Onlygames.pl | Serwis Konsolowy, recenzje gier, konsole | PlayStation 3, Xbox 360, Wii, PSP, 3DS, DS, PS2, strona o konsolach

------------------------------------
Kana OnlyGamespl na YouTube:

Zdjęć w galerii: 13936
Ilo wiadomości: 8315
Ilo artykułw: 1798
Pozna Game Arena 2016 & Warsaw Games Week 2016 - wideo-relacja z imprez | Przedstawiamy Wam wideo-relację z dwóch najwaniejszych tegorocznych imprez growych. Sprawdźcie koniecznie.
Uncharted 4: Kres Złodzieja - recenzja [PS4] Murawany kandydat do tytułu "Gry Roku 2016"? Sprawdźcie w naszej wideo-recenzji.
Castlevania: Symphony of the Night - Strefa Retro [PSone, Sega Saturn] Kiedyś niedoceniona, a po latach uznana za jedną z najlepszych produkcji 32-bitowej ery. Czy słusznie?
Nintendo Wii - poradnik kolekcjonera | W kolejnym "Poradniku kolekcjonera" gościmy Nintendo Wii. Kompletny poradnik opisujący Wam który model konsoli wybrać i jakimi akcesoriami warto się zainteresować.
PES 2017 - recenzja [PS4, Xbox One] Czy tegoroczna edycja Pro Evolution Soccer wróciła wreszcie w pełni na właściwe tory? Sprawdźcie w naszej wideo-recenzji.
Game Boy Advance - poradnik kolekcjonera | Który model konsoli jest najlepszy? Jakich gier szukać? Na te i inne pytania dotyczące GBA odpowiadamy w kolejnym poradniku.
PlayStation 4 PRO - recenzja [PS4] Przed Wami szczegółowy test PS4 PRO - najnowszej konsoli Sony. Warto kupić? Czy warto przesiąść się ze starej PS4? I jak moc PS4 Pro przekłada się na gry?
PlayStation 4 PRO - unboxing | Rozpakowanie nowiutkiego zestawu z PS4 PRO (konsola debiutowała w naszym kraju 10 listopada). Zobaczcie jak prezentuje się sprzęt (wg Sony) dla "profesjonalnych" (?) graczy...
Pro Evolution Soccer 2009 - recenzja PlayStation 3Xbox 360PC

Na ubiegłoroczną edycję Pro Evolution Soccer spadła zasłużona krytyka. Sami wystawiliśmy jej naciągane 8.0/10, ale narzekaliśmy na niedociągnięcia i lenistwo developera. Twórcy obiecali, że w przypadku kolejnej części popracują zwłaszcza nad systemem gry, który swoje korzenie ma przecież jeszcze na poprzedniej generacji konsol. Wydawało się, że ludzie z Konami zrozumieli swoje błędy, dało się nawet usłyszeć, że jeśli będzie trzeba to edycja 2009 nie ukaże się, by developer miał więcej czasu na dopracowanie swojego tytułu. Trzeba było być wielkim optymistą, by uwierzyć w to, że wydawca dobrowolnie zrezygnuje z corocznego zastrzyku gotówki, a w jeden rok trudno jest stworzyć nowy, rewelacyjny system w grze sportowej. Co więc otrzymaliśmy?

Być może jeśli panowie z EA Sports nie poczyniliby takich postępów w ciągu dwóch ostatnich lat, engine z PES 2009 nie wydawałby się nam tak przestarzały. Problem w tym, że FIFA z roku na rok staje się coraz lepsza, a tegoroczna edycja to naprawdę dopracowany produkt, który można polecić każdemu fanowi piłki. PES wygląda przy nim tak, jakby twórcom z tokijskiego oddziału Konami zabrakło sił / chęci / pomysłów na rozwój swojej serii. Najnowsza część została wprawdzie poprawiona w wielu aspektach - działa płynniej, animacja nie rwie na powtórkach (i na Xboxie i na PS3), a mecze online można rozgrywać już bez teleportów (jest też opcja "dwóch na dwóch"). O co więc chodzi? Sam system gry już dawno się zatrzymał. Bardzo podobnie wyglądało to już na PlayStation 2, a to przecież już trzecia wersja PES-a na platformie nowej generacji (przynajmniej w przypadku Xboxa 360). Konami po prostu nie wykorzystuje możliwości platform, które od długiego czasu obecne są na rynku, tkwi jakby w poprzedniej epoce. Najlepiej widać to, gdy odpali się najnowszego Pro Evolution Soccer po godzinnej sesji z FIFA 09.



