Onlygames.pl | Serwis Konsolowy, recenzje gier, konsole | PlayStation 3, Xbox 360, Wii, PSP, 3DS, DS, PS2, strona o konsolach

------------------------------------
Kanał OnlyGamespl na YouTube:

Zdjęć w galerii: 13708
Ilość wiadomości: 8193
Ilość artykułów: 1793
Poznań Game Arena 2016 & Warsaw Games Week 2016 - wideo-relacja z imprez | Przedstawiamy Wam wideo-relację z dwóch najważniejszych tegorocznych imprez growych. Sprawdźcie koniecznie.
Uncharted 4: Kres Złodzieja - recenzja [PS4] Murawany kandydat do tytułu "Gry Roku 2016"? Sprawdźcie w naszej wideo-recenzji.
Castlevania: Symphony of the Night - Strefa Retro [PSone, Sega Saturn] Kiedyś niedoceniona, a po latach uznana za jedną z najlepszych produkcji 32-bitowej ery. Czy słusznie?
Nintendo Wii - poradnik kolekcjonera | W kolejnym "Poradniku kolekcjonera" gościmy Nintendo Wii. Kompletny poradnik opisujący Wam który model konsoli wybrać i jakimi akcesoriami warto się zainteresować.
PES 2017 - recenzja [PS4, Xbox One] Czy tegoroczna edycja Pro Evolution Soccer wróciła wreszcie w pełni na właœciwe tory? Sprawdźcie w naszej wideo-recenzji.
Game Boy Advance - poradnik kolekcjonera | Który model konsoli jest najlepszy? Jakich gier szukać? Na te i inne pytania dotyczące GBA odpowiadamy w kolejnym poradniku.
PlayStation 4 PRO - recenzja [PS4] Przed Wami szczegółowy test PS4 PRO - najnowszej konsoli Sony. Warto kupić? Czy warto przesiąść się ze starej PS4? I jak moc PS4 Pro przekłada się na gry?
PlayStation 4 PRO - unboxing | Rozpakowanie nowiutkiego zestawu z PS4 PRO (konsola debiutowała w naszym kraju 10 listopada). Zobaczcie jak prezentuje się sprzęt (wg Sony) dla "profesjonalnych" (?) graczy...
Liczba artykułów: 953
Sortuj:


FIFA 16 - recenzja

PCPlayStation 4Xbox One
Recenzje
[27.10.2015] Przed Wami recenzja FIFA 16. Czy gra spełniła oczekiwania i po raz kolejny będzie hitem kasowym dla Electronic Arts? Przekonajcie się. Rywalizacja z PES 2016 w tym roku będzie zażarta.
[27.10.2015] Przed Wami recenzja Uncharted: Kolekcja Nathana Drake'a w wersji dla PlayStation 4. Kolekcja zawiera trzy pierwsze części Uncharted, które pierwotnie ukazały się na PS3, a teraz zostały zremasterowane dla najnowszej konsoli Sony.
[18.09.2015] Dzisiaj polska premiera Forza Motorsport 6 na Xboxa One. Zapraszam do obejrzenia wideo-recenzji, którą byłem w stanie wykonać dzięki uprzejmości polskiego oddziału Microsoftu, który udostępnił grę do testów jeszcze przed premierą.
[30.08.2015] Przed Wami recenzja Gears of War: Ultimate Edition. To remaster pierwszej części Gearsów, za którym stoi studio The Coalition (to samo, które ma nam w przyszłym roku dostarczyć Gears of War 4). Autorzy nie tylko podbili rozdzielczość (do 1080p), ale wprowadzili sporo innych poprawek - lepsze tekstury, efekty specjalne, modele postaci (zwróćcie uwagę na twarze), czy wreszcie zmontowane od nowa filmiki przerywnikowe.


God of War 3: Remastered - recenzja

PlayStation 4
Recenzje
[12.08.2015] Przed Wami recenzja God of War III: Remastered, czyli odświeżonej dla PS4 wersji God of War 3 z konsoli PS3. Twórcy podrasowali rozdzielczość do 1080p i płynność animacji do stałych 60 klatek na sekundę. Dodano też tryb photo, ale poza tym to ta sama gra, którą znamy od pięciu lat.


