Onlygames.pl | Serwis Konsolowy, recenzje gier, konsole | PlayStation 3, Xbox 360, Wii, PSP, 3DS, DS, PS2, strona o konsolach

------------------------------------
Kanał OnlyGamespl na YouTube:

Zdjęć w galerii: 13925
Ilość wiadomości: 8295
Ilość artykułów: 1797
Poznań Game Arena 2016 & Warsaw Games Week 2016 - wideo-relacja z imprez | Przedstawiamy Wam wideo-relację z dwóch najważniejszych tegorocznych imprez growych. Sprawdźcie koniecznie.
Uncharted 4: Kres Złodzieja - recenzja [PS4] Murawany kandydat do tytułu "Gry Roku 2016"? Sprawdźcie w naszej wideo-recenzji.
Castlevania: Symphony of the Night - Strefa Retro [PSone, Sega Saturn] Kiedyś niedoceniona, a po latach uznana za jedną z najlepszych produkcji 32-bitowej ery. Czy słusznie?
Nintendo Wii - poradnik kolekcjonera | W kolejnym "Poradniku kolekcjonera" gościmy Nintendo Wii. Kompletny poradnik opisujący Wam który model konsoli wybrać i jakimi akcesoriami warto się zainteresować.
PES 2017 - recenzja [PS4, Xbox One] Czy tegoroczna edycja Pro Evolution Soccer wróciła wreszcie w pełni na właœciwe tory? Sprawdźcie w naszej wideo-recenzji.
Game Boy Advance - poradnik kolekcjonera | Który model konsoli jest najlepszy? Jakich gier szukać? Na te i inne pytania dotyczące GBA odpowiadamy w kolejnym poradniku.
PlayStation 4 PRO - recenzja [PS4] Przed Wami szczegółowy test PS4 PRO - najnowszej konsoli Sony. Warto kupić? Czy warto przesiąść się ze starej PS4? I jak moc PS4 Pro przekłada się na gry?
PlayStation 4 PRO - unboxing | Rozpakowanie nowiutkiego zestawu z PS4 PRO (konsola debiutowała w naszym kraju 10 listopada). Zobaczcie jak prezentuje się sprzęt (wg Sony) dla "profesjonalnych" (?) graczy...
Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots - recenzja PlayStation 3

Smutek, żal, współczucie... Takie uczucia nikomu nigdy nie kojarzyły się z grami video i z pewnością jeszcze długo nie będą się kojarzyć. Seria MGS wydaje się być jednak inna - jej nie tyczą się żadne ograniczenia, zdaje się ona wykraczać poza wszelkie granice, jakie odgórnie narzucili sobie developerzy. Duża w tym zasługa Hideo Kojimy - swoistego "patrona", głównego twórcy postaci Solid Snake'a, który wpisał się do historii elektronicznej rozrywki chyba jako najbardziej kultowa postać gier video, która zaczyna już obrastać w legendę. Dwadzieścia lat - tyle czasu najwierniejsi fani przeżywają kolejne historie wymyślone przez Kojimę, dla którego pojęcie "gra" nie oznacza tylko i wyłącznie samego gameplayu - cała otoczka fabularna jest równie ważna.

Metal Gear Solid 4 miał nam odpowiedzieć na pytania, które nagromadziły się przez te wszystkie lata w ogromnych ilościach. Sztuka wydawałoby się niemożliwa to zrealizowania, dla Kojimy nie stanowi najwyraźniej większego problemu. Najnowsza odsłona serii w taki sposób prowadzi gracza, że dotychczas zagmatwana i (wydawałoby się) przekombinowana historia staje się niezwykle spójna i każde wydarzenie mające miejsce w poprzednich odsłonach zdaje się mieć swoje uzasadnienie w "czwórce". Oczywiście w całym tekście nie zamierzam rzucać spoilerami, więc osoby wrażliwe na tym punkcie mogą spokojnie czytać dalej, choć nie ukrywam, że pisanie o takiej grze bez zdradzania choćby paru zagrywek twórców zdaje się być czasem niemożliwe.



Akcja rozgrywa się 5 lat po incydencie na Big Shell (MGS 2) i choć to tylko pięć lat, to nasz główny bohater - Solid Snake - postarzał się w tym czasie bardzo i zostało mu już niewiele czasu życia. Przyspieszone "starzenie się" to "zasługa" nanomaszyn, które zostały mu wszczepione jeszcze przed misją na Shadow Moses (pierwszy MGS). Design głównego bohatera szczególnie na początku budził spore kontrowersje - dziadyga z siwym wąsem mało przypominał herosa, z którym utożsamialiśmy się przez ostatnie lata. Obawy okazały się raczej nieuzasadnione, bo efekt końcowy sprawił, że Kojima mógł w swojej produkcji zawrzeć nie tylko walkę ze złem, ale i z upływającym czasem, który nieuchronnie zdaje się popychać Snake'a do grobu. "Zginie, nie zginie?" - takie pytania często pojawiały się przed premierą i teraz sam możesz to sprawdzić, kończąc tę produkcję. Jak mówiłem, nie zamierzam niczego zdradzać ze scenariusza, na początku wiadomo tylko tyle, że Liquid Snake (stary znajomy z MGS) powraca - na dobre przejął kontrolę nad Revolwerem Ocelotem, który przeszczepił sobie jego rękę i znowu jest głównym zagrożeniem, które trzeba zwalczyć. Wiem, jak prymitywnie wygląda to wszystko w tych kilku zdaniach, ale możesz mi wierzyć - akcja rozwija się tak, jak przyzwyczaił nas do tej pory Kojima, a nawet robi to z jeszcze większą intensywnością i pozostawia po sobie jeszcze większe wrażenie niż dotychczas!

Można również powiedzieć, że najnowszy MGS jest najbardziej zróżnicowany z dotychczasowych części - wysyłani jesteśmy w różne regiony świata, więc na monotematyczność narzekać nie można. Nie zamierzam Ci zdradzać wszystkich miejscówek, bo już to mogłoby powiedzieć za dużo, ale oprócz przedstawianego na trailerach Bliskiego Wschodu, Ameryki Południowej i Europy Wschodniej na pewno trafisz jeszcze w inne miejsca, w których rozgrywać się będzie wiele ciekawych wydarzeń. W związku z takim zróżnicowaniem lokacji postanowiono podzielić całość na kilka aktów, które poprzedza... instalacja gry. Niestety, to co coraz częściej ostatnio dokucza posiadaczom PS3, spotka ich również przy okazji gry w MGS 4. Już na pudełku z grą daje się zauważyć napis o wymaganych 4.6GB wolnego miejsca na dysku. Wymaganych, a więc nie jest to jedynie opcja pozwalająca na skrócenie czasu potrzebnego na ładowanie danych - bez instalacji po prostu sobie nie pograsz. Rozwiązano to o tyle dziwnie, że przed rozpoczęciem gry poświęca się na to jakieś osiem minut, by co każdy akt partiami "dokańczać" instalację, przez co musimy przeczekać ok. 2-3 minut po zakończeniu jednego rozdziału gry. Może nie irytowałoby to tak bardzo, gdyby nie fakt, że przy ponownym przechodzeniu gry... raz jeszcze przechodzimy przez proces instalacji! Tak naprawdę w czasie gry się o tym zapomina, ale niewątpliwie mankament ten może irytować i z obawą spoglądam w kierunku nadchodzących tytułów - czy już niedługo każda gra na PS3 będzie wymagać instalacji? Oby nie...



Już od pierwszych chwil, kiedy przejmiesz stery nad głównym bohaterem daje się wyczuć, że rozgrywka nieco się zmieniła. Po pierwsze, wreszcie w pełnoprawnej części serii mamy do czynienia z kamerą w 3D, dzięki czemu nie ma już problemów z ograniczonym polem widzenia. Taka opcja pojawiła się już wprawdzie w MGS 3: Subsistence i MGS: Portable Ops, ale jako że nie są to podstawowe, "główne" odsłony serii, to i nie każdy mógł je osobiście sprawdzić. Pełna kontrola nad kamerą to spore udogodnienie i osobiście nie wyobrażam sobie teraz grać w ten tytuł przy użyciu archaicznego widoku z góry, wysoko nad bohaterem. Teraz wreszcie wszystko widać jak należy i nie trzeba nerwowo co chwilę przełączać się na widok FPP, by dojrzeć co dzieje się dalej. Zupełną nowinką jest za to możliwość przeniesienia kamery nad prawe ramię bohatera (system kojarzony przede wszystkim z Resident Evil 4), a jeśli się postarać, to można sobie zrobić z nowego Metala niemal rasowego FPS-a - w widoku FPP można się teraz bez obaw poruszać i prowadzić ciągły ogień.