Pamiętam jak niegdyś śmialiśmy się ze sposobu biegania zawodników w starszych częściach piłki od EA Sports. Wyglądało to pokracznie i nawet na dużo mocniejszych PeCetach prezentowało się gorzej niż w PES (wtedy ISS) jeszcze na PSone. Dzisiaj role się odwróciły. To FIFA przypomina prawdziwy mecz, natomiast kukiełki w Pro Evolution Soccer 2009 biegają jak małe roboty, nienaturalnie przebierając kończynami. FIFA już dawno przeszła na analogowy sposób sterowania zawodnikami - gałka sprawdza się doskonale, nikt sobie nie wyobraża, by grać w ten tytuł na "krzyżaku", a postacie są w stanie biegać w dowolnym kierunku. PES tymczasem jest archaiczny do bólu - na gałce grać się w zasadzie nie da, więc trzeba sobie radzić przy pomocy d-pada. W dzisiejszych czasach naprawdę śmieszne jest to, że zawodnikiem można poruszać się tylko w jednym z ośmiu kierunków (cztery podstawowe i ukosy). Animacje podawania i strzelania także tkwią w poprzedniej epoce. Z rzutów wolnych nie da się podać w tę stronę, w którą byśmy chcieli, wybijanie piłki przez bramkarza trwa wieki, a od zawodnika wykonującego rzut z autu oddziela przeciwnika sztuczna bariera. Brzmi znajomo? Pewnie, że brzmi, bo z tymi wszystkimi problemami PES boryka się już od dobrych kilku edycji. Problem w tym, że w trzeciej next-genowej (teraz już w zasadzie current-genowej) edycji wypadałoby już to wszystko popoprawiać.



Pytacie o aktualność i licencje na kluby? Ponownie jest z czego drwić i co krytykować. Nie uwzględniono najważniejszych i najbardziej spektakularnych przenosin pod koniec okienka transferowego - Shevchenko dalej gra w barwach Chelsea, Berbatova nie ma w Manchester United, natomiast Robinho zdobywa gole dla Realu Madryt. To tylko nieliczne przykłady, a wpadek jest więcej. Developer wprawdzie zapowiedział patcha, który ma uaktualnić składy, ale oceniam przecież grę, która pojawiła się na sklepowych półkach. Co z tymi, którzy nie mają podłączonych konsol do Internetu? Pozostaje im własnoręczne korygowanie błędów, do czego pewnie niektórzy zdążyli się już przyzwyczaić... Nie wiem jak to się odbywa, że Konami co roku traci prawa do jakiejś ligi, by co innego pozyskać. W niewyjaśnionych okolicznościach wyleciała licencja na ligę hiszpańską, natomiast w angielskiej licencjonowane są tylko dwa kluby - tym razem padło na Man U oraz Liverpool. W ubiegłorocznej edycji PES-a mieliśmy niezły ubaw z "Braszczykowskiego", który grał w reprezentacji Polski. Znacie typa? Jeśli nie, to lepiej poznajcie, bo w najnowszej części też go nie zabrakło. Nie wspominam już nawet o tym, że nasza reprezentacja nie ma zbyt aktualnego składu, ale żeby jeszcze literówki w nazwiskach robić? I nie poprawić ich nawet w następnej części?!? Godne politowania.



Nie jestem w stanie wybaczać japońskiemu developerowi, ciągle dawać kredyt zaufania. Miarka już dawno się przebrała, ale sporo osób przymykało na to wszystko oko, bo konkurencja nie była wystarczająco mocna. Teraz już jest.

