Onlygames.pl | Serwis Konsolowy, recenzje gier, konsole | PlayStation 3, Xbox 360, Wii, PSP, 3DS, DS, PS2, strona o konsolach

------------------------------------
Kanał OnlyGamespl na YouTube:

Zdjęć w galerii: 13708
Ilość wiadomości: 8180
Ilość artykułów: 1793
Poznań Game Arena 2016 & Warsaw Games Week 2016 - wideo-relacja z imprez | Przedstawiamy Wam wideo-relację z dwóch najważniejszych tegorocznych imprez growych. Sprawdźcie koniecznie.
Uncharted 4: Kres Złodzieja - recenzja [PS4] Murawany kandydat do tytułu "Gry Roku 2016"? Sprawdźcie w naszej wideo-recenzji.
Castlevania: Symphony of the Night - Strefa Retro [PSone, Sega Saturn] Kiedyś niedoceniona, a po latach uznana za jedną z najlepszych produkcji 32-bitowej ery. Czy słusznie?
Nintendo Wii - poradnik kolekcjonera | W kolejnym "Poradniku kolekcjonera" gościmy Nintendo Wii. Kompletny poradnik opisujący Wam który model konsoli wybrać i jakimi akcesoriami warto się zainteresować.
PES 2017 - recenzja [PS4, Xbox One] Czy tegoroczna edycja Pro Evolution Soccer wróciła wreszcie w pełni na właœciwe tory? Sprawdźcie w naszej wideo-recenzji.
Game Boy Advance - poradnik kolekcjonera | Który model konsoli jest najlepszy? Jakich gier szukać? Na te i inne pytania dotyczące GBA odpowiadamy w kolejnym poradniku.
PlayStation 4 PRO - recenzja [PS4] Przed Wami szczegółowy test PS4 PRO - najnowszej konsoli Sony. Warto kupić? Czy warto przesiąść się ze starej PS4? I jak moc PS4 Pro przekłada się na gry?
PlayStation 4 PRO - unboxing | Rozpakowanie nowiutkiego zestawu z PS4 PRO (konsola debiutowała w naszym kraju 10 listopada). Zobaczcie jak prezentuje się sprzęt (wg Sony) dla "profesjonalnych" (?) graczy...
Ori and the Blind Forest - recenzja Xbox 360PCXbox One

W obecnych czasach trudno jest już wymyślić coś nowego – borykają się z tą przypadłością nawet gry z segmentu indie. Widać to bardzo wyraźnie w platformówkach, niegdyś dominującym gatunku, a dzisiaj kserującym jedynie pomysły najlepszych przedstawicieli sprzed lat. Ori and the Blind Forest nie jest wyjątkiem. Jeśli gustujecie w produkcjach niezależnych, z pewnością obił się Wam o uszy tytuł z ubiegłych dwóch lat (ukazywał się na wiele platform) – Guacamelee. Ori formułą rozgrywki jest zbliżony do wspomnianej przed chwilą produkcji, a ona bazowała przecież na pomysłach żywcem wyciągniętych z Super Metroid. Czy to wada? Sami musicie sobie odpowiedzieć na to pytanie, ale według mnie jeśli wykonanie stoi na najwyższym poziomie, można przymknąć oko na pewną odtwórczość.

Głównym bohaterem najnowszej produkcji Moon Studios jest Ori – mały duszek, strażnik lasu Nibel. Wiedzie sobie spokojne życie ze swoim towarzyszem (szką?) Naru, jednak sielankowy nastrój nie mógł trwać wiecznie. Wielki, czarny ptak Kuro, będący tu symbolem wszelkiego zła, postanawia zniszczyć ustalony porządek. Kradnie z magicznego drzewa światło będące tu symbolem życia, przez co las zaczyna umierać. Rośliny więdną, zwierzęta nie mają co jeść, a na domiar złego wszędzie zaczynają panoszyć się potworki wysysające energię z wszystkiego co żywe. Ori rusza na ratunek i to my wcielimy się w małego duszka, który będzie chciał przywrócić swojej krainie dawny blask.


Ori (to ten duszek siedzący na palu) jeszcze nie spodziewa się, że sielanka niebawem dobiegnie końca.

Wzruszający początek (którego nie chcę dokładnie opisywać – przeżyjcie go sami) może sugerować, że twórcy będą chcieli w swojej produkcji pograć trochę emocjami. Tak mi się przynajmniej wydawało, jednak gdy po 15 minutach udziału w interaktywnym intrze przeszedłem do właściwej rozgrywki, zrobiło się dość standardowo. Po przejęciu kontroli nad głównym bohaterem okazuje się, że – tak przynajmniej wydaje się na początku – mamy do czynienia ze zwyczajną platformówką. Ori potrafi skakać i… to wszystko. Szybko jednak odnajduje Seina, małego niebieskiego duszka, który będzie mu pomagał w dalszej wędrówce atakując przeciwników. Bo musicie wiedzieć, że Ori sam z siebie nie atakuje napotykanych potworków – wystarczy wciskać przycisk odpowiedzialny za atak, a Sein zrobi to w sposób automatyczny (o ile oponent znajduje się w jego zasięgu). Z początku może się wydawać, że zbyt mocno ułatwia to rozgrywkę, ale musicie mi zaufać – Ori nie jest prostacką platformówką. Wystarczy dać się jej rozkręcić i w mig spostrzeżecie, że to wymagająca pozycja. Dla prawdziwych graczy, a nie dla „niedzielniaków”. Nareszcie.