Możliwości ku temu będzie sporo, bo MGS 4 jak żadna inna część serii, daje nam wiele okazji na wykazanie się w akcji. Będzie współpraca z grupą czterech komandosów, gdzie powoli przemierzając kolejne obszary będziesz eliminować kolejne zastępy wrogów. Znajdzie się miejsce nawet na shooterek na szynach - momenty, kiedy NPC prowadzi pojazd, a sam musisz martwić się o ostrzał wroga, nie pojawiają się tu tylko raz. W dodatku przez większość czasu w dwóch pierwszych aktach będziesz świadkiem prawdziwej wojny - na polu bitwy boje toczą dwie strony konfliktu i choć możesz wykorzystać ogólny chaos i przemknąć niezauważenie, to też nic nie stoi na przeszkodzie, by włączyć się w otwartą wymianę ognia i poczuć się niczym w prawdziwej strzelaninie wojennej. Kojima przyzwyczaił nas, że jego seria to przede wszystkim „skradanka”, więc nagromadzenie akcji w najnowszej części może trochę dziwić, ale na pewno nie przeszkadza. Jeśli ktoś bowiem nadal chce się skradać - proszę bardzo, nic nie stoi na przeszkodzie. A pewne przerywniki, kiedy nie da się uniknąć wszczęcia alarmu, są świetnym urozmaiceniem w rozgrywce.



W prowadzeniu ostrzału pomoże Ci z pewnością pokaźny zestaw broni - w całej grze spotkać można ich kilkadziesiąt rodzajów! Z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie, ale i nie wszystko zdążysz sprawdzić za pierwszym podejściem. Ze względu na tak ogromną ilość arsenału wprowadzono pewne ograniczenie - w podręcznym ekwipunku (tradycyjnie dostępnym pod spustem R2) zmieścisz tylko pięć rodzajów broni, a także ograniczoną ilość przedmiotów. Reszta gromadzona jest w (jak to zwykle w tej serii bywało) nieograniczonym niczym plecaku, do którego dostęp uzyskujesz dopiero po zatrzymaniu gry. Nie ma więc obaw - wszystkie znalezione na polu bitwy bronie nie zginą i wystarczy parę chwil, by dodać je do podręcznego ekwipunku. Do tego dochodzi jeszcze opcja dowolnego ich customizowania i upgrade'owania o tłumiki, lasery, latarki itp. Jeśli mało Ci jeszcze opcji, to po krótkim czasie gry spotykasz Drebina, który będzie odpowiadał za... sprzedaż kolejnych pukawek, czy amunicji do nich. W grze wyjaśniono to tak, że każda broń posiada swoje kody ID, które pozwalają na korzystanie z niej tylko jednej osobie. Aby więc znaleziony asortyment nie marnował się, podnosząc dowolną broń przeciwnika, dostajemy określoną ilość punktów Drebin Points (DP), za które właśnie możemy po wejściu do menu wykupić "odblokowane" od kodów ID spluwy, akcesoria, czy po prostu amunicję. System sprawdza się bardzo dobrze i trochę przypomina "sklepik" z Resident Evil 4, z tym że tutaj jest on dostępny w każdym miejscu. Zawarto jeszcze dodatkowy smaczek w postaci promocji - w określonych dniach można wykupić coś ze sklepu na przykład 25% taniej.

Strona artykułu: [1]  [2]  [3]  [4]  
Dodaj komentarz
do tego artykułu
Komentarzy: 129
Twój kod:
(Przepisz w odpowiednie pole)
Nick*:
E-mail:
Kod*:
Treść*:
* - pola wymagane.
Grzesiek
wtorek, 01 lipiec 2008r.
Nareszcie :) Czytam każdą recenzję tej genialnej gry, ale najbardziej czekałem na waszą. Bardzo dobra recenzja, ocena sprawiedliwa i generalnie wszystko okej. Przechodzę właśnie MGS4 po raz czwarty i nie mam dosyć. Szkoda że to już koniec tej historii, ale znając życie zobaczymy wkrótce jakieś zapowiedzi MGS5 :)
Grzesiek
wtorek, 01 lipiec 2008r.
Aha, drugi akt rozgrywa się w Ameryce Południowej, nie Północnej. Swoją drogą długo zbierałem szczękę z podłogi jak zobaczyłem jak to wszystko wygląda. Uncharted jest królem grafiki na PS3, ale MGS4 również zabija. A te kiepskie tekstury które czasem widać totalnie nie psuły mi zabawy. A kumpel pecetowiec jak zobaczył w akcji grę to po prostu zaniemówił :) W sumie najbardziej mi się podobała finałowa walka, to co się tam wyprawia przechodzi ludzkie pojęcie! Więcej takich gier!
Mariusz
wtorek, 01 lipiec 2008r.
Godna recenzja godnej gry :). Ja bym tylko dał 9.9/10 ;]. Tekstury podłoża o ktorych tak często sie mówi przy opisywaniu grafy - w ogóle nie zwraca się na to uwagi podczas rozgrywki. Najbardziej zabijają cutsceny, opad szczeny gwarantowany.
sin
wtorek, 01 lipiec 2008r.
Święta prawda, to najlepsza gra na obecną generację konsol, a dla wielu (w tym dla mnie), gra wszech czasów. Nic, dosłownie NIC nie jest i najprawdopodobniej nie będzie w stanie przebić MGS 4.
sin
wtorek, 01 lipiec 2008r.
Poza tym, myślałem, że się jednak skusicie na 10... tak się z tym czaicie, że aż jestem ciekaw, czy kiedyś padnie tu taka ocena ;). Ale jak nie tak wspaniały MGS 4, to co?
Mario
wtorek, 01 lipiec 2008r.
Sin, no nie przesadzaj, perfekcyjna gra to nie jest. Rewelacyjna ale nie perfekcyjna:). Tak w ogóle to co powiedzieć o kilku zachodnich serwisach które wystawiły 8/10 ;P
Sarge
wtorek, 01 lipiec 2008r.
Grzesiek => dzięki za uwagę, z tą Ameryką to taka mała pomyłka z mojej strony. Już poprawione:).
binio
wtorek, 01 lipiec 2008r.
czy mgs4 wywołał i u mnie opad szczęki? raczej nie grafika stoi na dobrym poziomie i tylko dobrym. Może klimat i fabuła pomaga o pewnych niedoróbkach zapomnieć, ale nie polecę specjalnie kupić ps3 dla jednej gry!? Faktycznie jest to gra mogąca sprzedać system, ps3 potrzebowało tej gry, ale nie nabyłbym konsoli tylko na 20h rozgrywki to jednak 1500zł w najuboższej wersji! W grę zagram na bank! ale nadal główną maszyną do gier zostaje niedościgniony xbox360. Mgs\'a4 skręce sobie ze sklepiku od znajomego i po zabawie pozbedę się i na tym koniec z ps3. Ech ten pad żeby można było zaprzęgnąć tego od x;a? to by było mistrzostwo! szczerze mówiąc odwykłem już od psowego palcołamacza
Piotrek
wtorek, 01 lipiec 2008r.
Binio gadasz dyrdymały. Powiedz po prostu że bardzo chcesz zagrać w MGS4 i tyle a nie piszesz o grafice która tak naprawdę nie jest tu najważniejsza (choć i tak jest świetna!). To system seller i taka jest prawda. Sam mam Xboxa 360, ale z wielką chęcią zagrałbym w MGS4. Jestem pewien że wiele ludzi rzuci się na ten tytuł wraz z konsolą i dlatego mówi się o takich tytułach że są zdolne sprzedawać system. Co nie zmienia faktu, że rzeczywiscie - jeden tytuł to trochę za mało, ja poczekam jeszcze na kolejne killery i dopiero rozważę kupno konsoli sony (nadzieja w killzone, ff13, gt5). Na razie spokojnie pobawię się Xboxem, na którego w najbliżsej przyszłości szykują się ciekawsze exclusivy (moim zdaniem).
x
wtorek, 01 lipiec 2008r.
Bibio hahhaaha! Nie moge. Zawsze musisz cos o xie. Nie no brak slow...! :| W ogole w to nie grales wiec sie nie wypowaidaj! WARA!! Schowaj sie ze swym xowym gniotem. Recka b.dobra!:) Czekalem na nia tak dlugo...! Tak trzymac:) Gra? daje 9.9 /10!!!! :)
deepcry
wtorek, 01 lipiec 2008r.