Nie jest oczywiście tak, że seria od Konami nie ruszyła do przodu. Bardzo miłą nowością jest pozyskanie licencji na Ligę Mistrzów i obecny w związku z tym stosowny tryb w grze. Niestety, implementacja Champions League brzmi lepiej niż faktycznie działa. Na początku można wprawdzie obejrzeć charakterystyczny filmik zapowiadający, usłyszeć piękny utwór, który towarzyszy rozgrywkom od lat, przed meczem zobaczyć "prawie" powiewającą piłkę na środku boiska ("prawie" robi wielką różnicę...), a wokół murawy obecne są wszystkie reklamy znane z rzeczywistości (to powoduje, że w wersji na Xboxa 360 obecne są reklamy PlayStation 3). To jednak wszystko. Myślicie, że w związku z pozyskaniem praw do Champions League wszystkie kluby występujące w Lidze zostały odwzorowane zgodnie z rzeczywistością? Nic z tych rzeczy. Tylko niektóre zespoły są na licencji. Jak mamy się wczuć, gdy Manchester United gra przeciw London FC (czyli Chelsea)? Innymi słowy, całą Ligę Mistrzów rozgrywa się jak zwykły puchar, który można było ustawić sobie już w poprzednich częściach. Aha, oczywiście znany z poprzednich części tryb Master League nie wyleciał, więc fani mogą ponownie przystąpić do rozwoju swojej drużyny. Pytanie tylko czy już wszystkim się to nie przejadło, bo ponownie zmian tu jak na lekarstwo, a przecież każdy z nas miałby przynajmniej po kilka pomysłów jak tę opcję ulepszyć.



Strona artykuu: [1]  [2]      
Dodaj komentarz
do tego artykułu
Komentarzy: 44
Twj kod:
(Przepisz w odpowiednie pole)
Nick*:
E-mail:
Kod*:
Tre*:
* - pola wymagane.
binio
niedziela, 26 październik 2008r.
Zawiodłem się już na maksa mam nadzieję że konami nie zamknie serwera do pes6 ale kolejny sezon spedzać przy oldskulu jakoś mi nie pasi. Dużo moich znajomych już przeszło na fifę 09 ja dopiero próbuję strawić porażkę pes\'a. Co do oceny to panowie nie oszukujmy się chyba z sentymentu tak wygórowana. Pes09 nie zasługuje na 7.7/10 jestem mocno rozczarowany
royal
niedziela, 26 październik 2008r.
no nie teraz mu ocena nie pasuje... ;) zróbcie coś z nim... Zawiodłem się ale gra się całkiem spoko...lepiej niz w pesa 2008[nie dalo sie grac] i 6 - za arcadowo... Przypomina 5kę bardziej i to jest fajne..
Ja
niedziela, 26 październik 2008r.
Też się zawiodłem
Piotrek
niedziela, 26 październik 2008r.
Szkoda. Liczyłem że konami wyciągnie wnioski i nie dostaniemy kiszki w rodzaju pes2008 ale widać się przeliczyłem. Raczej więc 2009 nie kupię choć zamierzam jeszcze ściągnąć demo.
Ski
niedziela, 26 październik 2008r.
binio - hmm, to dalej jest dobra gra. Problem tylko w tym, że w skali tej serii 7/10 to bardzo słaby wynik. Swoją drogą już niedługo na stronie wyląduje recenzja FIFA 09.
binio
niedziela, 26 październik 2008r.
czekam z niecierpliwością na recenzję fify 09 chętnie bym widział w recenzji porównania z pes09. Jak już wspomniałem wieku moich znajomych już wybrało fifę wychowałem się na iss pro na typowym japońcu fifa zawsze była dla mnie i wielu moich znajomych dnem.Ale jak widzę ludzi którzy od zawsze byli z konami a teraz zachwycają się gameplayem fify09 to mam wrażenie że coś przeoczyłem. Pes06 już wieje wtórą i na dniach klekną serwery. Widzę co się dzieje po waszej recenzji fify09 padnie ostateczna decyzja. Proszę o konkretne porównania gameplayu w online bo o to głównie mi chodzi Pozdrawiam redakcję
Riskbreaker
niedziela, 26 październik 2008r.
Troszkę mnie zawiedli na wersji PS2 bo urąbali rozgrywkę On-Line... Dodano tylko Become a Legend...Mam nadzieję,że PES 2010 pozamiata Fifę.
KIID
poniedziałek, 27 październik 2008r.