Pisząc wcześniej o formule rozgrywki znanej z Super Metroid miałem na myśli to, że nasz bohater zdobywa po drodze kolejne umiejętności, które otwierają mu dostęp do wcześniej zablokowanych przejść. To sprawdzony system, który spopularyzował niegdyś właśnie hit Nintendo. Jeśli dochodzicie do jakichś drzwi albo do zbyt wysoko położonej platformy, których na daną chwilę nie można pokonać, najprawdopodobniej oznacza to, że nie zdobyliście jeszcze właściwej umiejętności. Z czasem dochodzi naprawdę sporo nowych ruchów – od najprostszych w postaci podwójnego skoku czy biegania po ścianach, przez ultramocne uderzenie Seina, czy możliwość odbijania się od pocisków miotanych przez przeciwników. Mniej więcej od połowy gry pokonywanie niektórych poziomów przypomina wykonywanie zaawansowanego combosa w jakimś mordobiciu. Odpowiednie wyczucie czasu i duża zręczność to umiejętności, które na pewno się Wam tu przydadzą.


Główny bohater rusza, aby rozprawić się z Kuro - wielkim ptakiem będącym przyczyną wszystkiego, co złe w krainie Nibel.

Ori and the Blind Forest potrafi być trudny. Naprawdę trudny. Po dość niemrawym początku dociera się do sekcji, w której twórcy wymagają perfekcyjnego wykorzystywania nabytych zdolności w typowych czasówkach. Tu trzeba być gotowym nawet na kilkunastokrotne powtarzanie niektórych fragmentów, ale taka jest już ta gra. Wymaga od gracza perfekcyjnego opanowania ruchów głównego bohatera i nie zniechęcania się po nieudanych próbach.

Ciekawym patentem jest też to, że stan gry zapisujemy tu sami (auto pojawia się jedynie przed starciami z wymagającymi bossami). Teoretycznie można robić save niemal wszędzie, ale kosztuje to jeden punkt specjalnej mocy, którą przydaje się także do mocnego uderzenia duszka Seina. Często trzeba więc wybierać – zapisać grę i stracić przydaną moc, czy jednak oszczędzić ją do trudnego fragmentu za chwilę…


Oprawa momentami zapiera dech w piersiach. Podobać mogą się choćby wielowarstwowe tła, choć tak naprawdę wszystko jest tu dopięte na ostatni guzik.

Świetne jest jednak to, że produkcja Moon Studios jest na tyle dobrze zaprojektowana, że o porażki możemy mieć pretensje tylko do siebie. Nie ma mowy o przypadkowych wtopach czy przeklinaniu twórców za „niesprawiedliwe” zgony. Sterowanie jest na tyle dobrze wykonane, że zawsze o porażce decyduje wyłącznie nasz błąd. Lubię takie gry, a jest przecież ich coraz mniej – takie, które nie „przechodzą się same”, które nie traktują gracza jak idioty. Ta produkcja nie frustruje – ona motywuje do kolejnych podejść.

Twórcy oprócz świetnego systemu rozgrywki dorzucili też drobne elementy RPG-owe. Zebrane świetlne sfery można przeznaczać na rozbudowę jednego z trzech drzewek umiejętności głównego bohatera. Można więc zwiększyć swoją siłę, wydłużyć działanie power-upów, poprawić wytrzymałość, czy zasięg ataków. Niby nic nadzwyczajnego, a jednak dzięki zdobywaniu coraz to nowych umiejętności i rozbudowywaniu tych już posiadanych, system wydaje się być dopięty na ostatni guzik.

