guacamelee!. Nie jest to bynajmniej żaden zarzut – wręcz przeciwnie, bo nie ma nic złego w inspirowaniu się największymi hitami, jeśli tylko robi się to z głową.


Real Boxing - recenzja

PS VitaiOS/Android
Recenzje [Cyfrowa dystrybucja]

[15.09.2013] Real Boxing od jakiegoś czasu dostępny jest na smartfonach, ale twórcy z polskiego studia Vivid Games postanowili przenieść go również na Vitę. Decyzja chyba dobra, bo na tym sprzęcie nie mieliśmy jeszcze do czynienia z grą podejmującą temat boksu na poważnie. Tylko czy kilka usprawnień w porównaniu z edycjami na komórki uzasadnia ponad trzy razy wyższą cenę?


Kung Fu Rabbit - recenzja

PS VitaWii U
Recenzje [Cyfrowa dystrybucja]
[24.08.2013] Kung Fu Rabbit to tytuł, który zdążył już ukazać się na urządzeniach z systemami Android oraz iPhone’ach i iPadach. Gra zebrała bardzo dobre recenzje ze względu na prostotę systemu sterowania, w którym wykorzystuje się zaledwie trzy przyciski oraz krótkie, acz wymagające poziomy do przejścia. Teraz pojawiły się wersje dla Wii U oraz PS Vita, które postaram się Wam przybliżyć.


Floating Cloud God Safes The Pilgrims In HD - recenzja

PS Vita
Recenzje [Cyfrowa dystrybucja]
[24.08.2013] Prawdą jest, że na PS Vita można znaleźć wiele naprawdę dobrych gier segmentu „indie”, ale równocześnie nie da się ukryć, że wiele tytułów to po prostu konwersje z innych platform. Floating Cloud God Safes The Pilgrims In HD to jeden z niewielu exclusive’ów, aczkolwiek trzeba jednocześnie podkreślić, iż to jedynie remake HD shootera znanego już z PSP.


Jacob Jones and the Bigfoot Mystery - Episode 1 - recenzja

PS VitaiOS/Android
Recenzje [Cyfrowa dystrybucja]
[17.08.2013] To dziwne, że po wielkim sukcesie jaki odniosła seria Profesor Layton na konsolach Nintendo, inni developerzy nie podjęli próby skopiowania pomysłu na konkurencyjnych platformach. Aż do teraz. Jacob Jones and the Bigfoot Mystery (czy też po naszemu: Jacob Jones i Tajemnica Wielkiej Stopy) to odpowiedź studia Lucid Games na świetną serię przygodowo-logiczną z Profesorem Laytonem – założenia są niemalże identyczne, tylko bohaterowie i klimat zgoła odmienne.


Superfrog HD - recenzja

PlayStation 3PS Vita
Recenzje [Cyfrowa dystrybucja]
[12.08.2013] Team17 to zespół, który w epoce królowania Amigi był jednym z najbardziej lubianych przez graczy developerów. Nie bez powodu – brytyjskie studio dostarczyło takie hity jak Worms, Full Contact, Body Blows, czy Alien Breed. Był jednak jeszcze jeden tytuł, który zapisał się w historii jako jedna z najlepszych platformówek lat dziewięćdziesiątych. Tak, chodzi właśnie o SuperFrog.


Podróż - recenzja

PlayStation 3
Recenzje [Cyfrowa dystrybucja]
[21.09.2012] Czasami trafiają się takie gry, które bardzo trudno opisać. Trzeba w nie zagrać, aby je zrozumieć. Studio thatgamecompany przyzwyczaiło nas do dziwnych produkcji (patrz ich ostatni tytuł – Flower), ale Podróż (z ang. Journey) streścić jest chyba najtrudniej. Rzadko mamy do czynienia z zapowiedziami, z których właściwie nie wiadomo o czym będzie opowiadała nowa gra, a tak było w tym przypadku. Dzieło wspomnianego developera od początku oparte jest jednak na tajemnicy. Najbliżej tu chyba do platformówki, ale nazywanie tak tej pozycji byłoby zbyt dużym uproszczeniem. Wśród wtórnych kontynuacji i strzelanin, które zalewają rynek ze wszystkich stron, ktoś wreszcie dostarczył grę „inną”. Taką, której nie można przyrównać do jakiejkolwiek innej produkcji. Niektórzy opisując ją używają bardzo wielkich, podniosłych słów. Ja może nie będę równie patetyczny, ale przesłanie jest jedno – sprawdzić ten tytuł powinien każdy szanujący się gracz.