Fabuła świetna! Przechodzę grę 3 raz i w dalszym ciągu przy niektórych wzniosłych chwilach lecą mi łzy. Był bym spełniony, gdyby snaka jakoś wyleczyli z tego szybkiego starzenia się :P Chcę w grze uzbierać na stealch, ale drogie to jak cholera. Wiecie co to super bandana? Też ją można kupić w sklepie. - binio PS3 teraz za 1200zł z dyskiem 40GB, który możesz samemu wymienić, nowy 120GB kosztuje 250zł, a nie jak na Xboxie za jakieś 600zł :P
Sergiusz
wtorek, 01 lipiec 2008r.
x, o ile binio jest fanboyem Xboxa tak ty jesteś fanboyem PS3. Obaj powinniście zamilknąć;]. btw sam przeszedłeś mgs4? przecież nie masz PS3;].
z
wtorek, 01 lipiec 2008r.
MGS jeszcze nie:) ale ps3 mam narazie cisne w gta4 online, UT3
binio
wtorek, 01 lipiec 2008r.
wiem wiem recenzja waszego hiciora a ten o xbox ale takie są panowie realia co nie zmienia faktu że w grę zagram na bank a ps3 nie kupię bo to strata ciężko zarobionych pieniędzy co do dalszego czekania na cuda ps3 nie liczyłbym \"/\"(nadzieja w killzone, ff13, gt5)\"/\" ;) do deepcry \"/\"Przechodzę grę 3 raz\"/\" to właśnie to o czym mówię nie mam czasu na takie stanie w miejscu i czekanie może gram i odkładam chyba że multi powala wtedy dłużej .... \"/\"PS3 teraz za 1200zł z dyskiem 40GB, który możesz samemu wymienić, nowy 120GB kosztuje 250zł, a nie jak na Xboxie za jakieś 600zł :P\"/\"... :) no przyznam się rozbawiłeś mnie :) przecież na xbox360 gry się nie instalują tu grę wkładasz i ciorasz więc wybacz nie rozumiem tej aluzji? Wracając do tematu panowie nie oszukujmy się mgs4 jest dobry może napędzić potencjalnego klienta na odtwarzacz ale nie dajmy się popadać w paranoję ps3 to nadal gra nie warta świeczki nawet z mgs4 w packu
sin
wtorek, 01 lipiec 2008r.
deepcry>> Najłatwiej jest przejść grę na Easy nie zabijając nikogo (nawet bossów). Dostaniesz bandannę. Potem możesz pobawić się w zabijanie w pierwszym lub drugim akcie (tam najłatwiej) i zbieranie DP. W piątym akcie wszystko tanieje o połowę, więc bez problemu powinieneś uzbierać na Stealth ;).
deepcry
środa, 02 lipiec 2008r.
Do bonio i sergiusza: Ja jestem fanboyem PC :P PS3 to tylko dodatek. sin: To można nie zabijać bosów? Jak? Jak się nie zabije bosa to nie można przejść dalej hm.
sin
środa, 02 lipiec 2008r.
Można, musisz użyć pistoletu na strzałki usypiające, albo snajperki (te niebieskie bronie). Musisz nimi pokonać OBYDWIE formy bossów.
voyanek
środa, 02 lipiec 2008r.
gra na 7/10, tytuł godny uwagi, ale nic specjalnego i żadnej rewolucji porównując całokształt produktu do poprzednich gier z tej serii ;] chciałbym ją przejść cała ale niestety ciężko mi będzie wyrwać od kumpla ps3 na weekend :D
Piotrek
środa, 02 lipiec 2008r.
voyanek - typowa gadka blaszakowca któremu żal dupe ściska że nie może zagrać w MGS na swoim PC..
SAP
środa, 02 lipiec 2008r.
Moim zdaniem: grafika wcale nie zwala z nóg (podczas gry), ale część przerywników potrafi urwać głowę (reżyserią). Niezłe modele postaci i efekty, ale część animacji postaci jest chyba jeszcze z czasów jedynki. A że nie jestem sentymentalny, to też te oldschoolowe elementy (wykrzykniki itp.) jakoś wywołują u mnie minę niezadowolenia. Psują one filmowy charakter gry. Od strony grywalności jest super, ale SI wrogów to nadal poziom pierwszej części. Ładne zwieńczenie serii i druga gra, dla której warto kupić PS3.
binio
środa, 02 lipiec 2008r.
a jaka jest pierwsza? i pytanie co dalej z tym robić? filmy? czy co?
SAP
czwartek, 03 lipiec 2008r.
Pierwszą grą dla której na pewno warto kupić PS3 jest Uncharted: Drake’s Fortune. Oczywiście, jak dla mnie:)
Mario
czwartek, 03 lipiec 2008r.
Uncharted jest naprawdę spoko ale troche za krótki, taka prawda.
voyanek
czwartek, 03 lipiec 2008r.
nie zebym byl nie mily Piotrek ale blaszaka to ty masz w mozgu chyba?? Kazdy ma prawo oceniac ta gre jak mu sie podoba a mega hit to ta gra raczej nie jest, ile mozna ciagnac to co juz bylo w nowym wydaniu i oprawie zal.pl ale jak widac na zagranicznych serwisach duzo 8 polecialo bo to jest max ile ta gra moze i powinna dostac...
Xero
czwartek, 03 lipiec 2008r.
voyanek -> dzieciaku, zaczynasz już poważnie mnie irytować... Wypowiadasz się, że gra na 7/10, a nawet jej nie przeszedłeś :/... A to, że kilka serwisów dało 8 to nie znaczy, że trzeba się na takiej ocenie wzorować (tym bardziej, że padały noty sięgające czasami nawet 10). Zresztą, co ja tu będę się produkować, i tak tego nie zrozumiesz bo jesteś ślepo zapatrzony w swój super sprzęcior i nie możesz znieść, że posiadacze PS3 mogą grać w MGS\'a, a ty nie...
voyanek
czwartek, 03 lipiec 2008r.
gralem 4h wiec to mi wystarczy zeby w miare subiektywnie ocenic ta gre, mysle ze gdybym ja zaliczyl cala nie zmienil bym oceny, zreszta kazdemu podoba sie co innego taki mgs nie zrobil na mnie wrazenia takiego jak 1 na psxie i substance na pcie ;] to juz widzielismy ale Konami dobrze wie ze ta seria ma swoich fanow, mozna wcisnac to co juz bylo bo i tak sie dobrze sprzeda to chyba glowna zasada Kojimy :P
deepcry
czwartek, 03 lipiec 2008r.
voyanek: uwierz mi, że jakbyś ją przeszedł całą to byś zmienił ocenę na 100%. Ta gra się robi extra super od 4 aktu. Nie znaczy to, że pierwsze 3 są złe. Kurde nie chcę spojlerować, ale naprawdę później są walki, że hohoho. Szczególnie koniec 4 aktu, albo koniec 5-tego. Grę przeszedłem 2 razy, teraz przejdę na easy aby zdobyć bandane i potem na najwyższym poziomie, aby to się poczuć jak prawdziwy wąż :)
Piotrek
czwartek, 03 lipiec 2008r.
Voyanek -> Napisałem tak bo pamiętam dyskusje z tobą bodajże na temat crysis jak to się chwaliłeś jakiego to masz super-kompa. Wiadomo, że co człowiek to inna opinia. Prawda jest jednak taka, że MGS to kult. Jeśli nie grałes w trzy poprzednie części (ważne: trzeba było w nie grać dokładnie wtedy gdy debiutowały najpierw na PSone a potem na PS2) to nie wiesz tego. MGS4 odnosi się do wszystkich tzrech pierwszych części i możesz go po prostu nie rozumieć. A to że niektóre serwisy wystawiły 8/10 to cóż ich decyzja i nie ma sensu o tym dyskutować. Ja czytałem recenzję na eurogamerze i ich argumentacja w ogóle mnie nie przekonała - takie gry po prostu trzeba honorować najwyższymi notami. No bo jakie jak nie takie?!?
deepcry
piątek, 04 lipiec 2008r.
Wam też MGS4 odpala się w Full HD? Dziwne na opakowaniu jest napisane, że obsługuje tylko połowę HD. Czyżby uspcalling? Ale innych gier mi nie uspcallinguje hm.
Maciek
piątek, 04 lipiec 2008r.
Ta gra nie chodzi w full HD tylko w 720p.
sin
piątek, 04 lipiec 2008r.
A ja gram na PS3 na SD i jestem zadowolony :P.
Lewis
niedziela, 06 lipiec 2008r.
Zawsze lepiej grac na X360/PS3 w SD niż nie grać w ogóle. Dla mnie chore są te opinie, o zgrozo pojawiające się także w polskiej prasie - czytelnicy pytają czy warto kupić np. PS3 jak nie mam telewizora HD, a tu jakiś redaktorzyna odpowiada- nie, zdecydowanie nie warto. LoL. Gry przecież te same, a że rozdziałka lekko niższa to nie jest ogromny problem.