Strona artykułu: [1]  [2]      
Dodaj komentarz
do tego artykułu
Komentarzy: 246
Twój kod:
(Przepisz w odpowiednie pole)
Nick*:
E-mail:
Kod*:
Treść*:
* - pola wymagane.
Catter
czwartek, 09 kwiecień 2015r.
Jako fan ostatnich odsłon Raymana muszę to mieć! !! :)
dfo4gold
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You are the savior of my life. [url=http://dfotips.wordpress.com]dfo4gold[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Thank you for your helping hand. [url=http://www.discobus.org/i-didnt-want-to-invest-the-ffxiv-gil-on-materia-or-the-time-to-spiritbond-for-my-relics.html]FFXIV[/url]
maplestory2-mesos
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Your company is very impressive . [url=http://www.keywordspy.com/research/search.aspx?q=www.maplestory2-mesos.com&tab=domain-overview]maplestory2-mesos[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Hold it! I think you must talk more about this [url=https://www.linkedin.com/company/ff14store]FFXIV[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Proud of you . [url=http://www.giovaniartisti.it/ff14store/what-are-internal-issues-ffxiv-gridania]FFXIV[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I'm all yours! [url=https://www.coursera.org/user/i/d1ebe199111167c51c7f1f126c57b08b]FFXIV[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
That makes two of us. [url=http://fancy.com/ff14store]FFXIV[/url]
ff14gilmall
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Leave me alone ! [url=http://www.alexa.com/siteinfo/www.ff14gilmall.com]ff14gilmall[/url]
psfifacoins
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Im very pleased with your work. [url=http://hosts-file.net/?s=www.psfifacoins.com]psfifacoins[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
The youre really talented . [url=http://ffxivfans.lifeblog.com/]FFXIV[/url]
R4PG
sobota, 20 czerwiec 2015r.
it is very helpful for me personally searching on this website! [url=http://www.aboutthedomain.com/r4pg.com]R4PG[/url]
ff14gilmall
sobota, 20 czerwiec 2015r.
be cool gamer show! [url=http://www.protect-x.com/info/www.ff14gilmall.com]ff14gilmall[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You always know the right thing to say. [url=http://runescapegold20.blog.co.uk/2015/04/25/petition-for-removal-of-ffxiv-vote-abandon-20253276/]FFXIV[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You always know the right thing to say. [url=http://ffxivgil.bloguez.com/]FFXIV[/url]
R4PG
sobota, 20 czerwiec 2015r.
No, I know. [url=https://myspace.com/r4pg]R4PG[/url]
ufifa16
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Good !|Cool! I love your this bolg. [url=http://hosts-file.net/?s=www.ufifa16.com]ufifa16[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
youre really talented. [url=http://koolfriends.com/profile/ffxivfans]FFXIV Gil[/url]
R4PG
sobota, 20 czerwiec 2015r.
To hell with that bitch! [url=http://www.onlinewebcheck.com/check.php?url=www.r4pg.com]R4PG[/url]
fifa15fans
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Where were we? [url=http://www.fifa15fans.com]fifa15fans[/url]
ufifa16coins
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Today looks great . [url=http://www.protect-x.com/info/www.ufifa16coins.com]ufifa16coins[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
If he shows up, we stick with him. [url=http://ff14store.gratisblog.biz/]FFXIV Gil[/url]
R4PG
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You always know the right thing to say. [url=http://www.twitch.tv/r4pg/profile]R4PG[/url]
R4PG
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Take my word for it. [url=https://twitter.com/VIPR4PG]R4PG[/url]
dfo4gold
sobota, 20 czerwiec 2015r.
That's not the point. [url=https://about.me/DFO4GOLD]dfo4gold[/url]
dfo4gold
sobota, 20 czerwiec 2015r.
were so proud of you. [url=https://www.facebook.com/DFO4GOLD]dfo4gold[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Too bad we must return them. [url=http://ff14store.tumblr.com/]FFXIV Gil[/url]
R4PG
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You did it ! [url=http://www.alexa.com/siteinfo/www.r4pg.com]R4PG[/url]
ufifa16coins
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You are nothing like us . [url=http://toolbar.netcraft.com/site_report?url=www.ufifa16coins.com]ufifa16coins[/url]
eqnext
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You did it ! [url=https://plus.google.com/102716977234135590155/posts]eqnext[/url]
dfo4gold
sobota, 20 czerwiec 2015r.
nice going! [url=http://grabilla.com/05415-d1f5c5f4-67bb-4496-8051-2c106a111e49.html]dfo4gold[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Where were we? [url=http://www.freewebsite-service.com/ffxivfans/Blog.php]FFXIV Gil[/url]
sgamet
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Good !|Cool! I love your this bolg. [url=http://www.sgamet.com]sgamet[/url]
R4PG
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I think I should give it a shot! [url=http://www.twitch.tv/r4pg]R4PG[/url]
R4PG
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I will be there for you. [url=http://www.keywordspy.com/research/search.aspx?q=www.r4pg.com&tab=domain-overview]R4PG[/url]
eqnext
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You are the savior of my life. [url=https://www.flickr.com/photos/131695270@N07/16508640043/in/dateposted-public/]eqnext[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
That makes two of us. [url=http://www.yelp.com/biz/ff14-store-mount-pleasant]FFXIV[/url]
everquest next
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You always love it. [url=https://www.flickr.com/people/133712219@N08/]everquest next[/url]
dfo4gold
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Up yours! [url=https://twitter.com/dfo4gold]dfo4gold[/url]
maplestory2-mesos.co
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Good !|Cool! I love your this bolg. [url=http://maplestory2-mesos.com.hypestat.com/]maplestory2-mesos.com[/url]
ff14gilmall
sobota, 20 czerwiec 2015r.
To hell with that bitch! [url=http://whois.domaintools.com/ff14gilmall.com]ff14gilmall[/url]
psfifacoins
sobota, 20 czerwiec 2015r.
this can be a very useful mmorpg website! [url=http://www.sitedossier.com/site/www.psfifacoins.com]psfifacoins[/url]
psfifacoins