Ja wlasnie stoje przed dylematem jakiego nawet nie pamietam :[ Co kupic fifke czy pes ? Znajomi zagrywaja sie na fifie a ja jeszcze nie mialem czasu aby nabyc swoja pileczke i nie wiem , ktora ?Przyznam sie bez bicia :[ pes2009 jest pierwsza gra w moim zyciu na jakiej gram na pc :[ oczywiscie wykorzystujac pada od xboxa i tv lcd bo inaczej napewno nie dal bym rady . I wrazenia mam bardzo slabe bo oprocz paru zmian nic nowego tam nie widze ? I nie wiem , czy to klimat pc tak zle na mnie dziala. Czy ta gra jest taka slaba . Od piatku bede mial troche czasu i zamierzam nabyc jakas pileczke co polecacie pes czy fife ?
KIID
poniedziałek, 27 październik 2008r.
Acha i jeszcze jedno . .. Do tych co grali online na fifie i pes . Czy tu i tu da sie pograc czy pes2009 to onlinowy gniot ? A jak z fifka w tym aspekcie ?
voyanek
poniedziałek, 27 październik 2008r.
EA i nowa fifa 09 mile mnie zaskoczyla, ale nowy PES nie jest taki zly :P
Grzenio
poniedziałek, 27 październik 2008r.
w waszych wypowiedziach widac klasyczna polska mentalnosc ktos nikt nie ma swojego zdania mowicie ze fifa wprowadzila wiecej poprawek niz pes i co z tego nadal jest plastikowa grywalnosc z odpowiednich mniejsc na boisku zawsze wpadaja bramki fifa to shit i nigdy nie bedzie dorownywal pes do piet wiec nie gadajcie takich glupot bo co mozna dodac do najlepszej pilki na swiecie niz lepsza grafike i pare dodatkowych opcji do grywalnosci nie mowie juz o licencjach na ligi i kluby bo niestety firma ea podnosi cenowa barierke co do tego dla konami i tyle pes byl i bedzie najlesza gra w pilke nozna w dziejach gier na konsole i pc
Piotrek
poniedziałek, 27 październik 2008r.
Grzenio na takich jak ty liczy właśnie konami. Zadowolisz sie minimalnie poprawioną grafiką (choć ja nie widze poprawy), paroma bzdetami a system gry będziesz łykał ten sam archaiczny jak od 10 lat. Pora na zmiany. Też jestem z pesem od zawsze ale od PES6 uważam że to już nie ta sama seria. Mówisz że w fifie są pozycje z ktorych zawsze pada gol? Nie zauważyłem. Za to wyłapałem masę schematów w PES. Za dużo ich.
binio
poniedziałek, 27 październik 2008r.
Grzenio grałeś w fifę09? czy to tylko twoje przywiązanie do pes? Ja też tak zawsze uważałem ale jak widzisz czasy się zmieniają.Czekam na recke fifki i wtedy podejmę decyzję.
Nieznajomy ;)
środa, 29 październik 2008r.
Nie mam zamiaru ujawniać swojej ksywki szerszej publiczności, bo zaraz zaczęlibyście szukaj jej w sieci. Powiem tylko jedno - przykro patrzeć, jak pseudoredaktor na siłę stara się być oryginalny zaniżając ocenę danej gry. Oczywiście, rozumiem, że recenzja jest subiektywną opinią na temat danego produktu, ale 7.7 dla PES 2009 to ocena nad wyraz krzywdząca. O ile nowej części FIFA (mówimy o konsolach) daję 9.2, tak najnowsza część PES bez problemu otrzymuje ode mnie 8.3 - 8.5 punktu. Ale... jak to kiedyś ktoś powiedział - jeśli chcesz wyrazić swoją opinię, napisz po prostu swoją recenzję i będzie po kłopocie. Fakt jednak pozostaje faktem, że Baron tekstem raczej się nie popisał. Szkoda.
Piotrek
czwartek, 30 październik 2008r.
Dobre:) Kolego, to że dajesz grze 8.3 ma znaczyć że recenzent sie nie popisał? Hehe szkoda to w ogóle komentować:)
Logan
czwartek, 30 październik 2008r.