Deepcry
niedziela, 06 lipiec 2008r.
\"rozdziałka lekko niższa\" SD ma rozdziałkę !MAX!: 720x576, HDTV ma rozdziałkę 1280x720 lub 1920x1080. Ponadto dochodzi częstotliwość, ostrość obrazu i takie tam inne. Oczywiście, na SD grać można, ale wiąże się to z nie tylko gorszym obrazem, ale i mniejsza widocznością dalekich obiektów w grach. W Metal Gear Solid IV jak obiekty są dalej, na HD są widoczne, na SD już nie, lub są strasznie rozmazane.
x
niedziela, 06 lipiec 2008r.
Przez tydzien gralm na SD, gdy zobaczylem jak gry wygladaja w HD to juz nigdy nie mialem ochoty zagrac na zwyklym tv, plejka lezala tydzien nie ruszana do momentu sprowadzenia sobie kabla hdmi.:)
Lewis
poniedziałek, 07 lipiec 2008r.
Ludziska, nikt sie z Wami nie kłóci że SD jest lepsze od HD :P chodzi tylko o to że wolałbym grać w MGS4 na SD niż nie grać w niego w ogóle.
PS2 BUTCHER
czwartek, 10 lipiec 2008r.
odnośnie kamery to akurat ta statyczna zawsze była najlepsza i mówię to jako znawca Mgsów, ktoś może się z tym nie zgodzić, ale w odświeżonego MGsa 3 na nowej kamerze w ogóle nie umiałem grać i musiałem wrócić do starej. Ciągle czekam aż kiedyś kupię PS3 i zagram w ostatnią wielką misję Snakea :)
Piotrek
piątek, 11 lipiec 2008r.
PS2 BUTCHER - to jestes w zdecydowanej mniejszości. Naprawdę podobało ci sie to że trzeba było podbiegać kawałek, przełączać się na FPP (bo nic nie było inaczej widać), znowu podbiec, znowu FPP i tak w kółko - to miało być fajne? Taka kamera to była dobra jeszcze w MGS1, ale teraz to by był koszmar gdyby cos takiego zrobili w MGS4. Statyczna kamera na górze to przeżytek.
Krzysiek
poniedziałek, 08 grudzień 2008r.
Witam prosze o pomoc chodzi o Metal Gear Solid 4 nie mam pojęcia czy mam strzelać do wszystkich napotkanych przeciwników czy poprostu sie skradac i nikogo nie zabijać bo po co tyle broni skoro piszą ze nie wolno strzelać?
KIUR
poniedziałek, 08 grudzień 2008r.
Są dwa rodzaje zołnierzy i nie wiem do których mam strzelac wygladają tak samo jedni mnie olewają inni strzelają
Wert
środa, 18 marzec 2009r.
Czy w mgs4 mozna sprzedać swoją broń drabinowi? I czy jest to możliwe, a jeśli tak tat to w jaki sposób? Prosze o szczegóły.
Wert
środa, 18 marzec 2009r.
Prosze o możliwie jak najszybszą odpowiedz.
Nik@n
poniedziałek, 14 wrzesień 2009r.
Jak by ktos szukał ścieszki dzwiękowej do MGS 1,2,3,4 http://peb.pl/soundtrack/241433-rapidshare-metal-gear-solid-collection-ost.html http://www.przeklej.pl/plik/metal-gear-solid-4-ost-4ct-rar-00010m4fm6jo
vermes
niedziela, 25 marzec 2012r.
mimo że od premiery minęło już kilka lat, a dokładnie chyba 3,5, to dotąd nie kryję rozczarowania. Kiedy zobaczyłem pierwszą lokację, którą był Bliski Wschód, pomyślałem \"oho, będzie fajnie\". Brnąc jednak dalej, nie kryłem irytacji. Stanięcie po stronie jednej z armii niewiele różnicuje samą rozgrywkę. Neutralność tylko utrudnia odnalezienie się w sytuacji. Nanomaszyny - raczej niesmak. Niedawno odpaliłem MGS3 HD na PS3 i wrócił dawnych wspomnień czar. Tak, panowie. Ta gra powstała osiem lat temu. Gdyby Kojima wydał ją dziś, mielibyśmy ciągle wielki hit. MGS4 jest przekombinowany, napchany nierealną technologią i głupimi maszynami. Klimat jałowy, zbyt amerykański. Końcówka - pożal się Boże. Oczywiście, nie można się przyczepić do strony technicznej gry. Tylko czy o to chodzi? W związku z odczuciami po przejściu wiele razy MGS4 nie czekam z niecierpliwością na kolejną część. Tym bardziej że jakoś nie podnieca mnie postać Raidena.
5b8kp
niedziela, 27 pazdziernik 2013r.
overstock sales Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots - recenzja | Onlygames.pl mbt shoes http://cuedspeech.org/mbt-shoes.asp
k8s2w
poniedziałek, 04 listopad 2013r.
gucci blackberry case men Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots - recenzja | Onlygames.pl gucci bags clearance http://www.qgszyxxy.org
q8xbn
poniedziałek, 04 listopad 2013r.
gucci mane wasted songs Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots - recenzja | Onlygames.pl gucci handbags outlet http://www.qgszyxxy.org
3nskv
poniedziałek, 01 wrzesień 2014r.
Our planet very seriously need to research a lot more of your teeth, occur to be the productive writer. Preserve writing. Thanks for revealing your own personal ability. http://www.adrenaction.fr/
n9585
wtorek, 23 wrzesień 2014r.
Me llaman united nations musicólogo Colombiano b me siento [url=http://www.designithosted.com/wp-content/cache/]jordan shoes for cheap[/url] con ud JOEL, los de la RIIA son unas ratas liso el cual los de ACODEM aqui durante Republic of colombia. tienes nuestro socorro. to [url=http://www.designithosted.com/wp-content/cache/]jordan shoes for cheap[/url]dos estamos cvontigo
cbmf8
wtorek, 23 wrzesień 2014r.
The iPhone didn\'t have a decent camera as well as processing power is lower compared to christian louboutin pas cher other cell phones, but nevertheless it was won! Why is you think that iPad\'s gonna drop? . -= sebin\'s previous site... Goose your own iPad using these Blog! =-.
t8tvw
wtorek, 23 wrzesień 2014r.
You can find often drawbacks comparing an item which includes other item., From the above things My partner and i think you may have in contrast a new iPad along with a Ato nike slovenija trgovinam run Notebook Effectively Some understand issues that happen to nike slovenija trgovina be certainly not in Apple\'s apple ipad. Though a apple ipad has many restriction, it has a great features. You can carry and contains fine performance. I can declare ipad tablet will a good arised like apple iphone.
nfzh2
środa, 24 wrzesień 2014r.
Experienced issues in order to discount timberland boots earlier mentioned, handicapped Kservice, and then noticed spoolsv. exe seeking to discount timberland boots contact available. Checked out up and found its some sort of respectable Microsoft iphone app regarding printer/fax spooling. However it had been contacting 193. 114. 117. 134 that is certainly non apart from BSKYB, at this point exactly what is that every with regards to discount timberland boots??? I think it is almost all an awful item of c***p, as well as should get much wider press to discount timberland boots protect the particular naive community SBB brought on my very own PERSONAL COMPUTER to discount timberland boots boot TRULY slowly but surely, in addition to discount timberland boots sto discount timberland bootsped F_Secure form reloading accurately. I identified that will simply by placing KService to discount timberland boots launch \"manually\" as opposed to discount timberland boots the standard \"Auto discount timberland bootsmatic\" not just gotten faster often the trunk time period connected with my PC and also allowed typically the The firewall to discount timberland boots launch appropriately. On one more observe F-Secure lately up to discount timberland boots date it is parental command (web web page filter) this current upgrade quit SBB from possibly discovering it has the logon web server let alone actually loging upon. to discount timberland boots enable SBB to discount timberland boots function I have had to discount timberland boots explicitly allow the folowing web-sites, static1. skies. net, dms. vod. skies. net, alb. vod. atmosphere. net, 82. 101. main. 46. I possess reported this specific in order to discount timberland boots F-Secure and Now i am anticipating a reply.
7tqdq
środa, 24 wrzesień 2014r.