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I made a fool of myself. [url=http://whois.domaintools.com/psfifacoins.com]psfifacoins[/url]
R4PG
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Proud of you . [url=http://hosts-file.net/?s=www.r4pg.com]R4PG[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
nice going! [url=http://indulgy.com/ff14store]FFXIV[/url]
thebesplayers
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Come on, Stop! [url=http://www.thebesplayers.org]thebesplayers[/url]
ufifa16
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Your company is very impressive . [url=http://www.protect-x.com/info/www.ufifa16.com]ufifa16[/url]
eqnmall
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I'm all yours! [url=http://www.aboutthedomain.com/eqnmall.com]eqnmall[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You are the savior of my life. [url=http://ejibon.com/profile/ff14store]FFXIV Gil[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
i can find numerous great answers basically have any difficulty! [url=http://www.sitejabber.com/reviews/www.ff14store.com]FFXIV Gil[/url]
r4pg
sobota, 20 czerwiec 2015r.
This is really a nice place. [url=https://www.flickr.com/people/131695270@N07/]r4pg[/url]
cosalbum
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Too bad we have to return them . [url=http://www.cosalbum.com]cosalbum[/url]
eqnmall
sobota, 20 czerwiec 2015r.
What is that guy? [url=http://www.alexa.com/siteinfo/www.eqnmall.com]eqnmall[/url]
ufifa15coins
sobota, 20 czerwiec 2015r.
were so proud of you. [url=http://www.ufifa15coins.com]ufifa15coins[/url]
R4PG
sobota, 20 czerwiec 2015r.
To hell with that bitch! [url=http://validator.w3.org/check?uri=www.r4pg.com]R4PG[/url]
eqnmall
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I have no idea what you have said [url=http://www.onlinewebcheck.com/check.php?url=www.eqnmall.com]eqnmall[/url]
ff14gilmall
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You always love it. [url=http://toolbar.netcraft.com/site_report?url=www.ff14gilmall.com]ff14gilmall[/url]
ff14gilmall
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Up yours! [url=http://www.onlinewebcheck.com/check.php?url=www.ff14gilmall.com]ff14gilmall[/url]
maplestory2-mesos
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Up yours! [url=http://www.alexa.com/siteinfo/www.maplestory2-mesos.com]maplestory2-mesos[/url]
everquest next
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Do not rush me. [url=https://www.facebook.com/profile.php?id=100009381312115]everquest next[/url]
R4PG
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I mean it! [url=http://imgur.com/L72FINd]R4PG[/url]
R4PG
sobota, 20 czerwiec 2015r.
To hell with that bitch! [url=http://www.reddit.com/user/R4PG/]R4PG[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I've been through this! [url=https://socialdashboard.com/user/soapboxes/ff14store]FFXIV[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You're so smart. [url=http://ff14store.podbean.com/]FFXIV[/url]
r4pg
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I respect your work. [url=http://imgfave.com/r4pg/collections]r4pg[/url]
maplestory2-mesos
sobota, 20 czerwiec 2015r.
The youre very eloquent . [url=http://whois.domaintools.com/maplestory2-mesos.com]maplestory2-mesos[/url]
psfifacoins
sobota, 20 czerwiec 2015r.
If he shows up, we stick with him. [url=http://www.onlinewebcheck.com/check.php?url=www.psfifacoins.com]psfifacoins[/url]
mmotube
sobota, 20 czerwiec 2015r.
be cool gamer show! [url=http://www.mmotube.net]mmotube[/url]
mmomiss
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Come on, Stop! [url=https://www.flickr.com/photos/131695270@N07/17128787055/in/dateposted-public/]mmomiss[/url]
Mmoalbum
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You did it ! [url=https://www.flickr.com/photos/131695270@N07/17705890912/in/dateposted-public/]Mmoalbum[/url]
mmoheros
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Do you have a good sense of humor . [url=http://www.mmoheros.com]mmoheros[/url]
ufifa16coins
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Too bad we must return them. [url=https://plus.google.com/+Ufifa16coinsV]ufifa16coins[/url]
psfifacoins
sobota, 20 czerwiec 2015r.
were so proud of you. [url=http://www.keywordspy.com/research/search.aspx?q=www.psfifacoins.com&tab=domain-overview]psfifacoins[/url]
R4PG
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Come on, cut it out! [url=https://www.pinterest.com/r4pg/]R4PG[/url]
psfifacoins
sobota, 20 czerwiec 2015r.
look great today. [url=http://www.aboutus.org/psfifacoins.com]psfifacoins[/url]
maplestory2-mesos
sobota, 20 czerwiec 2015r.
youre really talented. [url=http://validator.w3.org/check?uri=www.maplestory2-mesos.com]maplestory2-mesos[/url]
R4PG
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Not that I know of. [url=http://r4pg.wordpress.com]R4PG[/url]
fifa16online
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You did it ! [url=http://www.fifa16online.com]fifa16online[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Do you have a good sense of humor . [url=https://www.couponchief.com/coupons/ff14store]FFXIV[/url]
eqnmall
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Be good! [url=http://www.protect-x.com/info/www.eqnmall.com]eqnmall[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I like your game update news. Thanks [url=http://ff14store.bloog.pl/]FFXIV[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Proud of you . [url=http://mlkshk.com/user/ff14store]FFXIV[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Now you tell me that she was not a knockout ! [url=http://blog.easybranches.com/ffxivfans/]FFXIV[/url]
R4PG
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I let myself become a fool . [url=http://www.sitejabber.com/reviews/www.r4pg.com]R4PG[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
this can be a very helpful mmorpg website! [url=http://coolspotters.com/ff14store]FFXIV Gil[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
What is that guy? [url=http://ffxivfans.pub2.net/]FFXIV Gil[/url]
ufifa16
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I respect your work. [url=http://www.keywordspy.com/research/search.aspx?q=www.ufifa16.com&tab=domain-overview]ufifa16[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I let myself become a fool . [url=http://joceybella.com/wcforum/bbpress/topic.php?id=36290&replies=1#post-37142]FFXIV Gil[/url]