Tak to jest jak dziecko kupi gre, podjara się nią i nie może przeżyć że gra zbiera baty w poważnych recenzjach. Niestety \"Nieznajomy\", ale PES 2009 jest wszedzie objeżdżany, nie tylko tu. Zasługuje na te objazdy swoją drogą, a ty najwyraźniej masz klapki na oczach PES-fanboyu;).
Baron Ski
czwartek, 30 październik 2008r.
Nieznajomy - pozwól, że napiszę, iż według mnie to Ty się nie popisałeś. KAŻDA recenzja jest subiektywną opinią - możesz się z nią zgadzać albo nie, ale na przyszłość radziłbym Ci odnosić się z szacunkiem do kogoś, kogo starasz sie krytykować (w innym wypadku posty będą kasowane). Argumentów nie przedstawiłeś żadnych, a ja starałem się przedstawić ich masę w artykule. Jak napisał ktoś wyżej, PES 2009 jest krytykowany w zasadzie wszędzie, więc możesz po prostu uznać, że wszyscy się nie znają, tylko Ty jesteś tu ekspertem (napisałbym \"pseudoekspertem\", ale pohamuję się ;).
Czesław
piątek, 31 październik 2008r.
PES siegnął dna, to moja opinia po rozgrraniu kilku meczów. Przykro mi patrzeć jak moja ukochana seria starcza się.
binio
sobota, 01 listopad 2008r.
nieznajomy tak się składa że baron to profesjonalista nie podnieca się byle ku.ą a tak się składa że pes2009 taki jest! Baron to gracz i to widać w każdym jego słowie napisanym o grach czekam na profesjonalną recenzję far cry2 dla mnie zawód roku wielkie rozczarowanie z piekna grafiką
Piotrek
sobota, 01 listopad 2008r.
binio - far cry 2 zawód roku? no nie rozśmieszaj mnie:). Wychwalałeś nudne i liniowe do bólu the force unleashed a o FC2 mówisz zawód roku? No błaaagam. Imho to świetny fps, może troche schematyczny na dłuższą mete, ale bardzo przypadł mi do gustu.
CeZetKa
środa, 05 listopad 2008r.
[post usunięty przez moderację - narusza regulamin strony]
szymon1403
piątek, 07 listopad 2008r.
Byłem fanem PES\'a od PES 2 n ps2, do czasu wyjścia FIFY 09 i PES 2009. PES jest żałosny... najbardziej denerwuje mnie ten ciągły odgłos piłki kiedy ją kopiemy... i to żę nie widzę różnicy między tą wersją a starą. A FIFA... FIFA mnie zaskoczyła, w 100% pozytywnie, ta gra jest świetna i tyle. Mówie tu oczywiście o wersji na X360
muniek
wtorek, 11 listopad 2008r.
Wiecie moze co z PES SHOP i czy jest kamera bird\'s eye ? Z góry dzięki za info. Pzdr :)
Zenek
wtorek, 11 listopad 2008r.
PES Shop już dawno wyleciał z tej serii a o jaką ci chodzi kamerę to nie wiem:)
Kuba
czwartek, 20 listopad 2008r.
ale mnie zdołowaliście tymi opiniami, jestem ogromnym fanem pesa, gram głównie online, grałęm w demówkę zarówno fifke jak i pesa, no co prawda fifa lepiej wygląda to fakt(mają więcej kasiory) i motoryka już nie ta sama co kiedyś, to jednak pozostanę przy pesie bo to byłby policzek dla mojej ulubionej gry,sporo w niej poprawili producenci, schemat grania podobny-chociaż nie powiem trochę mi zajęło czasu-kilka dni zanim się wgrałem z 08 na 09(grając cały czas w demówkę),nie bądzcie zdrajcami i bądzcie wierni grze, która wychowała pokolenia,pozdro
Kuba
czwartek, 20 listopad 2008r.
jeszcze dodam,że dużo w 08mkę,i dostrzegalem w niej mnóstwo błędów,teraz większości z tych błędów w 09 nie dostrzegam a na dodatek lepsza grafa,no panowie proszę nie popadajcie w skrajności, pes został ulepszony bez wątpienia,może nie podskoczył,aż tak bardzo jak fifa z dopracowaniem gry,ale pes to pes, jeśli nagle przeskoczycie z jednej gry na drugą-to użyję tu porównania z polskimi politykami,co zmieniają członkowstwo w danej partii jak rękawiczki tylko dlatego,że dana partia ma trochę więcej głosów w parlamencie-i na takich polityków mówi się bezpłciowcy-bo nie potrafią się określić i tak naprawe marni z nich politycy i niegodni zaufania, i kolejna analogia-tak jak gracze pesa,którzy nagle wybierają fifkę-dz..ę!