This particular looks similar to cheap jordan shoes for sale the RIAA exploit often the lawful method for the speedy dollar when compared with these individuals truly planning to cheap jordan shoes for sale sto cheap jordan shoes for salep pirating. It can similar to cheap jordan shoes for sale new music is often the tempt with regard to cheap jordan shoes for sale their true profit-making equipment. I more than likely become asto cheap jordan shoes for salenished if they released their particular music on to cheap jordan shoes for sale the world wide web. While he / she definitely should not have got saved the music, the thing the actual jury must observe that is the way influenced often the \"victim\" will be in addition to cheap jordan shoes for sale designate punishment appropriately. If it\'s more effective tunes, chuck these people $7 cash. That you will find the law. Not really this kind of excessively high to cheap jordan shoes for saletal.
t3p3y
czwartek, 25 wrzesień 2014r.
thank you, very first I had been loosing about training of two, after that it is rather simple instead once i see the three instructions, very cheers! jordan shoes for sale
8t8t7
sobota, 27 wrzesień 2014r.
Often the down appears attractive and also We would like to cheap air jordan shoes for sale be able to cheap air jordan shoes for sale obtain, but the link is inactive. Virtually any possibility of the re-upload? Fairly remember to cheap air jordan shoes for sale.
k3kgs
sobota, 27 wrzesień 2014r.
You can test this reader, is very fine as well as fastYM Shield Nothing of these do the job inside edition 12. 0. zero. 1102-us. Not really a one 1, they simply help your editions. All you fellas which are sending junk email your internet sites, you think you can try to nike free pas cher repair this kind of?
mjr83
sobota, 27 wrzesień 2014r.
I actually experimented with it once more these days along with while it proved helpful, it was a little while until once and for all to jordans for sale help download that. (2 minutes)
579qt
sobota, 27 wrzesień 2014r.
It seems that my mobile phone surpasses ipad device,,, the fact i don\'t like is definitely, it won\'t support usb,,, timberland boots outlet
p4ry8
niedziela, 28 wrzesień 2014r.
Will we be able to avoid to get inspected in the event our own status is definitely hidden. I find myself including my very own level of privacy have been side tracked due to this variety computer software =[ Have you any idea how?? Cheers in advance. nike air max pas cher
pchsz
niedziela, 28 wrzesień 2014r.
Regardless of whether I am just managing Mac pc, ipad device as well as apple iphone I have to timberland slovenija trgovine admit this video tuto timberland slovenija trgovinerials with the survey search very very fine.
r28wm
niedziela, 28 wrzesień 2014r.
accept my apology for this blunder the right web address is definitely: barbour jackets women
qdmfk
wtorek, 30 wrzesień 2014r.
That you are wright however when you expend extra $$, then you can definitely converters equipment to cheap nike trainers use obtainable gadgets with ipad device but very pricey man . -= Sunil Jain\'s very last site... [How to cheap nike trainers] Personalize Retweet Function with Multiauthor Hubpages weblogs =-.
kmztr
środa, 01 pazdziernik 2014r.
Great article to nike tn pas cher measure invisible people. But On the web additionally hunting the idea for Skype hello, currently bing possesses patched fresh diagnose procedure in addition we will need to nike tn pas cher hold out even more days and nights to nike tn pas cher get i am invisible to nike tn pas cher function flawlessly: )
k8v4b
środa, 01 pazdziernik 2014r.
within the Songza description an individual say we are within a renaissance of web 2 . 0.. by the way suggests \"rebirth\" in order to cheap jordans for sale our know-how social networking is fairly fresh, as a result creating this a genesis or even innovation. I am sorry to cheap jordans for sale be the snazzy jerk in which indicated in which out.
zfpmb
poniedziałek, 06 pazdziernik 2014r.
I want to air max pas cher thank all the details My partner and i to air max pas cher have removed typically the Sto air max pas chernes by means of internet connection. Plus blaming our internet service provider for your bandwidth issues all of which will already have in order to air max pas cher appologise.
hncgw
wtorek, 07 pazdziernik 2014r.
David, fantastic article. On beginning the link I think to timberland boots sale help personally, web site typically complete, this can be a new worthless write-up. However I\'ve got to timberland boots sale accept you about these types of often have missed on page aspects. I realize them botched at all times!
8b8v9
wtorek, 07 pazdziernik 2014r.
we are employing iscsi concentrate on over a get an std edward field, so it will be not only with regard to nike tn pas cher hard drive server. in my opinion, i recommend eliminating sto nike tn pas cherrage area hardware.
mwgsr
środa, 08 pazdziernik 2014r.
I certainly would like the MacBook Weather regarding $999 in comparison with an apple ipad 64GB intended for $699 sac longchamp
n9wfw
piątek, 17 pazdziernik 2014r.
in the Songza outline you actually state we live inside a renaissance associated with social media.. btw implies "rebirth" and this know-how social media is rather brand new, consequently thus, making this a new genesis or maybe trend. Apologies like a yank this indicated which away. http://www.lissluna.dk/Design/Moncler/
5vsd5
sobota, 18 pazdziernik 2014r.
I possess that feather within vector formatting ask in case you desires Do you think you could check the data revealing web page and see the proceedings? My spouse and i cherished these down a great deal. Many thanks. moncler milano
5xw2t
niedziela, 19 pazdziernik 2014r.
Amazing, and its particular performing? I got obtaining a number of iSCSI time period outs when you improvedadvanced the friends goods to 5. 0... but it has been a young release involving five. 0 perhaps they may have considering that fixed this. sac longchamp pliage
t863x
niedziela, 19 pazdziernik 2014r.
Fine write-up to measure hidden individuals. But On the web additionally looking the item intended for Skype ip telefoni hi, today askjeeve possesses patched brand-new discover technique additionally we will need to hold out even more nights regarding instant messaging imperceptable to function perfectly: ) http://www.qualicontrole.fr/images/abercrombie-pas-cher/
t6tv9
niedziela, 19 pazdziernik 2014r.
Someplace else, Bridgewell sec informed business that JD Wetherspoon, Upward 0.5p so that you can 235.5p, Hasn't had back once again the liechtenstein stock conveys in excess of two months the actual company sure enough has got the personal ability get and has told you its motive. The agent shows that the business's next dealing file, Credited at the beginning of the following month, Could have a profitable trades alerting while its regulation business are wishing upwards an excellent you should buy yet again gives you a bit increased inexpensively and easily. Option purpose may just be mainly JD Wetherspoon is either takeover tells. wildstar blog
kkpk4
poniedziałek, 20 pazdziernik 2014r.
recognize my very own apology due to error the best link is definitely: canada goose paris
bgmkp
poniedziałek, 20 pazdziernik 2014r.
Why do many people point out Jango just isn't described inside the response? There are several responses that refer to Jango. It really is an array of referenced internet site in all on the acknowledgement. canada goose femme
c473s
czwartek, 23 pazdziernik 2014r.
itssss awesome varieties......... simplest.......!!!! thanks a good deal to get expressing along with economizing everyone's time frame........ thanks I wish to find out about 80g this current year. When we can certainly determine 80G within froth absolutely no 16 not really I had be interested in some sort of Metro-only product do some simple Xbox whole body, I prefer the particular ceramic tile screen, yet There are not any affinity for House windows like a desktop COMPUTER ITSELF ever again. Too many infections, spy ware, accidents, so many issues. The Macintosh personal computer is really a remarkable desktop COMPUTER ITSELF with no crashes as well as troubles, even so the iPad to me seems like the doll even now and it's unattainable serious work done on it other than writing and reading some short e-mails. I suspect that is a constraint to tablets, nevertheless 'microsoft' is undoubtedly an workplace productivity firm next time anyone could display a new productive pill it can be these people. longchamp pas cher
n38fs
sobota, 25 pazdziernik 2014r.
A really trustworthy source said Harry Reid will never discharge the taxation assessments while he's not really compensated the complete 10% (of total "increase") tithe into the Church connected with God connected with Latter-Day New orleans saints (LDS). -- a belief he stock shares with Romney. When Harry Reid weren't a really despicable hypocirite although launch the taxation statements to ensure the Bishop of his LDS Keep could determine whether Harry humiliated during his Temple Advise Meeting some sort of brow advise being a Mormon's "admintence card" to be able to religious Forehead rites. parajumpers jassen sale
7hmr5
sobota, 25 pazdziernik 2014r.
This is certainly very helpful. Some realize there was clearly A whole lot of completely wrong or even poor while using ipad device. I am talking about, I it turned out one particular anyone don't have some sort of make use of for, you need to get a work with for it. . -= backlinks's last blog... Obtain. edu One way links: Getting. edu Back-links by. edu Web Sites =-. Abercrombie soldes
836tm
niedziela, 26 pazdziernik 2014r.
I adore hypem. net you could find many products around, in addition to as you explained, typically the producing good quality is additionally very good so will keep me amused! louboutin outlet uk
87b8v
poniedziałek, 27 pazdziernik 2014r.
Initially, thanks for getting often the up grade throughout Private Photograph Vault. doudoune moncler homme pas cher
s2p2k
wtorek, 28 pazdziernik 2014r.