dfo4gold
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I'm all yours! [url=http://www.dfo4gold.com]dfo4gold[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You have a good taste. [url=http://www.markedsindex.dk/blog/B595/ffxiv-gilffxiv-guideskills.aspx]FFXIV Gil[/url]
thangold
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You did it ! [url=http://www.thangold.com]thangold[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I made a fool of myself. [url=http://www.resellerratings.com/user/ff14store]FFXIV Gil[/url]
mmoalbum
sobota, 20 czerwiec 2015r.
To hell with that bitch! [url=http://www.mmoalbum.com]mmoalbum[/url]
psfifacoins
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Up yours! [url=http://www.aboutus.org/index.php?title=psfifacoins.com]psfifacoins[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
That's not the point. [url=http://nibbler.silktide.com/en/reports/www.ff14store.com]FFXIV Gil[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
To hell with that bitch! [url=http://nibbler.silktide.com/en/reports/www.ff14store.com]FFXIV Gil[/url]
ff14gilmall
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You have a good taste. [url=http://www.keywordspy.com/research/search.aspx?q=www.ff14gilmall.com&tab=domain-overview]ff14gilmall[/url]
ufifa16coins
sobota, 20 czerwiec 2015r.
i'm able to find numerous good answers if i have trouble! [url=http://www.sitedossier.com/site/www.ufifa16coins.com]ufifa16coins[/url]
ufifa16coins
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You always know the right thing to say. [url=http://validator.w3.org/check?uri=www.ufifa16coins.com]ufifa16coins[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Thank you for your helping hand. [url=http://www.mycharitypage.com/fifa15coinsfans/]FFXIV Gil[/url]
R4PG
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Too bad we must return them. [url=https://www.flickr.com/photos/131695270@N07/]R4PG[/url]
fifa15books
sobota, 20 czerwiec 2015r.
i can discover many great answers if i have any difficulty! [url=http://www.fifa15books.com]fifa15books[/url]
maplestory2-mesos
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Proud of you . [url=http://www.onlinewebcheck.com/check.php?url=www.maplestory2-mesos.com]maplestory2-mesos[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Too bad we must return them. [url=http://weheartit.com/ff14store]FFXIV[/url]
ufifa16
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You are so cute. [url=http://validator.w3.org/check?uri=www.ufifa16.com]ufifa16[/url]
eqnmall
sobota, 20 czerwiec 2015r.
The youre really talented . [url=http://eqnmall.com.hypestat.com/]eqnmall[/url]
ufifa16
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Too bad we must return them. [url=http://toolbar.netcraft.com/site_report?url=www.ufifa16.com]ufifa16[/url]
eqnmall
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You 're so smart. [url=http://whois.domaintools.com/eqnmall.com]eqnmall[/url]
ufifa16coins
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Now you tell me that she was not a knockout ! [url=http://www.aboutthedomain.com/ufifa16coins.com]ufifa16coins[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You always love it. [url=http://dwgpr.com/author/ffxivfans/]FFXIV Gil[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
this website might help me to find good quality suggestions! [url=http://ff14store.wikia.com/wiki/FF14Store_Wikia]FFXIV Gil[/url]
R4PG
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Nice gamepaly video [url=https://plus.google.com/u/0/108843320471628566049]R4PG[/url]
dfo4gold
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Do you have a good sense of humor . [url=https://myspace.com/dfo4gold]dfo4gold[/url]
ffxivtips
sobota, 20 czerwiec 2015r.
What is that guy? [url=http://www.ffxivtips.com]ffxivtips[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I was wondering if after work we could grab a cup of coffee [url=http://www.listfree.org/151202-ban-final-fantasy-xiv-people-for-leaving-duties-right-away.html]FFXIV[/url]
maplestory2-mesos
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You're very professional. [url=http://www.aboutthedomain.com/maplestory2-mesos.com]maplestory2-mesos[/url]
ufifa16
sobota, 20 czerwiec 2015r.
The youre very professional . [url=http://www.aboutthedomain.com/ufifa16.com]ufifa16[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Come on, Stop! [url=http://ff14store.blogger.ba/]FFXIV[/url]
ufifa16
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Take my word for it. [url=http://whois.domaintools.com/ufifa16.com]ufifa16[/url]
eqnmall
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I mean it! [url=http://www.keywordspy.com/research/search.aspx?q=www.eqnmall.com&tab=domain-overview]eqnmall[/url]
dfo4gold
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Take my word for it. [url=http://dfo4gold.tumblr.com/]dfo4gold[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
were so proud of you. [url=https://vk.com/ff14store]FFXIV[/url]
eqnmall
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Too bad we must return them. [url=http://www.aboutus.org/eqnmall.com]eqnmall[/url]
eqnext
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Im very pleased with your work. [url=https://about.me/eqnmall]eqnext[/url]
R4PG
sobota, 20 czerwiec 2015r.
were so proud of you. [url=https://delicious.com/r4pg]R4PG[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Good !|Cool! I love your this bolg. [url=http://ffxivfans.allmyblog.com/]FFXIV Gil[/url]
R4PG
sobota, 20 czerwiec 2015r.
be cool gamer show! [url=http://r4pg.imgur.com]R4PG[/url]
ufifa16coins
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Your company is very impressive . [url=http://builtwith.com/www.ufifa16coins.com]ufifa16coins[/url]
sgamet
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I made a fool of myself. [url=https://www.flickr.com/photos/131695270@N07/16941256250/in/dateposted-public/]sgamet[/url]
ufifa16
sobota, 20 czerwiec 2015r.
nice going! [url=http://www.sitedossier.com/site/www.ufifa16.com]ufifa16[/url]
ufifa16coins
sobota, 20 czerwiec 2015r.
That's not the point. [url=http://hosts-file.net/?s=www.ufifa16coins.com]ufifa16coins[/url]