Valdi
sobota, 29 listopad 2008r.
nie prawda co tutaj jest napisane ja mam PES 2009 i jest o niebo lepszy od FIFY 2009 [ w której kieruje się klawiszami wsad i myszką ] osobiście sam gram na gamepadzie i PES 2009 jakoś mnie łatwiej wciągną do gry ....:::::PoZdRo::::::...... .......::::::Valdi:::::........
Piotrek
sobota, 29 listopad 2008r.
Valdi co ty w ogóle pissesz? Jak mozna grac wsadem i myszą w gre sportową? Trudno ci kupić pada nawet za kilka złotych? Na klawiaturze to w żadną gre sportową nie ma sensu grać.
Ghost
wtorek, 02 grudzień 2008r.
Nie ma o czym mowic :( Zawsze wolalem PES od Fifa ale teraz naprawde nie ma oczym mowic. Kupilem obydwie gry i PES sie pozbylem. Ktos tam pisze ze ma nadzieje, ze PES 2010 pozamiata FIFE-e ale bede mial wkreta czy kupic wogole ta gre :( zeby sie nie rozczarwac. Na razie walcze w FIFA i jest ekstra :)) !!!! A tak na marginesie Call of Duty jest rownie dobra jak w tamtym roku tyle ze gra sie inaczej bo bron i realia z II wojny swiatowej :) Polecam. Fakt ze nie poszla do przodu a tylko stoi w miejscu,dobrym ale jednak w miejscu... Pozdrawiam!!!
rafik
czwartek, 04 grudzień 2008r.
chce
Yaro
piątek, 26 grudzień 2008r.
Czy w PES 2009 na xbox 360, da sie grac dwoma padami (dwoch graczy)? Chcialbym zagrac z dzieciakiem i nie wiem jak to zrobic. Prosze o jasna odpowiedz. Dzieki
kolk
czwartek, 01 styczeń 2009r.
a ja ciagle gram w pesa, jesli chodzi o realizm, bije na glowe fife, a licencje?? Wszstko mam ;] wystarczy pokombinowac, patcha sciagnac. nie gralem w fife, probowalem w 2008 ale zdecydowanie wole symulacje pilkni noznej niz arcade ;]
Do Yaro
czwartek, 01 styczeń 2009r.
oczywiscie ze sie da wystarczy podlaczyc pada i przy wyborze stron jednego ustawic po jedenj a drugiego po drugiej :)
admin61
sobota, 03 styczeń 2009r.
napiszcie jeszcze, że fifa od zawsze była lepsza od pesa to chyba pęknę ze śmiechu. Fifa to gra typowo początkujących graczy do lat 12, gdzie bramke można zdobyć z 80 metrów Nawet nowa fifa 09 pod względem realistyki grywalności daleko odbiega od pesa. Liczyłem nawet ze panowie z EA coś wyskrobią ale nadal klapa i tyle.
karwis
sobota, 10 styczeń 2009r.
Pffff.Jak czytałem tą recenzję to nie wiem czy wybuchnąc śmiechem czy plakac.Miałem zamiar się rozpisać, ale ogranicze się tylko do jednego.Panie Recenzento, jeżeli fascynuje cię zdobywanie nawet do kilkunastu bramek na KLASIE Światowej, graj se w fifę i nie chodzi mi tutaj o sam poziom trudności jakim to cos sobą reprezentuje, lecz o ilość GOTOWYCH SCHEMATÓW NA ZDOBYWANIE BRAMEK.Krytykujesz Champions League w nowym pesie, ok- masz do tego prawo.niby to zwykły turniej, ale trzyma klimat, a czego więcej się spodziewałes?Pamietasz co zrobiło EA mając licencję na LM??Nie??Więc ci przypomne.Wydało oddzielną kopankę w której szło strzelac bramki z połowy i \"objechac\" całe boisko bramkarzem na KS oczywiscie.Pozdrawiam.