Using havin a great deal written content and content do you ever encounter any complications associated with plagorism or even rettighed abuse? The internet site has a lot of distinctive articles I have both developed myself as well as outsourced but it really seems like plenty of it can be taking it up all over the net without having our consent. Did you know any kind of ways to help lessen written content by being scammed? I'd genuinely enjoy it. canada goose paris
vsd4z
piątek, 31 pazdziernik 2014r.
We are ure throughout th not too distant future dre earphones wll produce product that wll not really nd th you associated with electric batteries for a more expensive value capital t pay out. cheap dr dre beats uk
3nj7s
piątek, 31 pazdziernik 2014r.
Sunt toate faine. Cred florida totusi cel no fast si bun mi s-a parut statusdetect. com. Parerea mea. abercrombie
nhsm4
piątek, 31 pazdziernik 2014r.
Now i am using a issue with the remove ad/unlimited lp improve. Patient while using the no cost application without difficulties, in addition to performed the no cost post on coming from itunes these days without having issues. I then made a decision to bring typically the. 99 improve, and once We sign in using the i-tunes username in addition to password, it is about back again using an fault "This is not really an exam consumer bank account. I highly recommend you make a brand-new account in the Sandbox surroundings. (Environment: Sandbox)". It certainly can't keep on. Whos the challenge? Thanks! boutique moncler paris
3whb7
środa, 05 listopad 2014r.
kepsar snapback air max 2014 cheap snapbacks snapbacks nfl uk nfl uk mulberry outlet york beats speakers jordan shoes air max 2014 mulberry outlet york nfl jerseys nike air max prom dresses mbt outlet mulberry sale louboutin shoes jordan shoes mulberry sale nike roshe run beats speakers kepsar gorras newera new era cheap nfl jerseys nfl jerseys dr dre speakers cheap nfl jerseys nike air max womens prom dresses uk mbt shoes cheap urbeats
42867
piątek, 07 listopad 2014r.
casque beats gold monster dr dre nike roshe run mens grey and white beats speakers pill snapbacks caps site contrefacon beats black nike roshe women beats pill speaker monster energy snapback site officiel beats audio nike air max 2014 uk beats pill speaker wholesale snapback caps le meilleur casque audioau monde air max thea blue beats pill uk cheap cheap snapbacks casque detox nike running shoes beats pill blue tooth speaker nike running trainers dr beats pill sale running shop pill speaker 2.0 ebay uk Air Jordan Pas Cher cheap beats headphones dr dre headphones cheap dr dre beats dr dre beats cheap cheap red beats solo spider man headphones casque beats gold monster dr dre
dsr5w
sobota, 08 listopad 2014r.
can also enable you to "Make your own fine art appear to be junk. inch Check out his or her designed this particular logo design concept to get my own style and design small business immediately after going through Von Glitscha's e-book, Vector Essential Exercising. He / she describes the whole inspiring course of action from drawing hard thumbnails "analog" fashion, botanical slimming
d4rp7
niedziela, 09 listopad 2014r.
You have to be able to established some sort of ruke to get Kontiji serves and khost over a fire wall. Contemplate going download data file to be able to directory site, find data location inside SBB adjustments, after that you can perspective record using your mass media gamer since the license is usually linked to the file not SBB, remen=mber to be able to eliminate the main download, This will function My partner and i could not also have the software to be able to download. Happy I discovered here, shalln't actually work with this at this point. Dvd videos are cheap sufficient these days and a lot of quality Delighted an individual published concerning this. The best way to get at Stones should be to statement these to Offcom and as well each and every readers who have actually even scans this certainly will recommend Watchdog, plenty of people going on about it will help it become newsworthy. meizitang strong version
r325y
niedziela, 09 listopad 2014r.
Currently TELLER MACHINE skimming is really a big problem, Thanks for expressing this specific publish. This can be a beneficial as well as helpful for everybody. moncler jackets uk
28yp6
poniedziałek, 10 listopad 2014r.
Ha proporzioni ben calibrate e un aspetto comunque equilibrato anche se pi corta dell visti i 433 cm complessivi. Ora, dopo gli ultimi lutti di Palazzo Madama, i senatori a vita ?in servizio? sono rimasti quattro: Gianni Agnelli, Giulio Andreotti, Norberto Bobbio, Francesco De Martino. si dice che il l'evasione ammonta a 270 miliardi una cifra importante! piumino moncler bambina
7yf8k
wtorek, 11 listopad 2014r.
Tried out the modern LABELLLISé BBC guitar player and also erased this... the particular KService. exe wasn't taken off. should you remove, you need to personally take away the kservice... Ray Ban Baratas
kmdtd
czwartek, 13 listopad 2014r.
This makes it a perfect place for nature lovers to indulge themselves in the environment. This is especially true if you get them used to staying in one when they are puppies. Start over again with number one. If one spouse is traveling or sick, the family must make allowances for work left undone. Then the dog gets out and kills another dog or even a child. Gold (GLD) continued to see selling as did crude oil (USO) and base metals like copper (JJC). kobe 9 uk
yppsk
piątek, 14 listopad 2014r.
Would you choose this any widespread application therefore iPad 2 users will take advantage of the more expensive monito nike tn requin pas cherr?
xw9dd
piątek, 14 listopad 2014r.
While that is a subset of Final. fm, a good internet site to christian louboutin store locate by way of songs is through Turntable. fm
d3h48
poniedziałek, 17 listopad 2014r.
I truly treasured examining your post. You choose a few great details I became just hunting for this data for some time. Soon after six hrs associated with constant Googleing, lastly I managed to get this in your site. My spouse and i ask yourself elaborate often the Google's issue that will not position this type of informative internet sites nearer to the top. Commonly the most notable sites are chock full of trash. http://www.shineclub.fr
x7rsj
niedziela, 23 listopad 2014r.
canada goose heli arctic parka men navy mens yatesy parka down jacket nobis grey suede low leather sneakers mens moncler shoes brown woolrich arctic jacket women red canada goose men coffee chateau parka mid season homme parajumpers adirondack veste noire canada goose red solaris women parka masterpiece femme long bear manteau marine parajumpers super lightweight femme parajumpers daniela 6 gilet rouge canada goose langford men parka black toms orange and yellow tie dye classics shoes womens canada goose down glove black online canada goose heli arctic parka spirit men yatesy parka mens down coats nobis navy unisex vest kids hooded with zip fashion moncler dark blue woolrich men rescue jacket navy canada goose brown men yorkville bomber masterpiece homme kodiak parajumpers parka marine canada goose solaris parka berry women masterpiece femme long bear manteau blanc parajumpers mid season parajumpers homme adirondack veste navy canada goose lodge men hoody red toms pink leopard classics womens shoes canada goose expedition parka spirit youths canada goose baby snow bunting pink cartel bomber parka mens down jacket black nobis women 2012 new johanna moncler short down jacket white woolrich parka norwegian nero fur jacket donna canada goose gray men yorkville bomber masterpiece homme right parajumpers hand veste brun diagonal zipper moncler womens down jacket white
6m8tf
czwartek, 27 listopad 2014r.
2012 newest moncler giorgia women down jackets black 2012 newest grillon women moncler down jacekts orange 2012 newest women long down jackets moncler grey 2012 newest herisson womens jackets fur collar khaki moncler 2013 new fedor orange men down moncler jackets 2012 newest women moncler long down jackets black 2012 newest herisson womens jackets fur collar moncler grey 2013 new fedor grey men down moncler jackets 2012 newest women long down jackets black moncler 2012 newest herisson womens jackets moncler fur collar grey 2013 new eusebe hooded moncler bomber jacket black 2012 newest lontre down moncler jackets white 2012 newest herisson womens jackets fur moncler collar black 2013 new classci style womens long down coat moncler wine red 2012 newest lontre down jackets moncler black 2012 newest herisson womens jackets fur moncler collar black 200 2012 newest grillon moncler women down jacekts orange 2013 new lontre womens long moncler down coat black 2012 new lievre down jackets women moncler orange 319 2012 new herisson womens long coat fur collar moncler red 2012 new herisson womens long coat fur collar red moncler 2012 new herisson womens long moncler coat fur collar orange 2012 new fashion moncler womens long down coat fur collar brown 2012 new herisson womens long coat fur moncler collar orange 2012 new fashion womens long down coat moncler fur collar black 2012 new herisson womens long coat fur moncler collar khaki 2012 new fashion womens long down coat black moncler 2012 new herisson womens moncler long coat fur collar khaki 2012 new fashion womens down jacket fur moncler collar khaki 2012 new herisson womens long coat fur collar moncler grey canada goose red victoria women parka
r67y5
wtorek, 02 grudzień 2014r.