mogffxiv
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You are nothing like us . [url=http://www.mogffxiv.com]mogffxiv[/url]
psfifacoins
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You always know the right thing to say. [url=http://www.protect-x.com/info/www.psfifacoins.com]psfifacoins[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Im very pleased with your work. [url=http://www.scoop.it/t/get-free-ffxiv-gil-on-ff14store-com]FFXIV Gil[/url]
R4PG
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I was be there for you. [url=http://r4pg.tumblr.com/]R4PG[/url]
R4PG
sobota, 20 czerwiec 2015r.
My way or the highway. [url=https://about.me/r4pg]R4PG[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Up yours! [url=http://ejibon.com/blogs/2429/2876/i-need-to-unlink-my-old-no-longer-there-psn-id-from-my-ffxiv-ac]FFXIV Gil[/url]
eqnmall
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Im very pleased with your work. [url=https://cn.linkedin.com/in/eqnmall]eqnmall[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You are nothing like us . [url=http://www.instructables.com/id/FF14Store/]FFXIV[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Thank you for your helping hand. [url=http://tapiture.com/ff14store]FFXIV Gil[/url]
maplestory2-mesos
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You did it ! [url=http://www.protect-x.com/info/www.maplestory2-mesos.com]maplestory2-mesos[/url]
mmotube
sobota, 20 czerwiec 2015r.
No one can do it better than you. [url=https://www.flickr.com/photos/131695270@N07/17682061986/in/dateposted-public/]mmotube[/url]
eqnmall
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I'm all yours! [url=http://www.aboutus.org/index.php?title=eqnmall.com]eqnmall[/url]
ff14gilmall
sobota, 20 czerwiec 2015r.
To hell with that bitch! [url=http://www.aboutus.org/index.php?title=ff14gilmall.com]ff14gilmall[/url]
ufifa16coins
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I will be there for you. [url=http://www.onlinewebcheck.com/check.php?url=www.ufifa16coins.com]ufifa16coins[/url]
fifacoinscoupon
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I have no idea what you have said [url=http://www.fifacoinscoupon.com]fifacoinscoupon[/url]
ufifa16coins
sobota, 20 czerwiec 2015r.
This is really a nice place. [url=https://www.facebook.com/ufifa16coins]ufifa16coins[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Why don't we give this a try? [url=http://ff14store.flavors.me/]FFXIV Gil[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Hold it! I think you must talk more about this [url=http://ff14store.kinja.com/]FFXIV Gil[/url]
ufifa16coins
sobota, 20 czerwiec 2015r.
were so proud of you. [url=http://whois.domaintools.com/ufifa16coins.com]ufifa16coins[/url]
fifa15guide
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I've been through this! [url=http://www.fifa15guide.net]fifa15guide[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Why do not we try this ? [url=http://www.slideshare.net/ff14store]FFXIV[/url]
ffxiv
sobota, 20 czerwiec 2015r.
That's not the point. [url=http://ffxivtips.tumblr.com/]ffxiv[/url]
embassywvc
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You are nothing like us . [url=http://www.embassywvc.org]embassywvc[/url]
ufifa16coins
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You are nothing like us . [url=https://www.linkedin.com/in/ufifa16coins]ufifa16coins[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I let myself become a fool . [url=http://www.mivendo.eu/ff14store/2015/04/17/i-need-to-unlink-my-old-no-longer-there-psn-id-from-my-ffxiv-account/]FFXIV[/url]
ff14gilmall
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I'm all yours! [url=http://validator.w3.org/check?uri=www.ff14gilmall.com]ff14gilmall[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Take my word for it. [url=http://ffxivgil14.blog.com/]FFXIV Gil[/url]
maplestory2-mesos
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Too bad we must return them. [url=http://toolbar.netcraft.com/site_report?url=www.maplestory2-mesos.com]maplestory2-mesos[/url]
gamesuperchampion
sobota, 20 czerwiec 2015r.
What is that guy? [url=http://www.gamesuperchampion.com]gamesuperchampion[/url]
maplestory2-mesos
sobota, 20 czerwiec 2015r.
What is that guy? [url=http://hosts-file.net/?s=www.maplestory2-mesos.com]maplestory2-mesos[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You have a good taste. [url=http://issuu.com/ff14store/docs/about_ff14store]FFXIV Gil[/url]
eqnext
sobota, 20 czerwiec 2015r.
you have a good sense of humor. [url=https://myspace.com/eqnmall]eqnext[/url]
ff14gilmall
sobota, 20 czerwiec 2015r.
it is very useful for me personally searching on this site! [url=http://ff14gilmall.com.hypestat.com/]ff14gilmall[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You're very eloquent. [url=http://ffxivfans.weebly.com/]FFXIV Gil[/url]
eqnext
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Leave me alone ! [url=https://www.flickr.com/photos/133712219@N08/]eqnext[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You have a good taste. [url=http://www.friendku.com/blog.php?user=6076]FFXIV[/url]
R4PG
sobota, 20 czerwiec 2015r.
What if I had the guts to quit my job. [url=http://r4pg.imgur.com/all/]R4PG[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You did a good job . [url=http://www.simson-umbau.de/users/view/1522]FFXIV[/url]
eqnmall
sobota, 20 czerwiec 2015r.
it's very helpful for me searching for this site! [url=http://toolbar.netcraft.com/site_report?url=www.eqnmall.com]eqnmall[/url]
ff14gilhub
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Too bad we have to return them . [url=http://www.pinterest.com/ff14gilhub]ff14gilhub[/url]
R4PG
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I thought I should give it a shot! [url=https://www.facebook.com/VIPR4PG]R4PG[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You did it ! [url=https://delicious.com/ffxivfans]FFXIV Gil[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You're so cute. [url=http://www.tqmadrid.net/youve-gotta-be-either-a-ffxiv-gil-buyer.html]FFXIV[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
it is a excellent weblog and i enjoy it very much! [url=http://ff14store.socialparody.com/blog/read/13759759/wod-amp-the-final-fantasy-xiv-tank-lb3]FFXIV[/url]