Piotrek
niedziela, 08 luty 2009r.
Rzygać mi sie chce jak czytam takie wypowiedzi fanboyów. Ci dwaj co npisaliście wyżej - przypominacie mi niektórych fanboyów FIFY kiedy jak seria od EA dołowała to oni zażarcie bronili jej wysuwając najbardziej idiotyczne argumenty. Nie rozumiecie że wszyscy tu kochają PES-a? Ja też, a raczej kochałem. Zresztą redakcja też zawsze bardzo wysoko oceniała tę serię, spójrzcie sobie na recenzje poprzednich części. Co nie znaczy że Konami może stać w miejscu a wysokie oceny same sobie przyjdą. Japończycy przespali dwa ostatnie lata, a edycja 2009 zawiodła. Taka jest prawda.
maroxx
czwartek, 19 marzec 2009r.
to co wy na to że gracze w głosowaniu na najlepszą edycję pesa wybrali wersję 2009, nie mówię że jest najlepsza ale na pewno nie zawodzi. A dzieci niech grają sobię w fife
sz
sobota, 04 kwiecień 2009r.
jak fajną grę mozna zwalić pes 6 najlepszy brak zmiany prędkości gry -monotonna i flegmatyczna
karwis
środa, 22 kwiecień 2009r.
Co do tego, że wersja 2008 zawiodła to się w pełni zgadzam.Napisałeś : \"jestem zawiedziony bardzo małym progresem, bo twórcy obiecywali wiele. Mimo wszystko, dalej gra się nieźle, ale konkurencja w tym roku odskoczyła znacznie\".Fifa w tym roku jedyne co zrobiła to polepszyła znacznie grafike, chodziaż i tak ja wole tą z pesa, myślę, że większość równiez, ale gameplay pozostał niezmieniony o systemie podań nietkniętym od kilju lat nie będę się rozpisywał , wole to określić jednym słowem-Żal.Natomiast pes w tym roku wykonał ogromny krok w przud pod każdym względem.Trzy nowe tryby, minimalnie polepszona grafika(ale jednak), Zmieniony system podań szczegolnie długich, które w poprzedniej wersji wyglądały tragicznie, nowe zwody.Najważniejsze jest jednak ro, że rozgrywka o wiele bardziej przypomina tą prawdziwą i jest realistyczna, na co wpłynęło min. zwolnione tępo gry i znacznie lepsze poruszanie sie po boisku piłkazy.Może uzasadnisz w czym, fifka odjechała i odniesiesz sie do gotowych schematów na zdobywanie bramki, chyba, że ich nie zauważyłes, noto wtedy jestes mało bystry.Pozdrawiam.
karwis
środa, 22 kwiecień 2009r.
*Miało byc :\"myślę, że wiekszość również tak sądzi\"
***
wtorek, 16 czerwiec 2009r.
Ludzie a jak wygląda fifa?? Od 2007 roku tak samo, poprawiają tylko błędy, lepsza grafika w 09 i kolory menu! Wszystko to samo, idzie rzygać od tego!!
dawid1948
piątek, 30 listopad 2012r.
teen pes jest zajebiasty sam w sobie nie znacie sie a fifa buuuuuuuuuuuu
gucci handbags
poniedziałek, 04 listopad 2013r.
gucci watch repair parts Pro Evolution Soccer 2009 - recenzja | Onlygames.pl gucci handbags http://www.qgszyxxy.org
gucci bags clearance
poniedziałek, 04 listopad 2013r.
gucci mane odog download Pro Evolution Soccer 2009 - recenzja | Onlygames.pl gucci bags clearance http://www.qgszyxxy.org

UID: 9106
Okadka/art:
Tytu:
Pro Evolution Soccer 2009
Developer: Konami
Gatunek: sportowa
Data wydania:
EUR: 17/10/08
USA: 28/10/08
JAP: 27/11/08
Poziom trudnoci:
średni (3/5)
7.7/10
       

Strony zaprzyjanione

- ZOBACZ TUTAJ              
Kana³ RSS
Materiay zawarte w serwisie onlygames.pl s objte prawem autorskim i nie mog byw caoci
lub we fragmentach kopiowane, powielane oraz rozprowadzanie bez zgody ich autorw!