Rare Replay - recenzja

Xbox One
Recenzje
[12.08.2015] Przed Wami recenzja Rare Replay na konsolę Xbox One. To zestaw 30 retro-hitów od studia Rare, które zasłynęło między innymi ze świetnych gier dla Nintendo 64, a przez ostatnie kilkanaście lat tworzy tytuły dedykowane konsolom Microsoftu (Xbox, Xbox 360, Xbox One).

[24.07.2015] Przed Wami wideo recenzja gry Yoshis Wooly World na konsolę Nintendo Wii U. Grę stworzyło studio Good-Feel, które wcześniej wsławiło się między innymi tytułami WarioLand: Shake It - znane także jako The Shake Dimension - czy Kirbys Epic Yarn na Wii. Nowy Yoshi to platformówka 2.5D, która swoją konwersją mocno przypomina poprzednią część serii - Yoshis New Island na 3DS-a. Dodaje jednak swój specyficzny włóczkowy styl graficzny i dzięki temu wyróżnia się z natłoku innych podobnych tytułów.


Wiedźmin 3: Dziki Gon - recenzja

PCPlayStation 4Xbox One
Recenzje
[16.06.2015] Wiedźmin od CD Projekt Red rozrósł się do czegoś niesamowitego - wyczekiwanej przez miliony graczy na całym świece epickiej produkcji, w której każdy detal jest przemyślany. Fajne jest to, że udało nam być się świadkami tej niezwykle pozytywnej  metamorfozy. Ze sztywnej pierwszej części, w dojrzałą, wielowarstwową historię, gdzie  fabuła, przeróżne systemy, design, muzyka, akcja i tajemnica mieszają się w jedną, epicką całość. Dziki Gon to najlepszy RPG ostatnich lat, który pokazuje nie tylko, jak robić gry, ale również jak je wydawać. W zasadzie nie muszę chyba pisać więcej, aby zachęcić was do tej gry. Mimo to chcecie więcej? W takim razie zapraszam na nasze ostatnie spotkanie z Białym Wilkiem.


Mortal Kombat X - recenzja

PlayStation 4Xbox One
Recenzje
[16.05.2015] Z serią Mortal Kombat jestem od jej pierwszej części. Wszyscy wiemy, że cykl ten miał swoje słabsze i mocniejsze momenty, ale cały czas najcieplej wspominam dwie pierwsze części maltretowane na Amidze, a potem „trójkę”, którą katowaliśmy setki godzin kiedyś na Sedze Mega Drive. To było jednak ponad dwadzieścia lat temu. Teraz mamy 2015 rok i oficjalną część dziesiątą, za którą odpowiada NetherRealm Studios – autorzy świetnej dziewiątej odsłony sprzed czterech lat. Czy najnowsza MK X ma do zaproponowania coś więcej niż next-genową oprawę? Na szczęście tak, choć trzeba uczciwie przyznać, że nie robi już takiego wrażenia jak wspomniany reboot sprzed kilku wiosen.


Battlefield Hardline – recenzja

PCPlayStation 4Xbox One
Recenzje

[04.04.2015] Battlefield Hardline to według marketingowców Electronic Arts „najszybsza gra z serii”. Po pierwszych sekundach z multiplayerem ciężko było mi temu zaprzeczyć. Jedno z początkowych odrodzeń na jakimś przypadkowym sojuszniku spowodowało natychmiastowy zgon – jak się okazało, facet był akurat flankowany. Kolejny respawn, tym razem wylądowałem za działkiem zamontowanym w śmigłowcu. Niestety, pilot zahaczył ogonem heli o pobliski budynek, a ja po raz drugi oglądałem ekran śmierci. „Do trzech razy sztuka” – pocieszam się. Po chwili namysłu zdecydowałem, że nie rozstawię się na towarzyszu, ale na punkcie znajdującym się pod kontrolą naszego zespołu. Sekundy później moją klatkę piersiową rozrywa hak, który został wystrzelony z tyrolki. Śmiech gościa, który dokonał wyczynu kołacze mi się w uszach, podczas gdy ja wyłączam konsolę. To koniec Battlefielda na dzisiaj…
[31.03.2015] Nieco ponad rok temu na Wii U pojawiły się ciekawe składanki zawierające wycięte sekcje z wielu klasycznych tytułów znanych z NES-a. Obie (NES Remix oraz NES Remix 2) ukazały się wówczas wyłącznie w wersji cyfrowej – każdy zestaw był do nabycia za 40 złotych w eShopie. Choć twórcy na początku twierdzili, że trudno byłoby przenieść te kompilacje na 3DS-a, niedawno ukazał się na tę konsolkę Ultimate NES Remix, stanowiący zbiór teoretycznie najlepszych części składowych z obu Remixów. I jak tu wierzyć developerom w ich deklaracje?