DLC Azyl do Escape Plan - wideo-recenzja

PS Vita
Recenzje [Cyfrowa dystrybucja]
[26.06.2012] DLC "Asylum" (u nas jako: "Azyl") do Escape Plan w pierwszych dniach został wypuszczony na PS Store za symboliczną złotówkę. Potem cena wzrośnie do 4,99$. Sprawdźcie w naszej wideo-recenzji czy warto kupić ten dodatek, który jest tak naprawdę epilogiem do podstawowej historii Mała i Duuża.


Escape Plan - recenzja (wideo-recenzja)

PS Vita
Recenzje [Cyfrowa dystrybucja]
[26.06.2012] Przed Wami wideo-recenzja Escape Plan, która pojawiła się na naszym kanale na youtube: onlygamespl. Gra wprawdzie ma już ponad trzy miesiące na karku, ale ostatnio jest oferowana w promocyjnej cenie w związku z "PS Vita Sale". Oprócz tego jest to jeden z ciekawszych tytułów od Sony dostępny w cyfrowej dystrybucji, zatem na pewno warto się nim zainteresować.


A-Men - recenzja

PS Vita
Recenzje [Cyfrowa dystrybucja]
[06.04.2012] „Pierwsza polska gra na PS Vita” – to hasło przewodnie stojące za A-Men, najnowszą produkcją studia Bloober Team. To również pierwsza pozycja od polskiego developera, która załapała się na premierę jakiejkolwiek konsoli, zatem już ten fakt jest warty uwagi. Wprawdzie wypuszczono ją nie w sklepach, a w dystrybucji cyfrowej (poprzez PS Store), ale nie zmienia to stanu rzeczy – musieliśmy A-Men przetestować i spisać dla Was wrażenia.


Rocketbirds: Hardboiled Chicken - recenzja

PlayStation 3
Recenzje [Cyfrowa dystrybucja]
[22.11.2011] Patrząc na artworki z Rocketbirds: Hardboiled Chicken oczekiwałem trochę podświadomie parodii na temat Gears of War. Wystarczy spojrzeć na głównego bohatera, by dostrzec inspiracje wyglądem Marcusa Fenixa:). Szybko jednak okazało się, że gra ze strzelaniną od Epic Games nie ma wiele wspólnego - to bardziej prosty scrollowany shooter w stylu starej, dobrej Contry. Najnowszy tytuł studia Ratloop Asia oferuje atrakcyjną, jakby ręcznie rysowaną grafię, jednak czy posiada wystarczająco dużo głębi, by opłacało się wydać te 36 PLN, za które jest do kupienia na PS Store?


Mercury HG - recenzja

PlayStation 3Xbox 360
Recenzje [Cyfrowa dystrybucja]
[15.10.2011] Mercury pamiętam ze startowego line-upu PSP. Wówczas była to jedna z bardziej udanych launchowych pozycji - logiczna, bez zbędnych fajerwerków, ale naprawdę solidna produkcja, która udanie zapisała się w historii handhelda Sony. Firma UTV Ignition Games postanowiła odświeżyć ten tytuł i w wersji HD zaprezentować go wszystkim posiadaczom PS3 oraz Xbox Live. Przy okazji zaproponowano bardzo atrakcyjną cenę, zatem warto się tej grze przyjrzeć.
‹  Poprzednia
Nastpna  ›
Strona: [1]  [2]  [3]  /  3
  więcej recenzji

Interesują cię inne formy reklamy? Sprawdź TUTAJ.





Strony zaprzyjanione

- ZOBACZ TUTAJ              
Kana³ RSS
Materiay zawarte w serwisie onlygames.pl s objte prawem autorskim i nie mog byw caoci
lub we fragmentach kopiowane, powielane oraz rozprowadzanie bez zgody ich autorw!