masterpiece femme gobi bomber blouson parajumpers aviateur sable mid season femme adirondack w parajumpers veste brune canada goose langford parka men red toms burgundy canvas womens classics shoes canada goose victoria parka navy for women canada goose dawson parka black womens womens metallic fabric zipper style bags dark red moncler canada goose women white trillium parka mid season femme arches veste parajumpers noire canada goose youth kensington parka black super lightweight homme ugo veste parajumpers olive super lightweight femme daniela 6 gilet bleu parajumpers canada goose men chateau parka grey toms earthwise womens green vegan classics shoes canada goose victoria parka caribou for women canada goose chilliwack womens parka pink womens glossy casual tall moncler boots purple canada goose white women montebello parka super lightweight femme parajumpers daniela 6 gilet navy canada goose youth chilliwack bomber black masterpiece femme gobi bomber parajumpers blouson aviateur bleu mid season femme arches veste navy parajumpers canada goose lodge men hoody navy toms earthwise grey vegan classics womens shoes womens canada goose whistler parka navy canada goose montebello parka navy womens womens down vest rabbit hat buttons with zip khaki moncler canada goose rose chilliwack bomber women masterpiece homme kodiak parka parajumpers sable canada goose youth kensington parka red canada goose white women expedition parka
cy2dt
wtorek, 02 grudzień 2014r.
most likely understand by now this Windows eight Buyer Examine was released just lately. It's this that Microsoft company is definitely bet their particular long term in, mixing their own Offered Apple's "Vista" (ie. Lion), this may be value a hunt. doudoune parajumpers pas cher
8v3qc
wtorek, 02 grudzień 2014r.
You ought to experience some sort of sweepstakes for starters of the highest quality websites on the web. No later than this propose this page! nike pas cher
7f2hs
wtorek, 02 grudzień 2014r.
Justin, great article. I was employing House windows Sto nike air max pas cherrage area Web server 2008 having ESXi four. 1 . But following upgrading to nike air max pas cher be able to nike air max pas cher ESXi your five. zero I am obtaining troubles. Like the write-up here:
rq6tk
wtorek, 02 grudzień 2014r.
i'm applying iscsi focus on with a win std impotence pack, so it's not simply intended for safe-keeping web server. privately, i like to nike tn requin pas cher recommend avoiding hard drive sto nike tn requin pas cherrage space.
dvnh7
niedziela, 07 grudzień 2014r.
canada goose women canada goose freestyle vest canada goose red freestyle vest men canada goose ontario parka new women sauvage fur collar long moncler down coat yellow canada goose women canada goose camp hooded canada goose men vest freestyle midgrey men canada goose hybridge hoody new shawl style womens down moncler jacket red canada goose women canada goose black solaris women parka men canada goose constable parka quincy doudoune womens down jackets moncler glossy wine red canada goose men canada goose navy gloves men canada goose hybridge jacket new women sauvage fur collar moncler long down coat red canada goose kids baby canada goose vest freestyle men graphite men canada goose heli arctic parka new shawl style moncler womens down jacket khaki canada goose women black montebello parka men canada goose parka selkirk hommes new shawl style womens down jacket moncler black canada goose mens black dalpago bomber men canada goose yukon bomber new mens fluffy jackets moncler red canada goose vest alberta spirit men men canada goose chilliwack bomber new women long down moncler coats black single breasted canada goose black livigno parka women canada goose womens camp hooded grey
pvrhm
wtorek, 09 grudzień 2014r.
masterpiece homme right hand veste gris leger parajumpers mid season femme parajumpers adirondack w veste deep blue canada goose snow mantra parka men red toms black and white classics womens shoes canada goose victoria parka red for women canada goose chilliwack womens parka white womens nible quilted tall moncler boots blue canada goose rose kensington women parka masterpiece femme gobi parajumpers bomber blouson aviateur marine canada goose men yorkville bomber grey mid season femme adirondack w parajumpers veste grise super lightweight femme daniela parajumpers 6 gilet gris clair canada goose men chilliwack bomber navy toms brown stripes classics shoes womens canada goose victoria parka black for women canada goose freestyle vest womens navy womens metallic moncler fabric zipper style handbags red canada goose white women solaris parka mid season femme arches veste parajumpers navy canada goose youth kensington parka berry masterpiece homme kodiak parka parajumpers brun fonce mid season parajumpers femme arches veste noire canada goose chilliwack bomber men red toms black glitters womens shoes canada goose whistler parka black for women canada goose trillium parka navy blue womens womens metallic fabric zipper style handbags brown moncler canada goose rose montebello parka women super lightweight femme alisee parajumpers 6 blazer bleu canada goose youth chilliwack bomber berry women canada goose freestyle vest
h7x6x
sobota, 13 grudzień 2014r.
canada goose reversible vest babys hyacinth canada goose langford men parka spirit canada goose trillium parka navy for women mens eric down jacket blue moncler canada goose expedition kids parka red canada goose men hybridge hoody black womens canada goose chilliwack bomber berry mens eric down jacket moncler black canada goose snowsuit bunting babys blue topaz canada goose men expedition blue canada goose langford parka brown for men mens down jackets with fur moncler hood grey canada goose expedition kids parka black canada goose langford parka men navy canada goose trillium parka mid grey for women mens chamonix down jacket black moncler canada goose reversible babys vest blue canada goose heli arctic parka men spirit womens canada goose chilliwack bomber rice white mens down jackets with fur hood green moncler canada goose snowsuit babys bunting bonfire canada goose constable men parka navy canada goose freestyle vest white for men mens cezanne quilted flannel jacket moncler black canada goose reversible babys vest black canada goose langford parka grey men mens canada goose ontario parka caribou mens down jackets moncler multi pockets grey canada goose chilliwack kids bomber summit pink canada goose heli arctic men parka red canada goose black women chilliwack bomber
wsxt7
wtorek, 16 grudzień 2014r.
masterpiece femme long bear manteau noir parajumpers super lightweight femme daniela 6 gilet blanc parajumpers canada goose snow mantra men parka navy toms burgundy white canvas classics shoes mens canada goose montebello parka rice white womens online canada goose womens resolute parka navy womens goose down coat belt red outerwear moncler canada goose white expedition women parka masterpiece homme gobi bomber blouson olive parajumpers canada goose youth chilliwack bomber bluetopaz high fill power parajumpers femme alaska doudoune rouge mid season parajumpers femme arches veste grise canada goose chilliwack bomber coffee men toms beige space dyed canvas classics mens shoes womens canada goose goose dawson parka gray canada goose snow mantra berry womens womens 2012 new long coat new pop star matte moncler khaki canada goose red victoria women parka masterpiece homme right hand parajumpers veste noir canada goose youth kensington parka white masterpiece femme kodiak parka bleu fonce parajumpers masterpiece homme right hand veste parajumpers noir canada goose expedition men parka black toms blue washed camo mens canvas classics shoes canada goose trillium parka rice pur purplish red for women canada goose expedition parka womens brown womens down boot black moncler red casual shoes canada goose red mystique parka women masterpiece homme parajumpers kodiak parka brun canada goose youth chilliwack bomber pink 2012 new detachable fur collar down coats black moncler
w6jpz
czwartek, 18 grudzień 2014r.
2012 new women necking sleeve jackets black moncler 2012 new womens down jackets fur moncler collar orange 2012 newmoncler cachalot womens down jacket brown 2012 new women moncler necking sleeve jackets black 2012 new womens down jackets fur collar black moncler 2012 newmoncler cachalot womens down jacket brown 172 2012 new sanglier detachable hood moncler women down jacket orange 2012 new womens down moncler jackets fur collar black 2012 new womens long down moncler coat fur collar orange 2012 new sanglier detachable hood women down jacket orange moncler 2012 new womens down jackets fur collar moncler beige 2012 new womens long down coat fur collar moncler orange 2012 new montgenevre blue detachable hood men moncler down jacket 2012 new lazare men down jackets black moncler 2012 new lontre womens down moncler jackets shiny black 2012 new mayuko grosgrain bow long down coat black moncler 126 2012 new lontre womens long down coat moncler shiny black 2012 new lontre womens down jackets shiny moncler black 2012 new marmotte women dark green down jackets moncler 2012 new lontre moncler womens long down coat shiny beige 2012 new lazare men down moncler jackets gold 2012 new mari fur collar moncler women down coats white 2012 new lontre womens long down coat moncler shiny beige 2012 new lazare men down jackets gold moncler 2012 new mari fur collar women moncler down coats white 2012 new lontre womens down jackets shiny moncler white 2012 new lazare men down jackets moncler black 2012 new mari fur collar moncler women down coats blue 2012 new lontre womens moncler down jackets shiny white 2012 new lontre moncler womens long down coat shiny black ladies merideth jacket nobis stone
33x3h
piątek, 19 grudzień 2014r.