ScreamRide - recenzja

Xbox 360Xbox One
Recenzje

[09.03.2015] Na konsolach nieczęsto w ostatnim czasie pojawiają się gry strategiczne, ekonomiczne czy symulatory. Dominują gry akcji, wyścigi i różnej maści shootery, do czego chyba zdążyliśmy już przywyknąć. Gracze szukający czegoś innego muszą kierować się w stronę gier indie, choć światełko w tunelu pojawiło się za sprawą zapowiedzi ScreamRide. Miał to być ekskluzywny tytuł dla konsol Microsoftu (Xbox One, Xbox 360) od studia Frontier – autorów między innymi RollerCoaster Tycoon. W ich najnowszej produkcji również mieliśmy mieć możliwość tworzenia kolejek górskich, tyle że bez dbania o wątek ekonomiczny. Czy taki pomysł może mieć w dzisiejszych czasach szansę na sukces?


The Order: 1886 - recenzja

PlayStation 4
Recenzje
[04.03.2015] The Order: 1886 to bardzo kontrowersyjny tytuł. Jestem w stanie wyobrazić sobie kogoś, komu kompletnie ta produkcja nie podpasuje, a także graczy, którzy będą nią zachwyceni. Wszystko rozbija się tak naprawdę o podejście do zastosowanego tu modelu rozgrywki. Sami musicie odpowiedzieć sobie na pytania: czy akceptujecie „filmowy” gameplay? Czy nie zraża Was sporo scenek przerywnikowych, sekwencje QTE (quick time event) oraz liniowość rozgrywki? No i te skrypty na każdym kroku…


Far Cry 4 - recenzja

PlayStation 3Xbox 360PCPlayStation 4Xbox One
Recenzje

[11.01.2015] Far Cry 3 to dla mnie najlepsza gra roku 2012 i jedna z najlepszych na poprzedniej generacji konsol. Produkcja Ubisoftu miała wszystko – wielką, świetnie zaprojektowaną mapę, różnorodne zadania oraz masę nowości w stosunku do poprzedniej części. Była na swój sposób rewolucyjna i wprowadziła powiew świeżości w gatunku FPS-ów, który był wówczas zdominowany przez klony Call of Duty. Far Cry 4 już tak odkrywczy nie jest – to bardziej kalka „trójki” z drobnymi usprawnieniami. Sami musicie odpowiedzieć sobie na pytanie, czy to dla Was minus czy wręcz przeciwnie. Najważniejsze, że rozgrywka nie zestarzała się przez minione dwa lata i dalej wciąga jak narkotyk.


LittleBigPlanet 3 - recenzja

PlayStation 3PlayStation 4
Recenzje
[19.12.2014] Nie ukrywam, że po premierze LittleBigPlanet 2 miałem poważne wątpliwości co do przyszłości tej serii. Studio Media Molecule zapewniło nam wtedy tyle nowości i tak rozbudowany edytor poziomów, że sens tworzenia kolejnej części wydawał się dyskusyjny. „Trójka” jednak powstała, choć Sony oddało ją w ręce innego developera (Sumo Digital), który wcześniej zajmował się kieszonkowymi odsłonami LBP. Na największą nowość kreowane były nowe szmacianki – trójka różniących się umiejętnościami bohaterów mających towarzyszyć tym razem Sackboyowi. Czy wprowadzone dodatki usprawiedliwiają wydanie kolejnej części i czy warto popędzić po nią do sklepu? Za chwilę się dowiecie.
‹  Poprzednia
Następna  ›
Strona: [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  ...  /  64
  więcej recenzji

Interesują cię inne formy reklamy? Sprawdź TUTAJ.





Strony zaprzyjaźnione

- ZOBACZ TUTAJ              
Kana³ RSS
Materiały zawarte w serwisie onlygames.pl są objęte prawem autorskim i nie mogą byćw całości
lub we fragmentach kopiowane, powielane oraz rozprowadzanie bez zgody ich autorów!