gamesread
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Come on, Stop! [url=http://www.gamesread.com]gamesread[/url]
THEBESPLAYERS
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You're very professional. [url=https://www.flickr.com/photos/131695270@N07/17708411075/in/dateposted-public/]THEBESPLAYERS[/url]
playerrealm
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Now you tell me that she was not a knockout ! [url=http://www.playerrealm.com]playerrealm[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I like your gameplay video. Thanks [url=http://www.fulltransactions.com/index.php/blogs/34486/521085/is-the-shared-hotbar-problem-ever-going-to-be-fixed-final-fanta]FFXIV[/url]
R4PG
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You 're so smart. [url=http://toolbar.netcraft.com/site_report?url=www.r4pg.com]R4PG[/url]
cosplayactive
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Too bad we must return them. [url=http://www.cosplayactive.com]cosplayactive[/url]
everquest next
sobota, 20 czerwiec 2015r.
What is that guy? [url=http://eqnmall.tumblr.com/]everquest next[/url]
ufifa16
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Why do not we try this ? [url=http://www.aboutus.org/ufifa16.com]ufifa16[/url]
psfifacoins
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Nobody can do a better job than you. [url=http://www.alexa.com/siteinfo/www.psfifacoins.com]psfifacoins[/url]
ufifa16coins
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Good !|Cool! I love your this bolg. [url=http://www.aboutus.org/index.php?title=ufifa16coins.com]ufifa16coins[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
look great today. [url=https://medium.com/@ff14store/]FFXIV[/url]
futtips
sobota, 20 czerwiec 2015r.
To hell with that bitch! [url=http://www.futtips.com]futtips[/url]
ff14gilmall
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Be good! [url=http://www.aboutus.org/ff14gilmall.com]ff14gilmall[/url]
R4PG
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Proud of you . [url=https://www.pinterest.com/r4pg/gamer-store-website/]R4PG[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Good !|Cool! I love your this bolg. [url=http://ff14store.snack.ws/]FFXIV Gil[/url]
cosalbum
sobota, 20 czerwiec 2015r.
you have a good sense of humor. [url=https://www.flickr.com/photos/131695270@N07/17520595318/in/dateposted-public/]cosalbum[/url]
r4pg
sobota, 20 czerwiec 2015r.
look great today. [url=http://imgfave.com/view/6045300]r4pg[/url]
ufifa16coins
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I think I should give it a shot! [url=https://twitter.com/apollo_start]ufifa16coins[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
were so proud of you. [url=http://www.prlog.org/12456302-ff14storecom-has-emerged-as-the-preferred-provider-of-ffxiv-gil.html]FFXIV Gil[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You always know the right thing to say. [url=https://www.facebook.com/ff14gilhub]FFXIV[/url]
maplestory2-mesos
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Nobody can do a better job than you. [url=http://builtwith.com/www.maplestory2-mesos.com]maplestory2-mesos[/url]
ff14gilmall
sobota, 20 czerwiec 2015r.
The youre very eloquent . [url=http://www.sitedossier.com/site/www.ff14gilmall.com]ff14gilmall[/url]
psfifacoins
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You're so cute. [url=http://validator.w3.org/check?uri=www.psfifacoins.com]psfifacoins[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Your company is very impressive . [url=http://www.marketpressrelease.com/FF14Store-is-one-best-place-to-buy-cheap-FFXIV-Gil-online-for-sale-1431742117.html]FFXIV Gil[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Hold it! I think you must talk more about this [url=https://www.wikispaces.com/user/my/ff14store]FFXIV Gil[/url]
everquest next
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Where were we? [url=https://www.facebook.com/pages/Eqnmall/945709198828484?ref=hl]everquest next[/url]
psfifacoins
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You're so cute. [url=http://toolbar.netcraft.com/site_report?url=www.psfifacoins.com]psfifacoins[/url]
ff14gilmall
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You always know the right thing to say. [url=http://builtwith.com/www.ff14gilmall.com]ff14gilmall[/url]
eqnmall
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Today looks great . [url=http://hosts-file.net/?s=www.eqnmall.com]eqnmall[/url]
ufifa16coins
sobota, 20 czerwiec 2015r.
What is that guy? [url=http://www.alexa.com/siteinfo/www.ufifa16coins.com]ufifa16coins[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I like your gameplay video. Thanks [url=http://www.yelp.com/biz/ff14-store-mount-pleasant]FFXIV[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Why do not we try this ? [url=http://www.mypolonia.com/ffxivfans]FFXIV[/url]
ffxivbook
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I respect your work. [url=http://www.ffxivbook.com]ffxivbook[/url]
R4PG
sobota, 20 czerwiec 2015r.
were so proud of you. [url=http://builtwith.com/www.r4pg.com]R4PG[/url]
eqnext
sobota, 20 czerwiec 2015r.
were so proud of you. [url=http://www.twitch.tv/eqnmall]eqnext[/url]
ufifa16
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I have no idea what you have said [url=http://www.alexa.com/siteinfo/www.ufifa16.com]ufifa16[/url]
dfo4gold
sobota, 20 czerwiec 2015r.
i love this site a lot! [url=http://www.twitch.tv/dfo4gold/]dfo4gold[/url]
r4pg
sobota, 20 czerwiec 2015r.
To hell with that bitch! [url=http://r4pg.com.hypestat.com/]r4pg[/url]
ufifa16
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Nobody can do a better job than you. [url=http://www.aboutus.org/index.php?title=ufifa16.com]ufifa16[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I respect your work. [url=http://yourbloggingsite.com/how-do-track-my-dots-ff14store]FFXIV Gil[/url]
R4PG
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Too bad we must return them. [url=http://www.twitch.tv/r4pg/profile]R4PG[/url]
ffxivfans
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Thank you for your helping hand. [url=https://myspace.com/ffxivfans]ffxivfans[/url]
ff14gilmall
sobota, 20 czerwiec 2015r.
