29 mar 2017, o 10:28
Właśnie urządzam kuchnię i tak się zastanawiam, czy jest jakaś moda nakazująca aby sprzęty były jednej marki? Koleżanki uparcie twierdzą, że jeśli tak zrobię to będzie wyglądać bardzo elegancko i prestiżowo... Ale czy prestiż jest najważniejszy? Czy funkcjonalność, wygoda i bezawaryjność? Przy okazji może pochwalcie się swoim sprzętem, chodzi mi konkretnie o lodówkę (wolnostojącą), mikrofalę (do zabudowy), piekarnik (do zabudowy), płytę indukcyjną (do zabudowy) i zmywarkę (do zabudowy). Poradźcie jakich producentów unikać, jakie macie doświadczenia itp. Dotychczas w mojej kuchni królował Electrolux i Whirlpool, złego słowa powiedzieć nie mogę o ich agd, chociaż odkurzacz centralny Electroluxa to jakaś totalna porażka.. W Mediaexpercie pan sprzedawca kiedy oglądałam sprzęty próbował wmówić że najlepsza jest Amica i tylko Amicę mi poleca, nic innego mi nie sprzeda, żebym potem nie klęła na niego i takie tam. To co mówi sprzedawca należy dzielić na dwa, albo mówi prawdę bo jest fajnym sprzedawcą, albo wciska Amicę bo tak ma narzucone odgórnie. Czyli na dwoje babka wróżyła. Mój mąż też jest zdezorientowany, bo jak twierdzi "kiedyś agd robili inżynierowie, a dzisiaj robią księgowi"...