FYI: My partner and i tried burning often the BlogWealthMaker website and Development Micros clogged it as the destructive web page thus be careful! moudoune mackage
pms4n
wtorek, 23 grudzień 2014r.
Just like the very last 1, John, you have pinned this yet again. Consequently useful! parajumpers soldes
k7jsv
czwartek, 25 grudzień 2014r.
Good work John. Substantially more very photos as well as arrows about this just one. Mainly pointing immediately from Locations. This is planning to seem great in the internet site which has a huge Nice logo onto it. Only joking.: -) timberland boots outlet
6d8fh
poniedziałek, 29 grudzień 2014r.
i would like to indicate the information remains to be in place your local travel, just like int truly an online back up alternative They have nevertheless any "backup" due to the fact it is content on your information plus its held "online" on the DropBox servers. For anyone causes, I'd personally state it is really an On the net File backup remedy... cheap nike air max
99kf6
poniedziałek, 29 grudzień 2014r.
The feathers appearance wonderful and I'd personally similar to to help acquire, nevertheless the website link is usually useless. Any kind of possibility of a re-upload? Pretty please. moncler pas cher
4tknn
środa, 31 grudzień 2014r.
Such as continue a single, Brian, you've nailed that yet again. So intriguing! cheap air max
87hy9
czwartek, 08 styczeń 2015r.
Practically nothing even compares to the background music Road. Absolutely no, you may not hear the background music, but you can quickly come across one thing you can adore based on that which you similar to. air max 90 femme
q82q3
czwartek, 08 styczeń 2015r.
Joe The best way My spouse and i read the story they have a ten megabit interconnection. NTL probably? cheap nike air max shoes
5v54y
wtorek, 13 styczeń 2015r.
There are actually often down sides whilst comparing an item do some simple additional thing., To sum up details My spouse and i reckon you might have in contrast the ipad tablet using a Atom power Notebook Effectively Some learn some points which can be not with Apple's apple ipad. Even though an iPad has its own constraints, excellent good characteristics. You can have and it has great performance. We can say that ipad tablet will also a great arised like apple iphone. ray-ban pas cher
362h3
wtorek, 13 styczeń 2015r.
Experts have a tendency assume affordable prices for mobile phone servicesBy LEONG STRUNG YEE parajumpers homme
7jn64
wtorek, 13 styczeń 2015r.
Initially, many thanks purchasing the actual improvement inside Personal Photo Vault. air max pas cher
33vvd
czwartek, 15 styczeń 2015r.
spotify is the foremost i've actually made use of and i've truly applied nearly all. concern is difficult accessible for often the You. H. if you have just about any close friends existing beyond the U. S., make them call and make an account and present the details. may be a headache, yet worthwhile. nike max pas cher
fhtr7
czwartek, 15 styczeń 2015r.
Most likely confusing Terme conseillé per subsequent (KBpS) with KiloBITS every second (Kbps). Your personal internet connection network is usually 1Mbps, there are eight portions in a very byte this means your own highest down load charge throughout BYTES is 125KB/S your own personal optimum add level is often throttled for you to one half that will and also stock shares the identical bandwidth. Of course your down load rate likewise depends on how many solutions, their very own add costs and virtually any throrttling inside supervision software an individual probably would not are interested to take up all of your bandwidth otherwise you would not have the ability to whatever it takes else, including working your own P2P program: ) nike blazer pas cher
7jfmd
niedziela, 05 kwiecień 2015r.
In his written statement, Pilati explained, "'New Vintage' is my way to reflect our social and economic state by capitalizing on existing resources to translate sustainable 'values' into 'forms.'" And in an impromptu speech during the showing, Barneys fashion director Julie Gilhart called the collection, "limited, exclusive and beautiful." Creative director Simon Doonan hosted the event. louboutin pas cher
cheap authentic loui
wtorek, 07 kwiecień 2015r.
thank you for share! cheap authentic louis vuitton
prada saffiano black
środa, 08 kwiecień 2015r.
thank you for share! prada saffiano black
ybxqn
niedziela, 10 maj 2015r.
Corpus after that designed a series created by exercise makers which are speech in ways they already have joined with the help of AMD. Brian Horton, Man or woman ability overseer because of gem character, Informed me the way in which AMD gave at a distance it's actually TressFX computers regarding intergrated, according to burial place Raider. Through process of online, Ken Levine and therefore chad Kline everything ranging taken within unreasonable video game reviewed how they went ahead and inserted touch solidifying dark areas, HDAO, As well numerous maintain track of help guidance to BioShock incalculable with the help of AMD. wildstar gold for sale
vrt66
środa, 13 maj 2015r.
Talent procedures are mainly within minute, With hinarrative tasks are a short while way, Simply Gerighty said that we have much more time end quests. You are two a long while far, And that he has wanted the team of developers to get a four hour pursuit. "It's actually for any couple, Your man confesses, But it may be cherished when people that get involved in it, wow gold
rjt6v
czwartek, 14 maj 2015r.
The company main business is further process the petrochemical production, with 8 production lines of ten-thousand-ton capacity for C9 and C10 separators, thermal & cold polymerization petroleum resin, petroleum naphthalene, tar and thousand-ton capacit Hydrocarbon Resin
5s9hw
piątek, 22 maj 2015r.
The company founded in 1985, has total assets of RMB1.52 billion, occupies a total area of 800,000 square meters, and employs 3,000 staff members, including 98 senior engineers and technicians and 319 mid-level engineers and technicians. Filter Cloth
c7y6z
sobota, 30 maj 2015r.
The company main business is further process the petrochemical production, with 8 production lines of ten-thousand-ton capacity for C9 and C10 separators, thermal & cold polymerization petroleum resin, petroleum naphthalene, tar and thousand-ton capacit Plasticizer
sbkc4
piątek, 09 grudzień 2016r.
Hello Web Admin, I noticed that your On-Page SEO is is missing a few factors, for one you do not use all three H tags in your post, also I notice that you are not using bold or italics properly in your SEO optimization. On-Page SEO means more now than ever since the new Google update: Panda. No longer are backlinks and simply pinging or sending out a RSS feed the key to getting Google PageRank or Alexa Rankings, You now NEED On-Page SEO. So what is good On-Page SEO?First your keyword must appear in the title.Then it must appear in the URL.You have to optimize your keyword and make sure that it has a nice keyword density of 3-5% in your article with relevant LSI (Latent Semantic Indexing). Then you should spread all H1,H2,H3 tags in your article.Your Keyword should appear in your first paragraph and in the last sentence of the page. You should have relevant usage of Bold and italics of your keyword.There should be one internal link to a page on your blog and you should have one image with an alt tag that has your keyword....wait there\'s even more Now what if i told you there was a simple Wordpress plugin that does all the On-Page SEO, and automatically for you? That\'s right AUTOMATICALLY, just watch this 4minute video for more information at. Seo Plugin seo
Craigutemi
czwartek, 12 pazdziernik 2017r.
Приобрести сироп Mangoosteen можно на веб-сайте http://mangystin.bxox.info/ Предлагаем вам инновационное средство для похудения Mangoosteen. С ним возможно избавиться от 15 килограмм за 14 дней. Дерево гарциния растет на Филиппинах. Плоды растения имеют потрясающие свойства. Во флаконе содержится около 25 плодов данного замечательного дерева. Плоды с дерева мангостин помогают сжечь излишнею жировую ткань. И отлично воздействуют на организм в целом. Технология производства препарата, и специальная упаковка позволяют сохранить все удивительные свойства мангостана. Главным веществом сиропа Mangoosteen являются плоды с растения гарциния, в них содержится большое количество полезных элементов. Благодаря веществу ксантону, которое в громадных дозах содержатся в плодах, значительно тормозятся окислительные процессы в теле. Ксантон признается одним из наиболее мощных антиоксидантов. В плодах дерева мангостин вдобавок содержатся разнообразные группы витаминов и элементы. Приобрести сироп Mangoosteen возможно на интернет-сайте http://mangjoo77.mangoosteen.com.

UID: 15306
Okładka/art:
Tytuł:
Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots
Developer: Kojima Productions
Gatunek: skradanka/gra akcji
Data wydania:
EUR: 12/06/08
USA: 12/06/08
JAP: 12/06/08
Poziom trudności:
średni (3/5)
9.6/10
       

Strony zaprzyjaźnione

- ZOBACZ TUTAJ              
Kana³ RSS
Materiały zawarte w serwisie onlygames.pl są objęte prawem autorskim i nie mogą byćw całości
lub we fragmentach kopiowane, powielane oraz rozprowadzanie bez zgody ich autorów!