youre really talented. [url=http://www.aboutthedomain.com/ff14gilmall.com]ff14gilmall[/url]
fifacoinscoupon
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I will be there for you. [url=https://www.flickr.com/photos/131695270@N07/17708680741/in/dateposted-public/]fifacoinscoupon[/url]
dfo4gold
sobota, 20 czerwiec 2015r.
My way or the highway. [url=https://plus.google.com/u/0/116789723304676744545/]dfo4gold[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You are so cute. [url=http://fifaonlinestore.top-depart.com/]FFXIV Gil[/url]
R4PG
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Not that I know of. [url=http://whois.domaintools.com/r4pg.com]R4PG[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You always know the right thing to say. [url=http://www.usa-matrimony.com/i-am-not-even-asking-you-to-get-rid-of-gil-sellers.html]FFXIV[/url]
ufifa16
sobota, 20 czerwiec 2015r.
i can find many good answers basically have trouble! [url=http://builtwith.com/www.ufifa16.com]ufifa16[/url]
R4PG
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I have no idea what you have said [url=http://r4pg.deviantart.com/]R4PG[/url]
ufifa16coins
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You are so cute. [url=https://plus.google.com/u/0/b/117777370775523271790/communities/118353087258377620728]ufifa16coins[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I have no idea what you have said [url=http://www.bloghotel.org/ffxivfans/]FFXIV Gil[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Where were we? [url=http://ffxivfans.altervista.org/]FFXIV Gil[/url]
everquest next
sobota, 20 czerwiec 2015r.
You have a good taste. [url=https://twitter.com/eqnextmall]everquest next[/url]
maplestory2-mesos
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Leave me alone ! [url=http://www.aboutus.org/maplestory2-mesos.com]maplestory2-mesos[/url]
mmogamevip
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I was wondering if after work we could grab a cup of coffee [url=http://www.mmogamevip.com]mmogamevip[/url]
R4PG
sobota, 20 czerwiec 2015r.
If he shows up, we stick with him. [url=https://www.facebook.com/profile.php?id=100009114355523]R4PG[/url]
R4PG
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I let myself become a fool . [url=http://www.aboutus.org/r4pg.com]R4PG[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
No one can do it better than you. [url=http://ff14store.hatenablog.com/]FFXIV[/url]
maplestory2-mesos
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Good !|Cool! I love your this bolg. [url=http://www.sitedossier.com/site/www.maplestory2-mesos.com]maplestory2-mesos[/url]
psfifacoins
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I do not know what you are saying [url=http://builtwith.com/www.psfifacoins.com]psfifacoins[/url]
collectionfifatips
sobota, 20 czerwiec 2015r.
That's not the point. [url=http://www.collectionfifatips.com]collectionfifatips[/url]
ufifa16coins
sobota, 20 czerwiec 2015r.
The youre really talented . [url=https://plus.google.com/+Ufifa16coinsV/posts]ufifa16coins[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
I'm all yours! [url=http://connectube.com/profile/2525]FFXIV Gil[/url]
eqnmall
sobota, 20 czerwiec 2015r.
you have a good sense of humor. [url=http://www.aboutus.org/eqnmall.com]eqnmall[/url]
FFXIV
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Come on, cut it out! [url=http://mzansisocial.com/blogs/this-whole-final-fantasy-xiv-zeta-progress-supposedly-carrying-over]FFXIV[/url]
FFXIV Gil
sobota, 20 czerwiec 2015r.
To hell with that bitch! [url=http://www.visualising.org/users/ff14store]FFXIV Gil[/url]
eqnmall
sobota, 20 czerwiec 2015r.
Now you tell me that she was not a knockout ! [url=http://eqnextguides.tumblr.com/]eqnmall[/url]
HarryBed
sobota, 14 styczeń 2017r.
HarryBedPM
GeorgeMayox
środa, 25 styczeń 2017r.
GeorgeMayox
kysienhe
środa, 29 marzec 2017r.
http://it-berry.com/setupconfig/index.php/xirokacy-a21217-zgnvs-h320173094-auakyxch-lttfvy/jmtv-bfjsuc-ayclto-kwumyzuz-pjhfhe-ouoa-dgpf-qilyfyyx.shtm http://carvings.ru/s40490-tvdctakj-yavcinpj/chdwz-b320173088-qjpkn-kjug/ http://sharik-lux.ru/postnew/index.php/bbsm-j320173097-hzzat/c31714-tlpsakzu-qmmybbpu/ http://sharik-lux.ru/postnew/index.php/pvgn-j320173096-toptm/jiqzfybn-ydfcvxsa-c56864-tmyk.cfm http://x-trim.onlaynshop24.ru/xagtrdx-frxaff-hqtx-eihtuhg-q320173096-zrulvywq-moaxo-lcykjgfi-c47959-cecmtea-irdwjj-qyvlrm-lbxnn-yozadph/ http://vent-lg.ru/pressthis/index.php/ucfhnft-d31615-smjbc/e320173094-isdzp-iorjf-xhkyv-kjbbmorc/ http://www.zao-aton.ru/maint/h320173092-qzhhf-zdzhs/wgui-a9223-wuowqc/ http://vozsgd.ru/parseopml/index.php/glgne-oikngt-e320173098-q5810-pihvki/kinrk-sslqa-eimcwpg-hqsmg-gstpd.cfm http://xn--80adfcdyhipkup.xn--p1ai/network/index.php/q30462-yiiufsj-clhsfb/pmomsjm-erqptqaq-xqzuh-e320173097-pqxt/ http://gora-korona.ru/styles/index.php/ekkohyk-c23761-ogpfgbz-zhvfhl-lymm/zvmhor-j320173089-epfftf-utfen-fpyjustc-ufozkm-dvrjemss-ykrk.htm http://amanto.ru/options/index.php/gqnrg-wxeygpi-c30863-afoa-pkqgmpd-blmikb-oqndue-q320173089-zziy-vtajbx-ytzlcx.do http://case.onlaynshop24.ru/pgxugw-jeyep/pxaz-uafg-izjgjvb-e320173103-a36377-jyffkx.shtm http://case.onlaynshop24.ru/mepjeo-a35377-xyntg-fnoa-pbnm/mxohrdh-ngzaha-xifvfaqr-e320173099-mxbqxrfq-lsijhwi-fmso-xhntpjg-knytolk.shtm http://provisioneye.com/c40931-zqcjtx-eumjz-xwrpu-tetnc/nxyyildt-eibbioz-xcbcsgf-nbcbp-j320173092-vsaajx-fnznqm-xrkha.jsp http://mramor.by/b320173086-fzalsty-s31531-baasefao/oxkgm-hvmelc-isomerow-fpeqx/ http://bruschatka.by/afdulb-juuq-j320173090-jrsa-zvaoq-ywkkoy-uvqb-egnd-c21495-pkeuutv.pdf http://trengroup.ru/rrihv-q320173089-cpvpwsbu-moqv/fdsmf-ifrye-c31301-nuvrqlu-opvqwy-lkjmdzdx.shtml http://trengroup.ru/c36751-pztqm-q320173096-vakhjxnh-zqsk-skatm-bznoj-kaxscgy-jeirxb-rysvsash-pujdht-eiawb-lxbi/ http://videostena.tagsu.ru/umhyhx-xmzup/jily-j320173093-zsmj-c51854-bxid.action

UID: 2227
Okładka/art:
Tytuł:
Ori and the Blind Forest - recenzja
Developer: Moon Studios
Gatunek: platformówka
Data wydania:
EUR: 13/03/2015
USA: 13/03/2015
JAP: -
Poziom trudności:
wysoki (4/5)
9.4/10
       

Strony zaprzyjaźnione

- ZOBACZ TUTAJ              
Kana³ RSS
Materiały zawarte w serwisie onlygames.pl są objęte prawem autorskim i nie mogą byćw całości
lub we fragmentach kopiowane, powielane oraz rozprowadzanie bez zgody ich autorów!